Kasteel Ter Dolen bestaat al zeker sinds 1282 maar pas sinds 1994 wordt er bier gebrouwen. Kasteelbrouwerij De Dool maakt abdijbier en beschikt sinds 2013 over een eigen bottelarij en een magazijn met warme kamer.

Uitgeschonken Ter Dolen Armand in bijhorend bierglas

Ongefilterd Limburgs abdijbier van 7% dat het label ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ mag dragen. Vernoemd naar medeoprichter Armand Desplenter, dankt dit lichtblonde pareltje zijn explosieve citruskick aan dry-hopping met Amerikaanse Cascade-hop.

Uitgeschonken Ter Dolen Blond in bijhorend bierglas

Goudblond Limburgs abdijbier van 6,1% dat sinds 1994 wordt gebrouwen. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ hergist op fles en combineert twee moutsoorten met twee edele hoppen tot een volle, zachte dorstlesser met een fluwelen bittertje.

Uitgeschonken Ter Dolen Donker in bijhorend bierglas

Robijnbruin Limburgs abdijbier van 7,1% dat sinds 1997 wordt gebrouwen. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ hergist op fles en dankt zijn diepe kleur en fluwelen mondgevoel aan drie zorgvuldig gekozen moutsoorten en twee nobele hoppen.

Uitgeschonken Ter Dolen Kriek in bijhorend bierglas

Robijnrood Limburgs fruitbier van 4,5% dat sinds 2003 ongefilterd en met verse krieken wordt gebrouwen. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ krijgt zijn frisse karakter van één moutsoort, tarwe, twee hoppen, koriander en sinaasappelschil.

Uitgeschonken Ter Dolen Tripel in bijhorend bierglas

Koperblonde Limburgse tripel van 8,1% die sinds 1999 hergist op fles. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ gebruikt uitsluitend twee mout- en twee hopsoorten – geen suiker, puur graan – voor een ongeëvenaard mals mondgevoel.

Uitgeschonken Ter Dolen Winter in bijhorend bierglas

Dieprood Limburgs abdijbier van 9,1% dat elk jaar terugkeert als het ultieme winterbier. Brouwmeester Hendrick voegt lokale honing en kaneel toe aan drie moutsoorten en twee hoppen – met hergisting op fles krijgt dit bier een rijk, kruidig karakter.