La Trappe Isid'or

Uitgeschonken La Trappe Isid'or in bijhorend kelkglas

La Trappe Isid'or is een amberkleurig Nederlands trappistenbier van hoge gisting met een crèmewitte schuimkraag. Dit bier met een alcoholgehalte van 7,5% werd in 2009 voor het eerst gebrouwen.

Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de abdij is La Trappe Isid'or vernoemd naar broeder Isidorus Laaber, de eerste brouwer van La Trappe in 1884. Dankzij een goede ontvangst is dit amberbier een vaste waarde geworden in het assortiment van La Trappe.

Natuurlijke ingrediënten en een meticuleus brouwproces met veel toewijding liggen aan de basis van dit bier met een hart. La Trappe Isid'or zet aan met fruitige, kruidige en bloemige aroma's. Een evenwichtige smaak met fruit en karamel volgt in dit trappistenbier met symbolische waarde. De afdronk is volmondig en aangenaam bitter.

Aan tafel past La Trappe Isid'or goed bij smoutebollen, chocolademousse en mosselen met dit bier in verwerkt. Verrukkelijk zijn ook gerechten zoals stoverij van haas of geconfijte champignons. Ook deze overheerlijke kipsatés of een feestelijke varkensrollade moet je zeker eens combineren met een La Trappe Isid'or.

Het verhaal van broeder Isidorus

Beoordelingen: