La Trappe Dubbel

Uitgeschonken La Trappe Dubbel in bijhorend kelkglas

La Trappe Dubbel is een donkerbruin Nederlands trappistenbier van hoge gisting met een ivoorwitte schuimkraag. De donkere La Trappe kwam in de jaren 80 op de markt en heeft een alcoholgehalte van 7%.

Een combinatie van natuurlijke ingrediënten en een meticuleus brouwproces liggen aan de basis van dit klassiek donker bier met een volmondige smaak. Fruitige en warme aroma's van karamel, vanille en donkere chocolade komen je tegemoet. La Trappe Dubbel is een fluweelzacht biermet een ingetogen bittere smaak met fijne indrukken van karamel, dadel, honing en gedroogd fruit.

Aan tafel past La Trappe Dubbel goed bij smoutebollen, chocolademousse en mosselen met dit bier in verwerkt. Verrukkelijk zijn ook gerechten zoals kalfspotje of undvlees met courgette, pompoen en aardappel. Ook gegrilde courgette met kastanjechampignons of een Aziatisch getinte eendenfilet met gemengde champignons en hoisinsaus moet je zeker eens proberen in combinatie met een La Trappe Dubbel.

Voortreffelijke natuurlijke ingrediënten en een traditioneel brouwproces zorgen ervoor dat La Trappe Dubbel regelmatig bekroond wordt op internationale bierwedstrijden. Zo kreeg La Trappe Dubbel een bronzen medaille op ‘European Beer Star 2015’ en behaalde het meerdere gouden medailles op onder meer het ‘Stockholm Beer and Whisky Festival’.

Beoordelingen: