Bierafdeling
Om het voor u eenvoudiger te maken, delen we bieren in als volgt. Zo wordt het voor u makkelijker om het gewenste bier terug te vinden.
De volgorde hieronder bepaalt tot welke afdeling elk bier behoort. Als een bier kenmerken heeft van verschillende afdelingen, dan valt het steeds onder de eerste afdeling volgens onderstaande volgorde.
Alcoholvrij bier
In de afdeling ‘alcoholvrij bier’ vindt u alle alcoholvrije bieren. Dus ook 0.0 pils, alcoholvrije witbieren en abdijbieren zonder alcohol vallen onder deze categorie. Alcoholvrije bieren treft u dus nooit in andere afdelingen aan.
Fruitbier en aroma
Fruitbieren, gearomatiseerde bieren en radlers staan in de afdeling ‘fruitbier en aroma’. Enkel alcoholvrije varianten ontbreken in deze rayon. Die vindt u in bovenstaande afdeling van de alcoholvrije bieren.
Witbier
Witbieren die niet onder vorige afdelingen vallen zijn in de afdeling ‘witbier’ te vinden.
Geuze en meer
Geuze en andere bieren van spontane of gemengde gisting vindt u in de afdeling ‘geuze en meer’ terug. Uitgezonderd bieren die tot een van vorige afdelingen zouden behoren. Faro, Vlaams rood bruin en mengbier bevinden zich bijvoorbeeld ook in deze afdeling.
Trappist
Alle trappistenbieren staan in deze rayon, tenzij ze kunnen worden ingedeeld in een van bovenstaande afdelingen.
Abdijbier
Als ‘abdijbier’ of een een vertaling op het etiket staat is dat bier te vinden in de afdeling ‘abdijbier’. Enkel als bier dat in een andere afdeling hierboven valt, zit niet in deze categorie. Erkend Belgisch Abdijbier behoort dus meestal tot deze categorie.
Tripel
Alle tripels die niet behoren tot een van de eerdere afdelingen, zijn te vinden onder de afdeling ‘tripel’. Onder tripels verstaan we alle bieren die zichzelf zo noemen.
Pils
Alle pilsbieren staan in de afdeling ‘pils’ tenzij het om alcoholvrije pils gaat.
Donker bier
Bieren met een donkere kleur, inclusief amberbieren, die niet in een andere afdeling kunnen worden ingedeeld, staan in de afdeling ‘donker bier’.
Blond bier
Bieren met een lichte kleur die niet in een andere afdeling kunnen worden ingedeeld, staan in de afdeling ‘blond bier’.