Rodenbach Classic

Uitgeschonken klassieke Rodenbach Classic in bijhorend glas
Rodenbach of ‘Rodenbach Classic’ is een Vlaams roodbruin bier van gemengde gisting met een alcoholgehalte van 5,2%. Dit erkend streekproduct is gedeeltelijk gerijpt op eik.

Deze gedeeltelijke rijping in eikenhouten foeders ligt aan de basis van dit eigenzinnig speciaalbier. Rodenbach is fruitig en zachtzuur van smaak, met een kleine houttoets en ingetogen bittere toets.

Aan tafel is Rodenbach lekker als eetlustopwekkend aperitief maar het past ook goed bij gerechten met witschimmelkaas, natuurkaas, garnalen of mosselen. Denk bijvoorbeeld aan roereitjes met garnalen of geroosterde langoustines met ananas. De Thaise keuken combineert doorgaans ook goed bij Rodenbach. Er zijn veel culinaire mogelijkheden met Rodenbach.

Of maak een lekkere biercocktail. Schenk in een longdrinkglas 3 cl bourbon, 2 cl vers geperst citroensap en 1 cl rietsuikersiroop en vul aan met ijs en 25 cl Rodenbach Classic.

Rodenbach schreef reeds vele prijzen op internationale bierwedstrijden op haar palmares. Zo won het goud op de World Beer Awards in 2021. Het is dan waarschijnlijk ook het meest bekroonde bier ter wereld.

Beoordelingen: