Rodenbach Grand Cru

Uitgeschonken Rodenbach Grand Cru in bijhorend glas

Rodenbach Grand Cru is een complex Vlaams roodbruin bier van gemengde gisting met een alcoholgehalte van 6%. Dit erkend streekproduct is gedeeltelijk gerijpt op eik.

Deze gedeeltelijke rijping in eikenhouten foeders ligt aan de basis van dit gesofisticeerd degustatiebier. Rodenbach Grand Cru heeft veel langer op de eiken vaten gelegen dan de gewone Rodenbach en is daardoor iets zoeter en complexer met een veel langere afdronk. De smaak is fruitig met een frisse melkzuurtoets.

Aan tafel is Rodenbach Grand Cru lekker bij gerechten met witschimmelkaas, natuurkaas, varkensvlees of hazenrug. Probeer ook eens bij aperitiefhapjes zoals meloen met gedroogde ham, zure room en roze peper of carpaccio van langoustine met rode biet, zure room en cacao. Er zijn nog verschillende andere recepten mogelijk met Rodenbach Grand Cru.

Of maak een heerlijke biercocktail. Shake 3 cl Tequila Añejo, 2 cl rode porto en 2 cl zelfgemaakte frambozensiroop en vul aan met 14 cl Rodenbach Grand Cru.

Rodenbach Grand Cru schreef al veel internationale prijzen op haar palmares waaronder bijvoorbeeld medailles op de Brussels Beer Challenge in 2018 en de World Beer Awards in 2021. Het is dan waarschijnlijk ook één van de meest bekroonde bieren ter wereld.

Beoordelingen: