Rodenbach Caractère Rouge

Uitgeschonken Rodenbach Caractère Rouge in bijhorend glas

Rodenbach Caractère Rouge is een complex Vlaams roodbruin fruitbier van gemengde gisting met een alcoholgehalte van 7%. Dit erkend streekproduct dat gedeeltelijk rijpt op eik werd in 2011 ontwikkeld met medewerking van topchef Viki Geunes.

Deze gedeeltelijke rijping in eikenhouten foeders ligt aan de basis van dit uiterst verfijnd fruitbier. Bij Rodenbach Caractère Rouge ondergaat het bier een maceratie van 6 maanden met krieken, frambozen en veenbessen. Het bier is dan ook erg fruitig en doet aan wijn denken. Aroma's van framboos en kriek worden aangevuld met toetsen van hout, karamel, viooltjes, leder en tabak. De frisse zure en delicate smaak van dit edele bier doet denken aan bourgognewijn.

Aan tafel is Rodenbach Caractère Rouge lekker bij gerechten met blauwschimmelkaas, rode vruchten, chocolade of ganzenlever. Ook hazenrug, hertenkalf en patisserie kunnen lekker zijn bij dit uniek en exclusief bier.

Rodenbach Caractère Rouge schreef al meerdere internationale prijzen op haar palmares. Zo werd het in 2016 bekroond op de European Beer Star Awards en won het al vaak een prijs op de World Beer Awards, de laatste keer in 2021.

Beoordelingen:

Beschikbaarheid