Rodenbach Alexander

Uitgeschonken Rodenbach Alexander in bijhorend glas

Rodenbach Alexander is een gelimiteerd roodbruin fruitbier van gemengde gisting met een alcoholgehalte van 5,6%. Dit foederbier is gemaakt op basis van Rodenbach Grand Cru.

Twee derde is 24 maanden lang gerijpt op eiken vaten. Daarna wordt jong bier toegevoegd en start een 
maceratie met zure kersen. Zo ontstaat dit legendarisch kriekenbier. Rodenbach Alexander is fruitig met een complexe afdronk.

In 1986 werd Rodenbach Alexander voor het eerst gemaakt als eerbetoon aan Alexander Rodenbach. Deze bijzondere man was mede-oprichtiger van de brouwerij. Hij werd op 11-jarige leeftijd blind maar was een doorzetter met ondernemersbloed.

Aan tafel is Rodenbach Alexander lekker bij nagerechten zoals vanille-ijs met warme krieken of aardbeien. Ook yoghurtsorbet, een dessert met chocolade en krieken en vijgen uit de oven zijn ideale tafelpartners voor dit bier.

Rodenbach Alexander schreef al vele prijzen op internationale bierwedstrijden op haar palmares. Zo won het verschillende keren een prijs van All About Beers Magazine en een gouden medaille op de World Beer Awards in 2018 en 2021. Het werd in 2018 ook bekroond met brons op de Brussels Beer Challenge.

Beoordelingen: