Oude Kriek Oud Beersel

Uitgeschonken Oude Kriek Oud Beersel in bijhorend glas

Oude Kriek Oud Beersel is een robijnrood kriekbier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 6,5%. Dit fruitbier gerijpt op eiken vaten is gemaakt met jonge lambiek.

Vierhonderd gram krieken per liter lambiek zijn de basis van dit ongezoet traditioneel kriekbier. Oude Kriek Oud Beersel heeft een friszurige smaak met uitbundige aroma's van krieken, aangevuld met een delicate amandeltoets in de afdronk. Dit ambachtelijk kriekbier heeft een zachte bitterheid.

Aan tafel past Oude Kriek Oud Beersel zeer goed bij een belegde boterham met platte kaas, pijpajuintjes en radijsjes. Dit kriekbier kun je ook gebruiken in gerechten zoals sabayon of een stoofpot met kalfswangen, Oude Kriek, bittere chocolade en compote van blauwbessen en Granny Smith.

Oude Kriek Oud Beersel is een uitstekend bier. Het werd daardoor al vaak bekroond op internationale wedstrijden. Zo kaapte het op de World Beer Awards drie prijzen weg in 2018. Datzelfde jaar won het ook een gouden medaille op de Brussels Beer Challenge.

Beoordelingen:

Beschikbaarheid