Lindemans Oude Kriek Cuvée René

Uitgeschonken Lindemans Oude Kriek Cuvée René in bijhorend glas

Lindemans Oude Kriek Cuvée René is een helder robijnrood kriekbier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 7%. Dit lambiekbier met roze schuimkraag wordt sinds 1961 gebrouwen en werd tot 2007 kortweg ‘Oude Kriek’ genoemd.

Lambiek van minstens zes maanden oud en de allerbeste krieken worden samen vergist in eiken vaten tot kriekenlambiek. Die wordt daarna op fles nogmaals hergist tot een sprankelend bier. Lindemans Oude Kriek Cuvée René heeft een frisse krieksmaak met een aangename zuurbalans. De afdronk is zacht fruitig en lang.

Lindemans Oude Kriek Cuvée René is volmaakt als aperitief maar smaakt ook lekker bij konijn, plattekaas of zachte blauwe kaas. Van dit verfrissend kriekbier kun je ook sorbet maken. Of tover er eens een gastronomisch hoogstaand voorgerecht mee op tafel.

In 2013 werd Lindemans Oude Kriek Cuvée René op de World Beer Awards uitgeroepen tot zowel het beste zure bier ter wereld als tot 's werelds beste kriek. In datzelfde jaar won het ook een gouden medaille op de Brussels Beer Challenge. Ook in 2019, 2020 en 2021 behaalde het grote overwinningen op de World Beer Awards.

Beoordelingen: