Trappistenabdij van Scourmont

Nabij de stad Chimay in Henegouwen, op het hoogland van Scourmont, stichtte men een klooster tijdens de zomer van 1850. Algauw werd er naast een boerderij en een kaasmakerij ook bier gebrouwen. Zo kon de trappistenabdij van Scourmont voorzien in de behoeften van de paters en had men inkomsten die men kon besteden aan sociale werken.

Helder donkerbruin trappistenbier met een alcoholpercentage van 9% en een bruincrèmige schuimkraag. Een authentiek trappistenbier dat beter wordt met de jaren.

Blond trappistenbier met een alcoholpercentage van 4,8%. Dit Chimaybier werd vroeger enkel gebrouwen voor de kloostergemeenschap, haar gasten en medewerkers.

Koperbruin trappistenbier met een alcoholpercentage van 7% en een romige schuimkraag. Dit is het oudste bier van Chimay en wordt al sinds de 19e eeuw gebrouwen door de paters.

Goudblond trappistenbier met een alcoholpercentage van 8%. Deze evenwichtige tripel wordt door de paters sinds 1966 gebrouwen en is fris en hoppig van karakter.