Brouwerij De Halve Maan is de enige actieve stadsbrouwerij in Brugge. Het is een familiebedrijf dat de eeuwenoude traditie van bierbrouwen in leven houdt en daarbij hedendaagse brouwtechnieken gebruikt.

Uitgeschonken Brugs in bijhorend glas

Klassiek witbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 4,8%. Dit lichtgele tarwebier ontstond in de jaren 80 bij het voormalige Brouwerij De Gouden Boom.

Uitgeschonken blonde Brugse Zot in bijhorend Brugse-Zotglas

Evenwichtig doordrinkbier uit Brugge met een stevige schuimkraag. Dit bier ontleent zijn naam aan de bijnaam die de Bruggelingen kregen in een middeleeuwse legende.

Uitgeschonken bruine Brugse Zot in bijhorend Brugse-Zotglas

Donker bijna robijnrood bruin bier op basis van zes mouten. Dit bier ontleent zijn naam aan de bijnaam die de Bruggelingen kregen in een middeleeuwse legende.

Uitgeschonken Sportzot in bijhorend bierglas

Smaakvol Brugs alcoholvrij bier van hoge gisting. Dit bier met een alcoholgehalte 0,4% heeft een stevige schuimkraag en is gemaakt op basis van Brugse Zot.

Uitgeschonken Straffe Hendrik Quadrupel in bijhorend bierglas

Intens donkerbruin bier van hoge gisting met nagisting op fles. Deze levendige quadrupel met een alcoholgehalte van 11% wordt gebrouwen sinds 2010.

Uitgeschonken Straffe Hendrik Tripel in bijhorend bierglas

Goudblonde tripel van hoge gisting met nagisting op fles. Dit bier van 9% heeft een stevige witte schuimkraag en wordt gemaakt met 6 mouten en 2 hopsoorten.