In Leuven werd in 1366 brouwerij Den Hoorn opgericht. Vandaag is AB InBev uitgegroeid tot een van de grootste brouwerijen ter wereld. De hoofdzetel is nog steeds in Leuven.

Uitgeschonken Bass Pale Ale in bijhorend glas

Vrij zuur amberkleurig Engels degustatiebier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 5%. Bass is een term die gebruikt word als merknaam voor verschillende Engelse biersoorten.

Uitgeschonken Belle-Vue Gueuze in bijhorend glas

Fruitig friszuur geuzebier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 5,5%. Deze geuze is een combinatie van zowel jonge als oude lambiek.

Uitgeschonken Belle-Vue Kriek Classique in bijhorend bol glas

Friszuur warmrood fruitbier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 5,1%. Dit kriekbier uit het Pajottenland rijpt op houten vaten en op het einde worden zure krieken toegevoegd.

Uitgeschonken Belle-Vue Kriek in bijhorend bol glas

Friszuur robijnrood fruitbier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 5,2%. Dit kriekbier uit het Pajottenland rijpt op houten vaten en op het einde worden zure krieken toegevoegd.

Flesje Corona Extra

Lichtgekleurd Mexicaans bier van lage gisting met een alcoholgehalte van 4,5%. Dit redelijk zoete bier wordt vaak ijskoud gedronken uit het flesje met een stukje limoen.

Flesje Cubanisto met met schijfje sinaasappel

Gearomatiseerd ambergoudkleurig luxebier van lage gisting met een alcoholgehalte van 5,9%. Frisse citrussmaken en een opmerkelijk rumaroma typeren dit stijvol bier.

Flesje Cubanisto Mojito

Gearomatiseerd ambergoudkleurig luxebier van lage gisting met een alcoholgehalte van 5,9%. Frisse citrussmaken en een aroma van echte Cubaanse mojito typeren dit stijvol bier.

Uitgeschonken DeuS in bijhorend fluitglas

Lichtblond champagnebier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 11,5%. Dit fris bier wordt net als champagne gemaakt volgens de méthode traditionnelle.

Uitgeschonken Ginder Ale in bijhorend bierglas

Licht amberrood streekbier van hoge gisting. In 1928 bracht Brouwerij Martinas dit Merchtems bier op de markt. Sinds 1991 wordt dit bier gebrouwen in Leuven.

Ginette Natural Blond in bierglas met fles ernaast

Gesluierd blond biobier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit biologisch bier met een alcoholgehalte van 5% heeft een witte schuimkraag.