DeuS

Uitgeschonken DeuS in bijhorend fluitglas

DeuS is een lichtblond champagnebier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 11,5%. Dit fris bier wordt net als champagne gemaakt volgens de méthode traditionnelle.

Dit maandenlang proces start in België bij de vergisting op de brouwerij. Na filtratie en toevoegen van gist en suiker voor de hergisting op fles verhuist het bier naar de champagnestreek. Het wordt er gebotteld en dan via de méthode traditionnelle omgetoverd tot de mousserende godendrank DeuS.

Finesse in een fles. Dat is dus het motto van deze sprankelende godendrank. DeuS heeft een complexe en tintelende smaak met rijke aroma's van appel, citruszeste, mout, peer en kruiden. De afdronk is droog.

Aan tafel is DeuS ontzettend lekker als aperitief, bij oesters of langoustines en je maakt er ook exquise topgerechten mee in de keuken.

Dankzij zijn hemelse kwaliteiten viel DeuS al meermaals in de prijzen op internationale wedstrijden. Zo won het een gouden en zilveren medaille en werd het bewierookt door verschillende magazines. In 2019 werd het uitgeroepen tot beste brut van België op de World Beer Awards.

Beoordelingen: