La Trappe Witte Trappist

Uitgeschonken La Trappe Witte Trappist in bijhorend bierglas

La Trappe Witte Trappist is een lichtblond troebel Nederlands trappistenbier van lage gisting met een robuuste schuimkraag. De witte La Trappe werd voor het eerst gebrouwen in 2003 en is nog steeds het enige trappistenwitbier ter wereld. Dit witbier heeft een alcoholgehalte van 5,5%.

De geduldige brouwmethode en natuurlijke ingrediënten determineren het enige trappistenwitbier ter wereld. Fruitige en bloemige aroma's met onder meer geuren van citrus, perzik, abrikoos, peper en kruidnagel zijn het resultaat. La Trappe Witte Trappist is een doordrinkbaar dorstlessend bier met een kleine bitterheid en een typische tarwesmaak van witbier met een fijne en frisse zoetzurige toets.

Aan tafel past La Trappe Witte Trappist goed bij hoofdgerechten zoals pasta met tomaat en courgette of bij kalkoensatés met pompoenpuree. Ook voorgerechten als ham en kastanjechampignons met bleekselderij of een smakelijke salade van asperges, kastanjechampignons en gekookte ham moet je zeker eens proeven samen met een La Trappe Witte Trappist.

Kwalitatieve natuurlijke ingrediënten en het traditionele brouwproces zorgden ervoor dat La Trappe Witte Trappist bekroond werd op een zilveren medaille op ‘European Beer Star’, een internationale bierwedstrijd.

Beoordelingen: