Kerel Saison
Kerel Saison is een zomerse dorstlesser waar je makkelijk van kunt houden. Dit goudgele seizoensbier heeft een alcoholgehalte van 5,5% en een mooie witte schuimkraag.
Deze ideale dorstlesser wordt gemaakt met verschillende soorten hop en granen. Daarnaast wordt dezelfde gist ingezet als in het oorspronkelijke Kerel bier dat in 1966 teloorging. De giststam werd achterhaald via DNA-analyse.
Traditioneel brouwt men saison in de winter en drinkt men het in de lente en zomer. Kerel Saison is een droog maar fruitig bier met aardse toetsen van de gist en een mild bitterzuur karakter.
Kerel Saison is vooral heel lekker als aperitief maar past ook goed bij vis, wit vlees of de Oosterse keuken. Dit bier is ook uitmuntend bij enkele blokjes halfzachte kaas, een spie zachte witschimmelkaas of lichte geitenkazen zoals Passendale, Selles-sur-Cher, Robiola of Tomme Fleurette.
Beoordelingen: