fruitbier

De geschiedenis van Brouwerij Van Honsebrouck gaat vele generaties terug tot in de 19de eeuw. Sinds de jaren 50 van de vorige eeuw ligt de focus op speciaalbieren. In 2016 opende men een nieuwe hoogtechnologische brouwerij in Izegem waarbij het familiaal karakter werd behouden.

Helder rood frambozenbier van gemengde gisting met een alcoholgehalte van 5%. Dit bier gerijpt op eiken vaten is vanwege z'n smaak vernoemd naar de Romeinse wijngod Bacchus.

Helder bruinrood kriekbier van gemengde gisting met een alcoholgehalte van 5,8%. Dit bier gerijpt op eiken vaten is vanwege z'n smaak vernoemd naar de Romeinse wijngod Bacchus.

Friszuur robijnrood fruitbier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 5,2%. Dit kriekbier uit het Pajottenland rijpt op houten vaten en op het einde worden zure krieken toegevoegd.

Friszuur warmrood fruitbier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 5,1%. Dit kriekbier uit het Pajottenland rijpt op houten vaten en op het einde worden zure krieken toegevoegd.

Helderrood kriekbier van hoge gisting. Dit zoete bier met een alcoholgehalte van 4,5% bestaat sinds 2012 en heeft een rozerode schuimkraag.

Dieprood fruitbier met een alcoholgehalte van 6,4%. Dit bosbessenbier met een roodgetinte schuimkraag wordt gebrouwen in Bon Secours, een deelgemeente in de provincie Henegouwen.

Rood Mechels fruitbier met een laag alcoholgehalte van 3,5%. Uniek is dat het gemaakt werd op basis van witbier, aangelengd met natuurlijk vruchtensap.

Verrassend fruitbier bomvol aroma's van krieken maar ook met toetsen van aardbei, marsepein en zoete port. Het alcoholpercentage van dit lichtzoete fruitbier is 8%.

Purperbruin zwaar kriekbier met een alcoholgehalte van 8,7%. Dit zwaar fruitbier heeft een fraaie lichtroze schuimkraag en is gemaakt met krieken.

Diep donkerrood fruitbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8%. Dit bier heeft een klevende en compacte getinte schuimkraag.

Pagina's