Het Anker is een Mechelse stadsbrouwerij waarvan de geschiedenis teruggaat tot het begin van de 15de eeuw. Tegenwoordig vind je binnen de muren van de brouwerij ook een brasserie en een hotel. Sinds 2013 heeft Het Anker zich op een andere locatie in de buurt ook toegelegd op het stoken van whisky.

Uitgeschonken Boscoli in bijhorend glas

Rood Mechels fruitbier met een laag alcoholgehalte van 3,5%. Uniek is dat het gemaakt werd op basis van witbier, aangelengd met natuurlijk vruchtensap.

Uitgeschonken Gouden Carolus Ambrio in bijhorend glas

Amberkleurig bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 8%. Het is gebaseerd op ‘Mechelschen Bruynen’, een traditioneel Mechels bier dat zijn oorsprong zou vinden in 1421.

Uitgeschonken Gouden Carolus Christmas in bijhorend glas

Donker robijnrood speciaalbier van hoge gisting. Dit bier van 10,5% dat is genoemd naar de gouden munten van Keizer Karel. Het werd in 2002 geherintroduceerd na een 35 jaar lange afwezigheid.

Uitgeschonken Gouden Carolus Classic in bijhorend glas

Donker robijnrood speciaalbier van 8,5% dat is genoemd naar de gouden munten van Keizer Karel. Dit Mechelse stadsbier combineert karamelwarmte met de frisheid van een pint.

Uitgeschonken Gouden Carolus Hopsinjoor in bijhorend glas

Goudblond Mechels IPA-bier met een alcoholpercentage van 8%. De naam is een samensmelting van de Mechelse figuur ‘Opsinjoor’ en het woord ‘hop’.

Uitgeschonken Gouden Carolus Imperial Blond in bijhorend glas

Zwaar goudblond bier met een alcoholgehalte van 10% dat wordt gebrouwen sinds 2008. Dit bier van hoge gisting dat hergist in de fles is vernoemd naar de gouden munten van Keizer Karel.

Uitgeschonken Gouden Carolus Imperial Dark in bijhorend glas

Donker robijnrood degustatiebier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 11%. Dit bier is genoemd naar de gouden munten van Keizer Karel en wordt al zo'n 20 jaar gebrouwen.

Uitgeschonken Gouden Carolus Indulgence 2017 – Botanik in bijhorend glas

Goudblond gelimiteerd speciaalbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8,5%. Dit bier is het resultaat van uitsluitend Belgische hop en een lagering van 2 weken met 4 botanicals.

Uitgeschonken Gouden Carolus Indulgence 2018 – Hopscure in bijhorend glas

Donker gelimiteerd speciaalbier. Jaarlijks wordt een nieuw exclusief ‘Indulgence’-brouwsel gemaakt. Bij deze editie wordt het 10-jarig jubileum van Gouden Carolus Hopsinjoor gevierd.