Het Anker

Het Anker is een Mechelse stadsbrouwerij waarvan de geschiedenis teruggaat tot het begin van de 15de eeuw. Tegenwoordig vind je binnen de muren van de brouwerij ook een brasserie en een hotel. Sinds 2013 heeft Het Anker zich op een andere locatie in de buurt ook toegelegd op het stoken van whisky.

Rood Mechels fruitbier met een laag alcoholgehalte van 3,5%. Uniek is dat het gemaakt werd op basis van witbier, aangelengd met natuurlijk vruchtensap.

Amberkleurig bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 8%. Het is gebaseerd op ‘Mechelschen Bruynen’, een traditioneel Mechels bier dat zijn oorsprong zou vinden in 1421.

Donker robijnrood speciaalbier van hoge gisting. Dit bier van 10,5% dat is genoemd naar de gouden munten van Keizer Karel. Het werd in 2002 geherintroduceerd na een 35 jaar lange afwezigheid.

Donker robijnrood speciaalbier van 8,5% dat is genoemd naar de gouden munten van Keizer Karel. Dit Mechelse stadsbier combineert karamelwarmte met de frisheid van een pint.

Goudblond Mechels IPA-bier met een alcoholpercentage van 8%. De naam is een samensmelting van de Mechelse figuur ‘Opsinjoor’ en het woord ‘hop’.

Zwaar goudblond bier met een alcoholgehalte van 10% dat wordt gebrouwen sinds 2008. Dit bier van hoge gisting dat hergist in de fles is vernoemd naar de gouden munten van Keizer Karel.

Donker robijnrood degustatiebier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 11%. Dit bier is genoemd naar de gouden munten van Keizer Karel en wordt al zo'n 20 jaar gebrouwen.

Goudblond gelimiteerd speciaalbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8,5%. Dit bier is het resultaat van uitsluitend Belgische hop en een lagering van 2 weken met 4 botanicals.

Donker gelimiteerd speciaalbier. Jaarlijks wordt een nieuw exclusief ‘Indulgence’-brouwsel gemaakt. Bij deze editie wordt het 10-jarig jubileum van Gouden Carolus Hopsinjoor gevierd.

Amberkleurig gelimiteerd speciaalbier. Jaarlijks wordt een nieuw exclusief ‘Indulgence’-brouwsel gemaakt. Voor deze editie werd een rookbier gemaakt.

Pagina's