Tripel Karmeliet

Uitgeschonken Tripel Karmeliet in bijhorend bierglas

Tripel Karmeliet is een authentiek goudgeel driegranenbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8,4%, hergisting op fles en een romige schuimkraag. Deze tripel is gebrouwen volgens een eeuwenoud bierrecept uit 1679 van het Karmelietenklooster in Dendermonde en kwam in 1996 op de markt.

Tarwe, haver en gerst vormen de ideale samenstelling voor dit bier van driedubbel genot. Tripel Karmeliet etaleert een frisse hopgeur, een sinaasappelsmaak met een verfijnde zure toets die in evenwicht is met een zoete suggestie.

Aan tafel is Tripel Karmeliet niet te versmaden bij een hapje van tijgergarnaal met milde curry en basmatirijst en je maakt er ook exquise topgerechten mee in de keuken.

Dankzij zijn uitzonderlijke kwaliteiten viel Tripel Karmeliet al meermaals in de prijzen op internationale wedstrijden. Zo won het onder meer gouden medailles op de World Beer Cup en de World Beer Championships. Van Beverage Testing Institute kreeg Tripel Karmeliet zelfs het keurmerk ‘exceptional’ opgeplakt. In 2019 won het zilver op de World Beer Awards.

Beoordelingen: