Kwak

Uitgeschonken Kwak in origineel Kwakglas

Kwak is een historisch amberkleurig bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8,4%. Dit bier is vernoemd naar de 19de-eeuwse herbergier Pauwel Kwak. Hij schonk zijn bier in het ongewone glas zodat koetsiers het aan hun koets konden hangen met een speciale houder.

Aroma's van gekarameliseerde mouten, citrusachtige hoptoetsen en rijpe banaan bepalen dit eigenzinnig bier. Kwak pakt uit met een warme afdronk van gekarameliseerde banaan en biscuit met een pittige toets aan het einde.

Aan tafel is Kwak ontzettend lekker bij een zacht en smeuïg nagerecht zoals chocoladebrownie met peer en pistache-ijs en je maakt er ook exquise topgerechten mee in de keuken.

Dankzij zijn uitzonderlijke kwaliteiten viel Kwak al verschillende malen in de prijzen op internationale wedstrijden. Zo won het een gouden, zilveren en bronzen medaille op verschillende edities van de World Beer Cup en gouden medailles op de World Beer Championships en de Meininger's International Craft Beer Awards. Het Beverage Testing Institute roemde Kwak zelfs als ‘exceptional’.

Beoordelingen: