Steenuilke

Uitgeschonken Steenuilke in bijhorend bierglas

Steenuilke is een pittig blond bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 6,5% en een volle witte schuimkraag. Dit gesluierde bier hergist op de fles.

Fijne fruitige en kruidige toetsen, een beetje gras en een soepele moutsmaak komen naar boven in dit blond gesluierd degustatiebier. Steenuilke etaleert een volmondige smaak met een zachte hopbittere afdronk.

Steenuilke werd gemaakt door de brouwerij ter ondersteuning van het steenuilproject van Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen. Om het lokale te benadrukken, bevat dit hoppig blond bier 3 streekkruiden uit de Vlaamse Ardennen.

Dankzij zijn superieure kwaliteiten won Steenuilke in 2011 een zilveren medaille op de European Beer Star in de categorie ‘Belgian and French Style Ale’.

Steenuilke is verrassend lekker in varkenswangetjes à la Jeroen Meus; vervang het oud bruin bier door dit kruidige Vlaams Ardeens bier. Ook Campoestrella, een harde kaassoort uit Zamora op basis van rauwe schapenmelk, of Camembert de Normandie, Pastor, Pas de Bleu, geitenkaas met fenegriek en Tomme de Savoie zijn lekker bij dit heerlijke bier.

Beoordelingen:

Beschikbaarheid