Onze geschiedenis

1959: onze roots

Onze eerste winkel werd geopend in maart 2015 en ontstond uit onze handel in Zuid-Afrikaanse wijnen waar we toen al haast 15 jaar mee bezig waren. Toch gaat onze geschiedenis al veel verder terug want de groep Devrieze-AsterX, bekend van de voormalige doe-het-zelfketen, bestaat ondertussen al meer dan 60 jaar. Onze eerste ervaringen in de verkoop dateren immers al van 1959.

2015: eerste drankenwinkel

De Wijnboeren ontstond in 2011 en groeide jaar na jaar. In 2014 beslisten we om ook sterke dranken en wijnen uit andere landen aan te bieden. Een jaar later volgde een eerste drankenwinkel voor particulieren onder de naam AsterX Dranken en de aansluiting bij aankoopgroepering Districo. Het assortiment werd sterk verruimd en zo evolueerden we tot een volwaardige drankenhandel.

2017: winkels in buurgemeenten

In de lente van 2017 konden we in de buurt twee drankenwinkels overnemen. Tijdens de zomermaanden van datzelfde jaar sloten we ons aan bij de aankoopvereniging Prik&Tik om onze klanten nog beter te kunnen helpen.

2019: Klein-Brabant

Door een volgende overname konden we twee jaar later onze doorgedreven klantenservice van drankencentrales garanderen in een nog ruimer gebied. In 2020 verhuisde die winkel naar een nieuwe locatie in dezelfde gemeente.

2020: groothandelsactiviteiten

Aan het einde van 2020 hebben we groothandel Van Der Plaetsen nv in ons bedrijf geïntegreerd, waardoor we ons hebben verzekerd van een robuuster aanvoerkanaal. Hierdoor kunnen we onze klanten ook in moeilijke tijden blijven beleveren.

2021: Zuiderkempen

Minder dan zes jaar na onze eerste drankenwinkel breidden we opnieuw uit met een overname in Heist-op-den-Berg. In datzelfde jaar worden we uitgeroepen tot Trends Gazelle Ambassadeur van de provincie Antwerpen.

2022: 't stad en de parking

In april van 2022 versterkten we onze horeca-activiteiten met meer dan 300 vaste zaken in het Antwerpse na de integratie van Drankenhandel Gagelmans. Kort daarna, begin mei, werden we uitgeroepen tot Vlaamse Trends Gazelle Ambassadeur en snelgroeiende onderneming in de categorie kleine bedrijven.

2023: centrale hoofdzetel

Dankzij de verhuizing van ons hoofdkantoor en hoofdmagazijn naar een nieuwe centrale locatie tijdens het voorjaar, kunnen we onze klanten nog efficiënter en duurzamer bedienen. De gemiddelde afstand tot onze klanten is verminderd, waardoor ook het aantal afgelegde kilometers is afgenomen.