Duurzaam ondernemen

Duurzaam assortiment

We zijn gespecialiseerd in hervulbare glazen flessen. Omdat die tot 50 keer hervuld worden, zelden in de natuur belanden en nadien volledig worden gerecycleerd, zijn ze de beste keuze voor het milieu. Hervulbaar geniet onze voorkeur en krijgt daarom een prominente plaats in ons aanbod.

We lenen via onze partner herbruikbare wisselbekers en glazen uit die we afwassen met een minimaal water- en energieverbruik. Indien mogelijk gaat onze voorkeur naar glas omdat deze inerte stof oneindig gerecycleerd kan worden en aangenamer drinkt.

We hebben verschillende fairtradedranken in ons assortiment waaronder zelfs enkele wijnen die ook klimaatneutraal zijn.

We zorgen voor voldoende keuze aan alcoholvrije en laagalcoholische dranken. Al ongeveer de helft van ons assortiment bevat geen of zeer weinig alcohol.

Werkbaar werk

We behandelen onze medewerkers respectvol. In onze familiale onderneming streven we naar een boeiende job op maat van elke medewerker.

We werken samen met Werkburo, Synkroon en iNKLÙS voor sociale tewerkstelling van personen met een beperking.

We engageren ons voor duaal leren samen met scholen als Don Bosco Hoboken-Wilrijk, OLVI Boom en Instituut Mevrouw Govaerts in Heist-op-den-Berg. Dit vergroot kansen voor jongeren, inclusief die met een beperking, op de arbeidsmarkt en bevordert divers talent in een inclusieve werkomgeving.

Duurzaam transport

We laten onze chauffeurs lessen ecodriving volgen. Deze veiligere rijstijl zorgt ook voor een lagere impact op milieu en klimaat.

Slim naar Antwerpen logo

We zijn partner van Slim naar Antwerpen en leveren vanuit een hub aan lokale Antwerpse horeca, particulieren, bedrijven en evenementen.

We investeren regelmatig in nieuwe vrachtwagens en bestelwagens met een lagere CO₂-uitstoot.

Groene energie

We gebruiken groene energie van onze eigen zonnepanelen en zetten ook een deel op het net zodat andere afnemers van groene stroom kunnen genieten van lokaal opgewekte groene stroom.

We investeren in isolatie van onze gebouwen en al onze winkels, magazijnen en kantoren zijn voorzien van zuinige ledverlichting, waar mogelijk met bewegingsmelder. Zo reduceren we ons energieverbruik.

We investeren in elektrische heftrucks en kiezen niet voor exemplaren die werken met fossiele brandstoffen.

Rationeel waterverbruik

We voorzien nieuwe toiletten van economische spoelknoppen en installeren automatische kranen als dat kan.