Droogijs

Droogijs in stijlvol drankje in dampend fluitglas

Droogijs is bevroren koolstofdioxide (CO2) in vaste vorm. Het productieproces van dit unieke ijs omvat het vloeibaar maken van CO2 onder druk en het geleiden ervan door smalle openingen. Dit resulteert in koolzuursneeuw, dat onder hoge druk wordt samengeperst tot witte, ijskoude korrels of kleine staafjes.

De temperatuur van droogijs is -79°C. Boven deze grens verandert het direct in gas en verdwijnt het in de lucht. Deze extreme koude maakt droogijs uitermate geschikt voor het koelen van voedsel, het transporteren van medicijnen en het uitvoeren van laboratoriumonderzoeken.

Bovendien kunt u met droogijs verbluffende rookeffecten creëren tijdens feesten en evenementen. Wat dacht u van een intrigerende cocktail waaruit een mysterieuze witte damp opstijgt? Of gebruik droogijs om een boeiende presentatie van een dessert te realiseren!

Omdat droogijs maximaal 48 uur kan worden bewaard in een speciale verpakking, is het uitsluitend op bestelling verkrijgbaar. U kunt droogijs bestellen per eenheid van 5 kg.

Beschikbaarheid