Brouwerij Dubuisson

De roots van Brouwerij Dubuisson gaan terug tot 1769 en na 8 generaties is deze familiale brouwerij nog steeds volledig onafhankelijk. Zowel ten tijde van Napoleon als tijdens de beide Wereldoorlogen kende de brouwerij tegenspoed, maar telkens bouwde de familie ze weer op.

Gefilterd en kristalhelder amberkleurig bier van hoge gisting dat Brouwerij Dubuisson al sinds 1933 op de markt brengt. Daardoor is dit één van de oudste Belgische speciaalbieren.

Goudblond bier gerijpt op eik met een alcoholpercentage van 10,5%. Dit bier van hoge gisting is gemaakt op basis van Bush Blond en bourgognevaten van Charmes-Meursalt.

Amberkleurig gefilterd kerstbier van hoge gisting dat Brouwerij Dubuisson in 1991 lanceerde. Door de langdurige hergisting krijgt deze gerstewijn een alcoholgehalte van 12%.

Helder amberbier gerijpt op eik met een alcoholpercentage van 13%. Dit bier van hoge gisting is gemaakt op basis van Bush de Noël en eiken bourgognevaten van Nuits-St-Georges.

Goudblond gefilterd hogegistingsbier dat Brouwerij Dubuisson in 1998 lanceerde ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van de Bush Caractère.

Strogeel ongefilterd blond bier van hoge gisting. Dit bier met een alcoholgehalte van 7% ontstond in 2000 bij de microbrouwerij ‘ Le Brasse-Temps’ in Louvain-la-Neuve.

Sterkste Belgisch fruitbier met een alcoholgehalte van welgeteld 8,5%. Dit amberkleurig zwaar fruitbier is van hoge gisting en wordt sinds 2009 gebrouwen met natuurlijke perzikextracten.

Goudblond Saisonbier op basis van 3 mouten, 3 kwalitatieve Belgische hoppen en 3 gisten. Saison is een traditioneel Henegouws streekproduct.