De geschiedenis van Alken-Maes gaat terug tot 1880 toen Egied en Nicko Maes de voorloper van de Brouwerij Maes verwierven. Tegenwoordig is Alken-Maes onderdeel van de groep Heineken.

Uitgeschonken Affligem 1074 in bijhorende bierglazen

Helder blond abdijbier van hoge gisting met een stevige schuimkraag. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ van 6,8% is meermaals gehopt.

Uitgeschonken blonde Affligem in bijhorende bierglazen

Helder goudblond abdijbier met een stevige schuimkraag en een alcoholgehalte van 6,8%. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ wordt gebrouwen volgens het originele recept van de paters van Affligem.

Uitgeschonken Affligem Dubbel in bijhorende bierglazen

Pittig donkerbruin abdijbier van hoge gisting met een stevige schuimkraag. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ van 6,8% wordt gebrouwen volgens het originele recept van de paters van Affligem.

Uitgeschonken Affligem Hop Selection in bijhorende glazen

Goudgeel abdijbier van hoge gisting met een stevige schuimkraag. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ van 6,8% wordt gebrouwen met extra veel hop en op basis van het originele Affligemrecept.

Uitgeschonken Affligem Tripel in bijhorende bierglazen

Helder ambergouden abdijbier van hoge gisting met een romige schuimkraag. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ van 9% werd voor het eerst gebrouwen in 1957.

Uitgeschonken blonde Ciney in bijhorend glas

Goudblond speciaalbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 7%. De blonde Ciney zag het levenslicht in 1980 in het gelijknamige Waalse dorpje.

Uitgeschonken bruine Ciney in bijhorend glas

Donkerbruin speciaalbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 7%. Dit roodgetinte bier kwam op 23 juni 1978 voor het eerst uit de tap in een café in het gelijknamige Waalse dorpje Ciney.

Uitgeschonken Cristal in bijhorend glas

Fris zuiver blond pilsbier van lage gisting met een alcoholgehalte van 5%. In 1928 was het de eerste Belgische pils en het wordt nog steeds gebrouwen volgens het originele recept.

Flesje Desperados

Gearomatiseerd goudkleurig klassebier van lage gisting met een alcoholgehalte van 5,9%. Het is 's werelds eerste bier met een tequilasmaak.

Flesje Desperados Mojito

Gearomatiseerd goudkleurig klassebier van lage gisting met een alcoholgehalte van 5,9%. Naast de tequilasmaak van het origineel vind je er ook nog aroma's van munt en limoen in terug.