Bernard Brémont Évidence Extra-Brut Grand Cru

Champagne Bernard Brémont Évidence Extra-Brut Grand Cru 75cl

De Évidence Extra-Brut Grand Cru is een zeer droge champagne waarin de subtiliteit en mineraliteit van pinot noir uit Ambonnay op een verfrissende manier tot zijn recht komt. Deze champagne werd in 2022 gelanceerd.

Een perfecte balans van 30% chardonnay en 70% pinot noir, verrijkt met 35 tot 39% oude réserve, resulteert in een levendige champagne. De Extra-Brut rijpt drie jaar in de kelder met een dosage van 2 à 3 gram suiker per liter.

Bernard Brémont Évidence Extra-Brut Grand Cru is beschikbaar in flessen van 75cl en bereikt zijn volledige potentieel wanneer geserveerd op een ideale temperatuur tussen 8 en 10°C.

Deze droge champagne heeft de volgende kenmerken:

  • Een subtiele goudgele kleur met levendige bubbels.
  • Een aroma met frisse tonen van bloemen, citroengras en drop.
  • Een smaak die opvalt door een ziltig en mineraal karakter dat naadloos samengaat met de rijke en fruitige tonen van de pinot noir.

Deze champagne is ideaal als aperitief. Dankzij zijn lage suikergehalte is hij ook perfect geschikt om fijne gerechten te begeleiden, zoals sashimi of zeebaars in kruidenkorst. Bernard Brémont Évidence Extra-Brut Grand Cru is dan ook een waar genot voor de verfijnde smaakpapillen.