Seefbier
Seefbier is een historisch bier uit Antwerpen met roots die teruggaan tot de 16e eeuw. Het werd zo populair dat zelfs de wijk ‘Seefhoek’ ernaar werd vernoemd. Na bijna een eeuw verdween het bier van 6,5%, maar in 2012 werd het recept herontdekt en opnieuw tot leven gebracht.
Met zijn troebel blond uiterlijk biedt Seefbier een zachte body en een romige schuimkraag. De smaak van dit iconische stadsbier ontstaat door de mix van boekweit, haver, tarwe en gerst, met kruidige toetsen van kruidnagel, fruitige aroma’s van banaan en een vleugje vanille.
Seefbier past uitstekend bij Belgische gerechten zoals stoofvlees, mosselen of een kaasplankje. Het combineert ook goed met gevogelte, lichte salades en zelfs romige desserts zoals crème brûlée of rijstpap.
Dit iconisch stadsbier heeft talrijke onderscheidingen gewonnen, waaronder meerdere gouden medailles op de World Beer Cup. In 2023 werd Seefbier uitgeroepen tot officieel streekproduct van Antwerpen.
Beoordelingen: