De geschiedenis van brouwerij St.Bernardus is nauw verbonden met die van de trappisten. Eerst namen ze de kaasmakerij over van de trappisten van de Catsberg die terugkeerden naar Frankrijk na hun fiscale vlucht. Daarna brouwden ze meer dan 40 jaar de trappistenbieren van Westvleteren tot 1992.

Uitgeschonken St. Bernardus Abt 12 in bijhorend glas

Donkerbruin zwaar bier van hoge gisting. Deze gerstewijn met een alcoholgehalte van 10% wordt sinds 1946 gebrouwen en heeft een dichte ivoorkleurige schuimkraag.

Uitgeschonken St. Bernardus Christmas Ale in bijhorend glas

Moutig donker kerstbier van hoge gisting. Dit kerstbier met een alcoholgehalte van 10% wordt gebrouwen met extra en andere hop- en moutsoorten.

Uitgeschonken St. Bernardus Extra 4 in bijhorend glas

Bleekgoud blond seizoensbier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit bier van 4,8% bestaat al heel lang. Sinds 2014 wordt het opnieuw gebrouwen na lange afwezigheid.

Uitgeschonken St. Bernardus Pater 6 in bijhorend glas

Donker kastanjebruin bier van hoge gisting. Dit dubbel bier met een alcoholgehalte van 6,7% wordt sinds 1946 gebrouwen en wordt ook wel ‘een Paterke’ genoemd.

Uitgeschonken St. Bernardus Prior 8 in bijhorend glas

Donkerbruin bier van hoge gisting. Dit dubbel bier met een alcoholgehalte van 8% wordt sinds 1946 gebrouwen en heeft een compacte schuimkraag.

Uitgeschonken St. Bernardus Tripel in bijhorend glas

Amberblond bier van hoge gisting. Deze tripel met een alcoholgehalte van 8% wordt sinds 1990 gebrouwen en heeft een stevige schuimkraag.

Uitgeschonken St. Bernardus Wit in bijhorend glas

Ongefilterd witbier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit gesluierde bier met een alcoholgehalte van 5,5% wordt sinds 2002 gebrouwen en heeft een stevige schuimkraag.

Uitgeschonken Watou Tripel in bijhorend glas

Wazig amberblond bier van hoge gisting. Deze blonde tripel met een alcoholgehalte van 7,5% wordt sinds 1998 gebrouwen en heeft een volle schuimkraag.