Sinds 1850 werd in de Sint-Benedictusabdij van Achel trappistenbier gebrouwen. Na een onderbreking in 1917 hernam de Achelse Kluis in 1998 de productie, met ondersteuning van de abdijen van Westmalle, Westvleteren & Rochefort. In 2020 verlieten de laatste monniken de abdij, maar de brouwerij bleef actief en zet sindsdien de traditie verder onder nieuw beheer.

Uitgeschonken Achel Dubbel in bijhorend kelkglas

Robijnrood abdijbier van 8% dat uitsluitend in Hamont-Achel wordt gebrouwen met het zachtste water van de streek. Dit voormalige trappistenbier draagt nog steeds de ziel van het klooster in elke fles – puur Limburgs erfgoed in een glas.

Grote fles Achel Superior Blond naast gevuld glas

Kristalhelder blond bier van 9,5% dat als een stille explosie in je glas valt. Deze heerlijke kloostercreatie – de stoere grote zus van de Tripel – wordt nog steeds gebrouwen op exact dezelfde plek in Hamont-Achel waar ooit monniken in stilte werkten.

Uitgeschonken Achel Tripel in bijhorend kelkglas

Goudblond abdijbier van 8% met een romige witte schuimkraag. Deze voormalige trappist wordt gebrouwen met zacht Hamonts water en volgens een eeuwenoud receptuur. Zo blijft dit verfijnde blonde bier een uniek stukje Belgisch erfgoed.