Eerste klimaatneutrale fairtradewijnen in België

Fairtradelabel en klimaanneutraal label

Vijf wijnen van Frisky Zebras, de eerste Zuid-Afrikaanse klimaatneutrale fairtradewijnen, zijn nu beschikbaar aan scherpe prijzen bij AsterX Dranken. Het zijn tevens de allereerste wijnen te koop in België die tegelijkertijd fairtrade én klimaatneutraal zijn.

Met hart voor mens en natuur

Het gamma van Frisky Zebras werd ontwikkeld met aandacht voor zowel mens als natuur. Uniek is dat deze fairtradewijnen ook een klimaatneutraal label dragen. Daar wordt elke zebra dartel van!

FriskyZebras logo: Award-Winning South African WinesFairtrade staat voor duurzame en eerlijke handel, het verzekeren van betere condities voor de arbeiders in het Zuiden en de bescherming van hun leefmilieu. Frisky Zebras gaat nog een stap verder. De volledige CO2-uitstoot tijdens productie en transport wordt gereduceerd en vervolgens voor 100% geneutraliseerd. Zo worden speciale lichtgewicht flessen gebruikt die 45% minder wegen dan traditionele glazen flessen maar die toch dezelfde voordelen bieden. Zulke flessen vergen minder energie tijdens de productie en het lagere gewicht zorgt voor minder CO2-uitstoot tijdens het transport.

Unieke streepjescode

Net zoals elke zebra een unieke streepjescode heeft, hebben de internationaal veelvuldig bekroonde zebrawijnen van Frisky Zebras een eigen karakter:

  • Seductive Shiraz (‘Verleidelijke Shiraz’) - Bramen, zwarte bessen en peperkorrels met een vleugje vanille en gesmolten pure chocolade, opklimmend naar een zachte fluweelachtige afdronk.
  • Captivating Cabernet Sauvignon (‘Charmante Cabernet Sauvignon’) - Bramen, rode kersen en zwarte kruiden met noties van mokka en gesmolten pure chocolade, opklimmend naar een zachte fluweelachtige afdronk.
  • Sensuous Sauvignon Blanc (‘Sensuele Sauvignon Blanc’) - Groene appels, kruisbessen en vers gemaaid gras met noties van vanille en honing, wat volgt is een heerlijke afdronk met citroen en limoen.

Flessen Frisky Zebras: fairtrade en klimaatneutrale wijnen