Brouwerij Duvel Moortgat

Brouwerij Duvel Moortgat is een belangrijke brouwerij in de groep Duvel Moortgat. Deze familiale brouwerij in Breendonk (Puurs) werd opgericht in 1871 door Jan Leonardus Moortgat.

Authentieke luxepils van lage gisting met een alcoholgehalte van 5%. Deze bittere pils op basis van Saazhop bestaat al sinds 1930 maar kreeg pas in 1991 zijn huidige naam.

Aangenaam blond bier van hoge gisting met een alcoholzoete smaak en een bitter karakter. Het brouwproces van Duvel duurt zo'n 90 dagen.

Blond drooggehopt verjaardagsbier met een natuurlijk troebel, aromatisch en verfrissend karakter. Het werd in 2021 gelanceerd om de 150e verjaardag van familiebrouwerij Duvel Moortgat te vieren.

Duvel Barrel Aged Batch No. 3 is een exclusief gelimiteerd houtgelagerd bier. Gewone Duvel wordt gerijpt op oude eikenhouten bourbonvaten.

Duvel Barrel Aged Batch No. 4 is een exclusief gelimiteerd houtgelagerd bier. Gewone Duvel wordt gerijpt op oude eikenhouten bourbonvaten.

Helder bleekgeel streekbier van hoge gisting. Dit gefilterd bier met een alcoholgehalte van 7% werd in de jaren 60 gelanceerd naar aanleiding van de Gentse Feesten.

Blond drooggehopt bier dat verder bouwt op Duvel. Ook de hopsoorten Saaz-Saaz en Styrian Golding worden gebruikt, maar men voegde nog een derde hop toe uit Washington: Citra.

Dorstlessend abdijbier dat in 1949 ontstond in de benedictijner abdij van Maredsous. Dit Erkend Belgisch Abdijbier heeft harmonieuze smaken van hop en mout.

Diepbruin Belgisch abdijbier dat ontstond in 1949 in de benedictijner abdij van Maredsous, oorspronkelijk als kerstbier, later als vaste waarde. Dit Erkend Belgisch is zeer expressief.

Elegant en zacht donkerblond abdijbier dat wordt gesmaakt door de echte genieter. Z'n uitbundige pareling en harmonie tussen zoet, zuur en bitter, zorgen voor een feestelijk abdijbier.

Pagina's