Dranken

U vindt bij AsterX Dranken een uitgebreid assortiment van meer dan 4.200 referenties met bieren, wijnen, sterke dranken, waters, frisdranken, ijsblokjes en nog veel meer.

Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van dranken aan horecazaken en andere bedrijven.
Voor evenementen hebben wij speciale formules waarbij wij drank leveren en de overschot terugnemen.

Particulieren kunnen steeds in onze winkels terecht voor dranken en advies. Ook thuislevering behoort tot de mogelijkheden.

Bier

Bij AsterX Dranken hebben we zo'n 150 verschillende bieren op voorraad. Daarnaast kunt u bestellen uit een lijst van 850 streekbieren.

#5 - Number5

#5 uitgeschonken met schuimkraag in Number5-glasNumber 5 oftewel ‘een vijfke’ is een verfrissende gouden tripel met een subtiel honingzoetje en een harmonieuze bittere toets.

#5 ontstond door de reünie van 5 jeugdvrienden. Men wilde de vriendschap kracht bijzetten. Samen met de nodige zin voor avontuur en een gemeenschappelijke passie voor bier leidde dit tot iets moois. Ervaringen werden uitgewisseld, smaken vergeleken. De verzegelde vriendschap leverde zodoende Number 5 op als resultaat.

Het is een kwaliteitsvolle goudkleurige tripel van 8,5% met een mooie volle witte schuimkraag. Z'n zacht aroma en volle karakter dankt het aan de zorgvuldige selectie van ingrediënten. De subtiele toevoeging van honing zorgt voor een aangename zachtzoete smaak die samensmelt met de leuke bitterheid van de geselecteerde hop. Het is een perfecte en verfrissende combinatie tussen geur en smaak.

Een lekkere trippel om van te genieten, alleen of in gezelschap, een feest onder vrienden.

#5 gemaakt door vrienden, voor vrienden!

Beoordelingen:

Tags: 

7PK

Uitgeschonken 7PK bier7PK is een blond bier van hoge gisting en hergisting op de fles. Dit bier met een alcoholgehalte van 7% is gebrouwen met echte haver wat zorgt voor in een krachtige smaak en een romige afdronk.

Voor het blonde 7PK-bier worden Amerikaanse Sterlinghop en Duitse Magnumhop gebruikt. Door deze mix heeft 7PK een aangenaam kruidig aroma en een pittige smaak met een karaktervolle hopbitterheid. ‘Smaak met Kracht, Kracht met Smaak’

Achter 7PK zit het sociale economieproject PaardenKracht in het BosLandschap dat streeft naar het behoud van het Vlaamse trekpaardenras en haar ambacht. Door te werken met dit levend erfgoed bouwen mensen met een arbeidsbeperking het nodige zelfvertrouwen op in hun zoektocht naar aangepast werk.

Groepsfoto PaardenKracht in het BosLandschap

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Achel Blond

Uitgeschonken Achel Blond in bijhorend kelkglasAchel Blond is een goudblond trappistenbier van hoge gisting. Deze ongefilterde trappist uit Hamont-Achel heeft een alcoholgehalte van 8%.

Kruidig en floraal in de neus met een zachte fruitige smaak die doet denken aan Westmalle. Zo kun je Achel Blond omschrijven. Verder is de afdronk droog en slepend dankzij aangename toetsen van mout.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Achel Bruin

Uitgeschonken Achel Bruin in bijhorend kelkglasAchel Bruin is een donkerbruin trappistenbier van hoge gisting. Deze donkere trappist uit Hamont-Achel heeft een alcoholgehalte van 8%.

De volle romige smaak met karamel zet zich door in de neus van dit trappistenbier. Achel Bruin heeft ook uitbundige aroma's van gebrande mout, kandij, banaan, noten, gist en aardse tonen. De nasmaak is hoppig en bitter.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Adriaen Brouwer Oaked

Uitgeschonken Adriaen Brouwer Oaked in bijhorend glasAdriaen Brouwer Oaked is een stevig donker biobier van hoge gisting. Dit biologisch bruin bier met een alcoholgehalte van 10% werd samen met Adriaen Brouwer Tripel gelanceerd in mei 2018 als de eerste biobieren van de brouwerij. Het is gebaseerd op Adriaen Brouwer Winter Wood.

Een rijping op houten sherry- en whiskyvaten zorgen voor een delicate indruk van hout in dit donkerbruin biologisch degustatiebier. Adriaen Brouwer Oaked heeft complexe aroma's van mout, karamel, gedroogd fruit, hout en alcohol. De smaak is volmondig met een warme complexiteit van alcohol, een vleugje karamel en hout. De afdrong is zacht een een beetje bitter

Adriaen Brouwer Oaked smaakt lekker bij Baba au rhum, wildragout met bospaddenstoelen en blauwe Sticheltonkaas.

In 2019 werd Adriaen Brouwer Oaked bekroond met een bronzen medaille op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Adriaen Brouwer Tripel

Uitgeschonken Adriaen Brouwer Tripel in bijhorend glasAdriaen Brouwer Tripel is een stevig blond biobier van hoge gisting. Dit biologisch bier met een alcoholgehalte van 9% werd samen met Adriaen Brouwer Oaked gelanceerd in mei 2018 als de eerste biobieren van de brouwerij.

Fruitige en kruidige aroma's van verse appels, citrusfruit, koriander, hop en sinaasappelzeste zijn te ontdekken in deze kruidige premium biotripel. Adriaen Brouwer Tripel heeft een krachtige volmondige smaak met kruidige toetsen van koriander, sinaasappelzeste en hop.

Adriaen Brouwer Tripel smaakt lekker bij een gegratineerd vispannetje met kabeljauw en mosselen of bij gyros van kalkoen met groenten en rijst. Ook wijting met waterkerspuree en romige venkel combineert goed met dit blond biobier.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Adriaen Brouwer Wintergold

Adriaen Brouwer Wintergold is een winterbier van brouwerij Roman dat jaarlijks verschijnt en heeft een alcoholpercentage van 10%.

Dit winterbier is een donkerbruin met de typische volle winterbier smaak.

Het degustatiebier heeft een volle aromatische smaak met de karameltoetsen en toetsen van gebrande mout die zo typisch zijn voor winterbieren.

Tags: 

Affligem 1074

Uitgeschonken Affligem 1074 in bijhorende bierglazenAffligem 1074 is een helder blond abdijbier van hoge gisting met een stevige schuimkraag. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ van 6,8% is meermaals gehopt en wordt gebrouwen op basis van het originele recept van de paters van Affligem.

Fruitige aroma's van citroenkruid, pompelmoes en banaan zijn te ontdekken in dit genuanceerd abdijbier. Affligem 1074 heeft smaken van zoet brood en noten met een fijne bittere afdronk.

Dankzij hoogwaardige ingrediënten en een uitmuntend recept won Affligem 1074 al meerdere prijzen. Zo won het de gouden medaille Meiningers International Craft Beer Award 2015.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Affligem Blond

Uitgeschonken blonde Affligem in bijhorende bierglazenAffligem Blond is een helder goudgeel abdijbier van hoge gisting met een stevige schuimkraag. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ van 6,8% wordt gebrouwen volgens het originele recept van de paters van Affligem.

De blonde Affligem heeft evenwichtige aroma's van gebakken brood, citrus, vanilletoetsen, banaan en specerijen. Een frisse bittere afdronk volgt op een zachte smaak van tropisch fruit, noten en mout.

Hoogwaardige ingrediënten en een uitmuntend recept zorgen ervoor dat Affligem regelmatig in de prijzen valt op internationale bierwedstrijden. Zo won Affligem Blond verschillende gouden, zilveren en bronzen medailles op tal van wedstrijden. In 2019 won het bijvoorbeeld goud op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Affligem Dubbel

Uitgeschonken Affligem Dubbel in bijhorende bierglazenAffligem Dubbel is een pittig donkerbruin abdijbier van hoge gisting met een stevige schuimkraag. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ van 6,8% wordt gebrouwen volgens het originele recept van de paters van Affligem.

De donkere Affligem heeft complexe kruidige aroma's van hop, kruidnagel, steranijs, rozijn en specerijen. Een frisse kruidige afdronk volgt op een zacht zoet-bittere smaak van banaan en karamel.

Hoogwaardige ingrediënten en een uitmuntend recept zorgen ervoor dat Affligem regelmatig in de prijzen valt op internationale bierwedstrijden. Zo won Affligem Dubbel in 2015 een gouden onderscheiding en in 2011 werd het bekroond met een tweede podiumplaats.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Affligem Hop Selection

Uitgeschonken Affligem Hop Selection in bijhorende glazenAffligem Hop Selection is een goudgeel abdijbier van hoge gisting met een stevige schuimkraag. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ van 6,8% wordt gebrouwen met extra veel hop en op basis van het originele recept van de paters van Affligem.

Extra gebruik van de fijnste selectie verse hopbellen resulteert in een erg hoppig bier. Affligem Hop Selection heeft een friskruidige neus met een smaakvolle subtiliteit van citroenkruid, groene thee en kamillebloesem, respectievelijk dankzij de hopsoorten Savinski Golding en Spalter Select. De afdronk is fris en hopbitter.

Superieure ingrediënten en een eersteklas recept zorgen ervoor dat Affligem regelmatig in de prijzen valt op internationale bierwedstrijden.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Affligem Tripel

Uitgeschonken Affligem Tripel in bijhorende bierglazenAffligem Tripel is een helder ambergouden abdijbier van hoge gisting met een romige schuimkraag. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ van 9% werd voor het eerst gebrouwen in 1957.

Rijke aardachtige smaken en aroma's van versgebakken brood, banaan en rijp fruit bepalen dit sterk en complex abdijbier. Een kruidige bittere afdronk volgt op een halfzoete smaak van abrikoos en perzik.

Hoogwaardige ingrediënten en een uitmuntend recept zorgen ervoor dat Affligem regelmatig in de prijzen valt op internationale bierwedstrijden. Zo won Affligem Tripel twee gouden onderscheidingen en viel het wel vier maal in het brons. In 2019 won het zilver op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Anglium Copper Hop

Anglium Copper Hop uitgeschonken in AngliumglasAnglium Copper Hop is de nieuwste telg in de Anglium-reeks. Het is een bijzonder bier met een donkere koperkleurige verschijning, een hoppige en moutige smaak en een zachte frisse afdronk.

Ook voor Anglium Copper Hop worden enkel 100% natuurlijke ingrediënten gebruikt zonder toevoeging van suiker of andere zoetstoffen. Dit bier van hoge gisting met alcoholgehalte van 6,6% is ongepasteuriseerd en ongefilterd.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Anglium Extra Hop

Anglium Extra Hop uitgeschonken in AngliumglasDe Extra Hop van de Angliumbieren is een blond bier met een verfrissende zachte hopsmaak. Door het relatief lage alcoholpercentage van 6,5% is het uiterst geschikt als aperitiefbier.

Voor Anglium Extra Hop worden enkel 100% natuurlijke ingrediënten gebruikt zonder toevoeging van suiker of andere zoetstoffen. De Anglium Extra Hop is niet gepasteuriseerd en is zoals zijn naam doet vernoemen, een drooggehopt bier.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Anglium Parfait

Anglium Parfait uitgeschonken in AngliumglasHet Parfait-bier in de Anglium-reeks is een donkerder goudblond bier met verfijnde kruidige aroma's en een zachte slepende smaaksensatie. Het alcoholpercentage is 6,7%

De Anglium Parfait is een bier van hoge gisting waarbij enkel 100% natuurlijke ingrediënten gebruikt werden, zonder toevoeging van suiker of andere zoetstoffen.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Antigoon

Uitgeschonken Antigoon in bijhorend bierglasAntigoon is een helder goudblond degustatiebier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 7%. Dit volmoutig bier heeft een compacte schuimkraag.

Aroma's van appel, bloemen, kruiden en citrusfruit ontglippen dit volmondig bier. Antigoon is licht moutig met zachte iets zoetere fruitsmaken en een kruidige toets. De afdronk is droog en bitter.

De naam van het speciaalbier Antigoon verwijst naar de Antwerpse legende van de reus Antigoon. Schippers die niet betaalden mochten de Schelde niet oversteken tot soldaat Brabo de reus overmeesterd.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Ardenne Saison

Uitgeschonken Ardenne Saison in bijhorend bierglasArdenne Saison is een verfrissend koperblond bier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit gesluierd bier heeft een toegankelijk alcoholgehalte van 5,5%.

Brettanomyces-gist uit de boomgaarden van de brouwerij zorgt voor een pittig en doordringend streekbier. Ardenne Saison is een wild bier met doordringende en levendige aroma's van leer en hooi. Het frisse zomerse karakter met droge bitterheid combineert met een moutachtige smaak en zure toetsen van hooi.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Arend Blond

Uitgeschonken Arend Blond in bijhorend glasArend Blond is een licht gesluierd blond bier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit bier met een alcoholgehalte van 6,5% is vernoemd naar de oorspronkelijke naam van de brouwerij; ‘Brouwerij De Gouden Arend’.

Het zachte en doordrinkbare karakter kenmerkt dit elegant blond bier. Arend Blond heeft een evenwichtige en zachte smaak waarin frisse aroma's van hop en gist samensmelten tot een uniek bier.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Arend Dubbel

Uitgeschonken Arend Dubbel in bijhorend glasArend Dubbel is een pittig donkerbruin bier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit bier met een alcoholgehalte van 6,5% is vernoemd naar de oorspronkelijke naam van de brouwerij; ‘Brouwerij De Gouden Arend’.

Donkere moutaroma's, warme smaken van karamel en een zachte hopbitterheid typeren dit verwarmend bruin bier. Arend Dubbel is een smakelijk bier met een pittige afdronk.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Arend Tripel

Uitgeschonken Arend Tripel in bijhorend glasArend Tripel is een goudblond bier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit bier met een alcoholgehalte van 8% is vernoemd naar de oorspronkelijke naam van de brouwerij; ‘Brouwerij De Gouden Arend’.

Een hoppige neus, een zachte moutsmaak en hopbittere afdronk kenmerken dit heerlijk blond bier. Arend Tripel is erg evenwichtig en verrassend fruitig met een kruidig accent.

Arend Tripel is een veelvuldig bekroond bier. Het won maar liefst 6 medailles op ‘European Beer Star’ waaronder welgeteld 3 gouden medailles.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Armand Ter Dolen

Uitgeschonken Armand Ter Dolen in bijhorend bierglasArmand Ter Dolen is een lichtblond Limburgs abdijbier van hoge gisting. Dit gesluierde bier van 7% met spierwitte schuimkraag is een ‘Erkend Belgisch Abdijbier’.

Drooghoppen met de Amerikaanse hopsoort Cascade zorgt voor een fruitig blond bier met uitbundige citrustoetsen. Armand Ter Dolen werd niet gefilterd zodat de hoparoma's goed bewaard blijven.

Armand Ter Dolen won al een gouden medaille op de Brussels Beer Challenge. Deze bekroning is een extra hommage aan medestichter Armand Desplenter waarnaar dit bier is vernoemd.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Augustijn Blond

Uitgeschonken Augustijn Blond in Augustijn-bierglas naast bierflesjeAugustijn Blond is een amberblond bier met een witte schuimkraag dat sinds 1925 werd gebrouwen in het klooster van de Gentse paters Augustijnen.

Vanaf 1978 nam Brouwerij Van Steenberge die taak over met respect voor de traditie van de paters Augustijnen. In 1982 introduceerde men nagisting op de fles waardoor dit Augustijn Blond steeds meer succes kende.

Augustijn Blond heeft een neus met aroma's van mout, hop en fruit. Ook in de mond kun je mout en hop terugvinden naast een vleugje vanille. Het alcoholpercentage van dit bier is 7,5%.

Aan tafel kun je Augustijn Blond mooi combineren met halfharde kazen zoals Passendale of Watou maar ook met ambachtelijke patés, mosselen en recepten met konijn.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Augustijn Donker

Uitgeschonken Augustijn Donker in Augustijn-bierglas naast bierflesjeAugustijn Donker is een zachtdroog donker speciaalbier met aroma's van rood fruit en subtiel gerookte toetsen van noten en karamel. Z'n smaak is lichtbitter en mild met toetsen van rozijn en chocolade.

Augustijn Donker is sinds 2009 het derde bier in het assortiment Augustijnbieren van Brouwerij Van Steenberge en heeft een alcoholpercentage van 8%. Dit roodbruine hazelnootkleurige bier wordt afgedekt met een volle schuimkraag.

Aan tafel kun je Augustijn Donker uitstekend combineren met halfharde kazen zoals Gentse Keizer, Pas de Rouge, Nazareth of Père Joseph maar ook met ambachtelijke patés, speenvarken en andere recepten met varkensvlees.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Augustijn Grand Cru

Augustijn Grand Cru uitgeschonken in Augustijn-bierglas naast bierflesjeAugustijn Grand Cru is een verfijnde blonde tripel uit de brouwketels van Brouwerij Van Steenberge. Op dit strogele bier van 9% drijft een mooie witte schuimkraag.

Augustijn Grand Cru heeft een opvallend droge smaak voor een tripel, maar toch bewaart het een typische fruitigheid, hoparoma's en een vleugje mout.

Aan tafel is de Augustijn Grand Cru heerlijk bij sterke kazen zoals Brugse Blomme, Pavé de Hainaut en Bouquet des Moines maar ook bij visgerechten zoals een bouillabaisse of een visschotel.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Averbode

Uitgeschonken Averbode-bier in bijhorend bierglas naast bierflesjeAverbode is een goudblond abdijbier met een alcoholpercentage van 7,5%. Dit bier van hoge gisting wordt gebrouwen met een combinatie van verschillende granen.

Het uitgesproken fris en fruitig karakter heeft Averbode te danken aan een dryhopping. Verder heeft dit abdijbier met respect voor milieu en maatschappij merkbare toetsen van mout en een sterke bittere afdronk.

Averbode is een zacht fruitig abdijbier dat perfect gecombineerd kan worden met verschillende visgerechten.

Dankzij haar kwaliteiten wordt Averbode keer op keer bekroond. Zo won het in 2018 een zilveren medaille in Praag en wel twee gouden medailles op bierwedstrijden in Londen en Australië.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Bacchus Frambozenbier

Uitgeschonken Bacchus Frambozenbier in bijhorend glasBacchus Frambozenbier is een helder rood frambozenbier van gemengde gisting met een alcoholgehalte van 5%. Dit bier gerijpt op eiken vaten is vanwege z'n smaak vernoemd naar de Romeinse wijngod Bacchus.

Aroma's van erg zoete framboos vullen het fruitige en bloemige van het basisbier aan in dit fris frambozenbier. Bacchus Frambozenbier heeft een zoetzure smaak met toetsen van balsamicoazijn en karamel. In de afdronk komt de wijnsmaak van het basisbier terug.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Bacchus Kriekenbier

Uitgeschonken Bacchus Kriekenbier in bijhorend glasBacchus Kriekenbier is een helder bruinrood kriekbier van gemengde gisting met een alcoholgehalte van 5,8%. Dit bier gerijpt op eiken vaten is vanwege z'n smaak vernoemd naar de Romeinse wijngod Bacchus.

Aroma's van rijpe krieken vullen het fruitige en bloemige van het basisbier aan in dit pittig kriekbier. Bacchus Kriekenbier heeft een verfrissende zoetzure smaak met een zachte karameltoets. In de afdronk komt de wijnsmaak van het basisbier terug.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Bacchus Vlaams Oud Bruin

Uitgeschonken Bacchus Vlaams Oud Bruin in bijhorend glasBacchus Vlaams Oud Bruin is een donker roodbruin bier van gemengde gisting met een alcoholgehalte van 4,5%. Dit bier gerijpt op eiken vaten is vanwege z'n smaak vernoemd naar de Romeinse wijngod Bacchus.

Fruitige en bloemige aroma's en een smaak die aanleunt bij wijn verbazen in dit traditioneel zuur bier. Bacchus Vlaams Oud Bruin is erg verfrissend door z'n gematigd zure achtergrond met indrukken van balsamicoazijn. Een zachte karameltoets van gebrande mouten zorgen voor een perfecte smaaksensatie.

Bacchus Oud Bruin is ook het basisbier voor het Bacchus Frambozenbier en het Bacchus Kriekenbier.

Dankzij haar kwaliteiten won Bacchus Vlaams Oud Bruin in 2018 een zilveren medaille op de Brussels Beer Challenge.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Barbãr

Barbãr blond honingbier met schuimkraag in Barbãrglas met beugelfles ernaastBarbãr is een donkergeel zacht en lichtzuur honingbier van hoge gisting. Het heeft een smeuïge schuimkraag en z'n honingsmaak gaat uitbundig samen met rijke aroma's van bloemen, citrusfruit en kruiden.

Barbãr is een uniek bier dat wordt gebrouwen door brouwerij Lefebvre. Het recept ervan is geïnspireerd door de Keltische voorganger van bier dat ‘cervesia’ werd genoemd, oftewel ‘Rustplaats van de Strijder’.

Aan tafel is Barbãr lekker in combinatie met konijn. Dit blonde bier heeft een alcoholpercentage van 8%.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Barbãr Bok

Uitgeschonken Barbãr Bok in Barbãrglas met beugelfles ernaastBarbãr Bok is een donkerbruin kruidig zoet honingbier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit stevige bruine bier heeft een alcoholpercentage van 8% en is gemaakt met mout, zachte tarwe en honing.

Met een neus van honing en kruiden zoals anijs en koriander is dit winters degustatiebier vergelijkbaar met de blonde variant. Barbãr Bok heeft wel ook nog toetsen van fruit, chocolade en mout. De afdronk is slepend, pittig, zoet en helemaal niet bitter.

Aan tafel is Barbãr Bok lekker in combinatie met everzwijn.

Dankzij haar kwaliteit won Barbãr Bok in 2014 een zilveren medaille op de Brussels Beer Challenge.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Barista Chocolate Quad

Uitgeschonken Barista Chocolate Quad in bijhorend glasBarista Chocolate Quad is een zwartbruin quadrupelbier met een alcoholpercentage van 11%. Het werd eerst op de markt gebracht als ‘Kasteel Winter’.

Aroma's en smaken van karamel, chocolade, geroosterde mout en koffie leiden tot een ware smaakbom. De unieke smaken van Barista Chocolate Quad gidsen je naar de wereld van koffie. Dit winterbier heeft een verwarmende alcohol in de afdronk.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Bass Pale Ale

Uitgeschonken Bass Pale Ale in bijhorend glasBass Pale Ale is een vrij zuur amberkleurig Engels degustatiebier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 5%. Bass is een term die gebruikt word als merknaam voor verschillende Engelse biersoorten.

Een krachtige en volmondige smaak is te vinden in deze pale ale met pittige nasmaak. Bass Pale Ale vindt zijn oorsprong in Trent in Engeland.

Dit bier van hoge gisting is door zijn aanwezige zuren best te drinken als aperitief, omdat zuren de eetlust opwekken.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Bel Pils

Uitgeschonken Bel Pils in bijhorend glasBel Pils is een authentieke luxepils van lage gisting met een alcoholgehalte van 5%. Voor deze bittere pils wordt Saazhop gebruikt.

Dit traditionele pilsbier ontstond in 1930. Toen heette het Extra Blond tot 1971 waarna de naam veranderde in Extra pilsener tot 1991. Vanaf dan kreeg deze dorstlesser de huidige naam Bel Pils.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Belle-Vue Gueuze

Uitgeschonken Belle-Vue Gueuze in bijhorend glasBelle-Vue Gueuze is een fruitig friszuur geuzebier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 5,5%. Dit bier is een combinatie van zowel jonge als oude lambiek.

Z'n heerlijke friszure smaak dankt dit lichtvoetig lambiekbier aan de spontane gisting die op gang wordt gebracht door gistcellen uit de lucht in de Zennevallei. Belle-Vue Gueuze is een harmonieus bier met een mooi samenspel tussen zoet, zuur en bitter.

Belle-Vue Gueuze is bij uitstek geschikt als partner bij een lichte maaltijd of fraaie snacks zoals gebakken vis, sushi, taco, een hartige aspergetaart, zeevruchtenpasta of scholrolletjes.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Belle-Vue Kriek

Uitgeschonken Belle-Vue Kriek in bijhorend bol glasBelle-Vue Kriek is een friszuur robijnrood fruitbier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 5,2%. Dit kriekbier uit het Pajottenland rijpt op houten vaten en op het einde worden zure krieken toegevoegd.

Dankzij deze krieken transformeert dit lambiekbier in een zomerbier met een friszure kersensmaak. Belle-Vue Kriek is fruitig zoet van smaak met indrukwekkende kersenaroma's. Het heeft een fijnzure afdronk.

Belle-Vue Kriek past goed bij heerlijke gerechten zoals pasta met gegrilde kip en gorgonzolasaus, pizza Hawaï, kersenclafoutis, gerookte vis, crabcakes, gehaktbrood met kriekjes, chocolademousse of croissants met aardbeien.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Belle-Vue Kriek Classique

Uitgeschonken Belle-Vue Kriek Classique in bijhorend bol glasBelle-Vue Kriek Classique is een friszuur warmrood fruitbier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 5,1%. Dit kriekbier uit het Pajottenland rijpt op houten vaten en op het einde worden zure krieken toegevoegd.

Deze krieken toveren dit lambiekbier om in een kriekvariant voor de echte bierkenners.

Belle-Vue Kriek Classique smaakt heerlijk bij kersenclafoutis, pizza en gerookte zalm.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Bellevue Kriek Extra

Bellevue Kriek Extra is de zoetere en fruitigere variant van de Bellevue Kriek. Dit komt omdat bij dit bier enkel jonge Lambic gebruikt wordt en er meer Kersen toegevoegd worden.

Dit bier is ideaal voor op een warme zomeravond op een terrasje.

Tags: 

Bersalis Tripel

Uitgeschonken Bersalis Tripel in bijhorend glasBersalis Tripel is een goudgeel blond bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 9,5%. Dit blond bier is gemaakt met gerst- en tarwemout.

Het verfrissend aroma van citrus en mout in dit pittig blond bier zal u zeker verrassen. Bersalis Tripel heeft een uitgesproken volle zachte smaak van tarwemout met een romige zoete afdronk met een aangename kruidige toets.

In de keuken kun je met Bersalis Tripel lekkere gerechten maken zoals kreeft met paddenstoelen of kalkoenfilet met milde kerrie. Ook gestoomde mosselen met venkel zijn een voltreffer!

Bersalis Tripel is een uitmuntend bier. Het won immers al verschillende vermaarde prijzen op internationale wedstrijden. Zo won het meermaals op de Brussels Beer Challenge waaronder een gouden medaille in 2016.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Bitburger Pils

Uitgeschonken Bitburger Premium Pils in bijhorend glasBitburger Premium Pils is een populaire Duitse pils van lage gisting met een alcoholgehalte van 4,8%. Deze zuivere goudblonde pils uit de Eifel wordt gebrouwen met de beste ingrediënten volgens het eeuwenoude ‘Reinheitsgebot’.

Siegelhop en zuiver bronwater bepalen het karakter van dit eeuwenoud pilsbier. De frisse smaak van Bitburger Premium Pils zit verborgen onder een rijke schuimkraag. Verfijnde kruidige aroma's en wat citrustonen worden gevolgd door een nootachtige nasmaak met een vleugje honing.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Bière du Corsaire

Uitgeschonken Bière du Corsaire in bijhorend glasBière du Corsaire is een sterk goudblond bier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit bier met een alcoholgehalte van 9,4% wordt sinds 1992 gebrouwen in Melle.

Laat u verwennen door de licht gerookte bittere afdronk van Bière du Corsaire.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Black Fuel

Uitgeschonken Black Fuel in bijhorend bierglasBlack Fuel is een zwart quadrupelbier van hoge gisting. Dit sterk streekbier heeft een alcoholgehalte van 9,5%.

Aroma's van banaan en zwart fruit dankt dit sterk bier aan de gebruikte gist. Black Fuel vangt aan met lichtzoete smaken van karamel. Daarna volgt een warm mondgevoel en een hopbittere afdronk.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Blanche de Namur

Uitgeschonken Blanche de Namur in bijhorend bierglasBlanche de Namur is een troebel zacht en smeuïg witbier van hoge gisting. Deze geelgekleurde dorstlesser heeft een alcoholgehalte van slechts 4,5% en is gemaakt met tarwe.

Subtiele aroma's van bloemen, koriander en sinaasappelschil zorgen voor een elegant en fris witbier. Blanche de Namur is een beetje zuur met een citrussmaak. Het is helemaal niet bitter.

Blanche de Namur is vernoemd naar de gelijknamige dochter van graaf Jan I van Namen. Deze schoonheid huwde in de 14e eeuw met de koning van Zweden en Noorwegen.

Doorgedreven vakmanschap leidde al tot verschillende bekroningen. Zo werd Blanche de Namur in 2009 en 2012 op de World Beer Awards verkozen tot beste witbier. In 2013 en 2014 viel het ook in de prijzen op de International Beer Challenge.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Blanche de Namur Rosée

Uitgeschonken Blanche de Namur Rosée in bijhorend bierglasBlanche de Namur Rosée is een zomers niet te zoet roze fruitbier van hoge gisting. Deze lichtgesluierde dorstlesser heeft een alcoholgehalte van slechts 3,4%.

Natuurlijke frambozenaroma's en frambozensap temperen de bittere toetsen met een evenwichtig zomerfris bier als resultaat. Blanche de Namur Rosée heeft uitgesproken zomerse smaken en aroma's van frambozen.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Blinde Mol

Blinde Mol uitgeschonken in bijhorend glasBlinde Mol is een goudblond bier van hoge gisting. Dit bier heeft een alcoholpercentage van 6,5% en wordt gebrouwen door Brouwerij Maenhout in Pittem.

Fruitige aroma's en frisse smaken van citrus en gras bepalen dit verfrissend blond bier. Blinde Mol heeft een evenwichtige bittere smaak en nasmaak.

Dit dorstlessend bier ontstond in 2012 uit een samenwerking met een lokale graszodenfirma. De naam ‘Blinde Mol’ verwijst dan ook naar het diertje dat menig grasperk teistert.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Bloesem Bink

Uitgeschonken Bloesem Bink in bijhorend bierglasBloesem Bink is een bruinrood lentebier met honing en perenstroop uit de streek. Dit bier met een alcoholgehalte van 7,1% werd in 2000 gelanceerd ter gelegenheid van de 50e bloesemwijding. Het is het derde bier van de brouwerij.

Vijf moutsoorten, een Belgische hop, water, gist, honing en perenstroop zijn de bestanddelen van dit lichtzoet lentebier. Bloesem Bink heeft een fruitige smaak en een slepende afdronk die zowel fruitig als zacht bitter is.

Met Bloesem Bink kun je heerlijke ribbetjes bereiden.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Bloesem Kriek

Uitgeschonken Bloesem Kriek in bijhorend bierglasBloesem Kriek is een helderrood kriekbier van hoge gisting. Dit zoete bier met een alcoholgehalte van 4,5% bestaat sinds 2012 en heeft een rozerode schuimkraag.

Een fruitige zoete en frisse smaak kenmerken dit zoet fruitbier. Bloesem Kriek wordt gemaakt met 100% natuurlijk kriekensap en wordt natuurlijk gezoet.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Bock Pils

Uitgeschonken Bock Pils in bijhorend ribbeltjesglasBock Pils is een fruitige goudgele kwaliteitspils van lage gisting met een alcoholgehalte van 5,2%.

Eersteklas gerstemout, tarwe en zuivere Saazhop rijpen zes weken tot een luxueuze pils. Bock Pils heeft dan ook geraffineerde aroma's van hop en bloemen en een bitterzachte smaak met veel cachet.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Boerinneken

Boerinneken in beugelfles en uitgeschonken in BoerinnekenglasBoerinneken is een ambachtelijk gebrouwen goudblond streekbier in een mooie beugelfles. Dit bier is hergist in de fles en heeft een alcoholpercentage van 9,5%

Dit blond bier in een beugelfles heeft een fruitige neus en een kruidige lichtzoete hopsmaak.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Boerken

Boerken in beugelfles en uitgeschonken in BoerkenglasBoerken is een ambachtelijk gebrouwen amberbruin streekbier in een mooie beugelfles. Dit bier is hergist in de fles en heeft een alcoholpercentage van 9,5%

Dit amberbruin bier in een beugelfles heeft een vrij neutrale smaak met een lichtzoete toets. De afdronk is een beetje hoppig en bitter.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Bon Secours Ambrée

Uitgeschonken Bon Secours Ambrée in bijhorend glasBon Secours Ambrée of ‘Bon Secours Amber’ is een koperkleurig amberbier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit amberkleurig bier met een alcoholgehalte van 8% heeft een compacte witte schuimkraag en wordt gebrouwen in deelgemeente Bon Secours.

Zowel bleke als karamelmouten worden gebruikt voor dit ongefilterd amberbier. Bon Secours Ambrée is een droog bier met aroma's van versgebakken koekjes en een fijne verfrissende bitterheid in de mond.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Bon Secours Blonde

Uitgeschonken blonde Bon Secours in bijhorend glasBon Secours Blonde is een goudblond bier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit blonde bier met een alcoholgehalte van 8% heeft een compacte witte schuimkraag en wordt gebrouwen in deelgemeente Bon Secours.

Pittige aroma's van kruiden, citroen en mout bepalen dit ongefilterd blond bier. Bon Secours Blonde heeft een robuuste moutige smaak met frisse kruidige toetsen.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Bon Secours Blonde de Noël

Uitgeschonken Bon Secours Blonde de Noël in bijhorend glasBon Secours Blonde de Noël is een goudblond kerstbier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit blonde kerstbier met een alcoholgehalte van 9% wordt sinds 1998 gebrouwen in deelgemeente Bon Secours.

Zorgvuldig geselecteerde hop- en moutsoorten en de keuze van toegevoegde specerijen liggen aan de basis van dit zeldzaam blond kerstbier. Bon Secours Blonde de Noël heeft uitzonderlijke aroma's van koriander en kaneel. De citrusbittere smaak leidt naar een uitdrogende finale

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Bon Secours Brune

Uitgeschonken bruine Bon Secours in bijhorend glasBon Secours Brune is een donkerbruin bier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit bruin bier met een alcoholgehalte van 8% wordt al sinds 1996 gebrouwen in deelgemeente Bon Secours.

Geraffineerde aroma's van mokka, gebrande mout en citrus zijn te herkennen in dit ongefilterd bruin bier. Bon Secours Brune heeft een zoete gekarameliseerde smaak met een ingetogen bittere toets.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Bon Secours Myrtille

Uitgeschonken Bon Secours Myrtille in bijhorend glasBon Secours Myrtille is een dieprood fruitbier met een alcoholgehalte van 6,4%. Dit bosbessenbier met een roodgetinte schuimkraag wordt gebrouwen in Bon Secours. Dit is een deelgemeente van Péruwelz in de provincie Henegouwen.

Overduidelijke aroma's van wilde blauwe bessen ontdek je uiteraard in dit redelijk droog bosbessenbier. Dankzij koudhoppen heeft Bon Secours Myrtille verder indrukken van citrusfruit en hars.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Bornem Dubbel

Bornem Dubbel in een bijhorend bierglas naast bierflesjeBornem Dubbel is een fluweelzacht donkerbruin bier van hoge gisting met hergisting op fles. Het alcoholpercentage van dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met stevige crèmekleurige schuimkraag is 8%.

Ontspan met dit fluweelzacht romig bruin bier. Bornem Dubbel heeft een fruitige smaak en een hoppige afdronk.

Aan tafel is Bornem Dubbel lekker bij vleesgerechten zoals steak, gegrild vlees, wild en worsten.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Bornem Tripel

Bornem Tripel in een bijhorend bierglas naast bierflesjeBornem Tripel is een krachtig blond bier van hoge gisting met hergisting op fles. Het alcoholpercentage van dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met mooie witte schuimkraag is 9%.

Duidelijke hoptoetsen zijn te herkennen in dit heerlijk bitterzoet bier. Bornem Tripel heeft een volle zachte smaak en een aangenaam aroma.

Aan tafel kun je Bornem Tripel nuttigen als aperitief of als dessert. Het bier is lekker bij mosselen en andere zeevruchten. Ook de combinatie met een hartige kaasschotel is niet te versmaden.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Boscoli

Uitgeschonken Boscoli in bijhorend glasBoscoli is een rood Mechels fruitbier met een laag alcoholgehalte van 3,5%. Toen dit bier in 2004 werd gelanceerd onder de naam ‘Anker Boscoulis’ was het alcoholpercentage nog 6,5%.

Uniek aan dit lekker Mechels fruitbier is dat het gemaakt werd op basis van witbier, aangelengd met natuurlijk vruchtensap voor een sensatie van coulis. Boscoli is zo een heerlijk fruitig bier om van te genieten op een zonnig terrasje.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Bourgogne Des Flandres

Uitgeschonken Bourgogne Des Flandres in bijhorend glasBourgogne Des Flandres is een verrassend roodbruin bier van gemengde gisting met een alcoholgehalte van 5%. Het is een sublieme combinatie van bruin Brugs bier van hoge gisting met friszure lambiek uit Itterbeek. Die lambiek is maandenlang gerijpt op eiken vaten.

De vakkundige blend van jong en oud bier zorgen voor een typisch Vlaams versnijdersbier. Bourgogne Des Flandres is dorstlessend en evenwichtig zoetzuur met een romige en complexe smaak.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Brewmaster's Selection Wild Tripel Hop

Uitgeschonken Brewmaster's Selection Wild Tripel HopBrewmaster's Selection Wild Tripel Hop is een gelimiteerd lichtzuur goudblond bier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit versneden bier met een alcoholgehalte van 8% is een blend van 15% foederbier, Petrus Tripel en 2 Amerikaanse hopsoorten. Het werd in 2017 gelanceerd.

Cascade en Amarillo zijn de hopsoorten waarmee brouwmeester Chris Van Acker dit briljant zuur en bitter bier creëerde. Brewmaster's Selection Wild Tripel Hop is een eigenwijs bier met een stevige schuimkraag, frisse citrusaroma's, mooie hopbitters en een aangenaam zure nasmaak. De zuren maken de bitterheid subtieler waardoor het bier vlot drinkt.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Brigand

Uitgeschonken Brigand in Brigand-bierglas naast bierflesjeBrigand is een droog, bitter en blond bier met een alcoholgehalte van 9% en hergisting op fles.

Dit rebels bier heeft tegenwoordig een helderblonde kleur dankzij de ongemoute tarwe en de bleek- en pilsmout die werden gebruikt.

Brigand is een vol bier met lichte toetsen van mout in de neus en de mond. De smaak is verder ook kruidig en hoppig. In de afdronk is er ten slotte een leuke hopbitterheid.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Broeder Jacob Tripel

Uitgeschonken Broeder Jacob Tripel in bijhorend kelkglasBroeder Jacob Tripel is een zacht en romig blond bier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit bier met een alcoholgehalte van 7,5% wordt gebrouwen sinds 2010.

Het prachtige recept met levende gist en de beste ingrediënten resulteert in een bier voor de bedachtzame genieter. Broeder Jacob Tripel heeft complexe smaken en een licht fruitig aroma met een delicate kruidige toets.

Broeder Jacob Tripel is uiterst geschikt als aperitief bij een filodeeghapje. Het bier is lekker in gerechten als asperges met mousselinesaus, hartige panna cotta met paling en garnalen en een niet zo alledaagse choucroute van de zee. Maak zeker ook eens gebakken zeebaars met lamsoor, zeekraal en mousselinesaus van Broeder Jacob Tripel.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Brugge Tripel

Uitgeschonken Brugge Tripel in bijhorend glasBrugge Tripel is een Brugs zwaar goudblond stadsbier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 8,7%. Deze tripel bouwt verder op de middeleeuwse traditie waarbij men het kruidenmengsel ‘gruut’ gebruikt om bier te brouwen.

Lichtkruidige en rokerige gruutsmaken en -aroma's liggen aan de basis van dit heerlijk Brugs degustatiebier. Brugge Tripel is een stevig bitterzoet bewaarbier met een romige warme afdronk.

Brugge Tripel is lekker bij tapas met koptartaar of bij geroosterde tarbot met kreeft en emulsie van champignons en aardpeer. Maak er ook eens een Triple Plus mee, dat is een lekkere beercocktail met Brugge Tripel, Japanse Nikka whiskey, amaretto en rietsuikersiroop.

Dankzij haar kwaliteiten won Brugge Tripel in 2018 een gouden medaille op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Brugs

Uitgeschonken Brugs in bijhorend glasBrugs is een klassiek witbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 4,8%. Dit lichtgele witbier ontstond in 1983 toen het voormalige Brouwerij De Gouden Boom het onder de naam ‘Brugs Tarwebier’ voor het eerst aan de man bracht.

De natuurlijke troebelheid onderscheiden dit fris-fruitige witbier. Brugs is dan ook een ongefilterd tarwebier. Zo behoudt het specifieke verfrissende smaken van tarwe, hop, sinaasappelschil en koriander.

Brugs hoge kwaliteit werd in 2018 op de World Beer Awards beloond met een gouden medaille voor beste witbier Belgische stijl. In 2019 werd het op diezelfde wedstrijd zelfs bekroond tot beste Belgische witbier.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Brugse Zot Blond

Uitgeschonken blonde Brugse Zot in bijhorend Brugse-ZotglasBrugse Zot Blond is een evenwichtig bier uit Brugge. Dit helder goudblond bier van 6% heeft een stevige schuimkraag.

De neus van dit Brugs doordrinkbier is fruitig en kruidig dankzij vier verschillende mouten en twee aromatische hopsoorten. Brugse Zot Blond heeft een droge fruitige smaak met een tedere bittere indruk en subtiele impressies van citrusfruit.

Dit natuurlijke bier met hergisting op fles, ‘Brugse Zot’, ontleent zijn naam aan de bijnaam die de Bruggelingen kregen in een middeleeuwse legende uit de tijd van Maximiliaan van Oostenrijk.

Aan tafel is een blonde Brugse Zot lekker bij allerlei gerechten met vis, schelpdieren of rundsvlees en bij desserten met rode vruchten.

Brugse Zot Blond won zilveren medailles op de Brussels Beer Challenge in 2018 en op de World Beer Awards in 2019.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Brugse Zot Dubbel

Uitgeschonken bruine Brugse Zot in bijhorend Brugse-ZotglasBrugse Zot Dubbel is een donker bijna robijnrood bruin bier op basis van zes mouten. Het heeft een alcoholpercentage van 7,5%.

In de neus van dit Brugs stadsbier ontwikkelen rijke aroma's van honing, amandel, chocolade en bruine suiker. Ook de smaak van Brugse Zot Dubbel is complex met geroosterde mout en een bittere smaak van Tsjechische Saazhop. De afdronk is warm en hoppig met smaken van zoethout en koffie.

Dit donker bruin bier, ‘Brugse Zot’, ontleent zijn naam aan de bijnaam die de Bruggelingen kregen in een middeleeuwse legende uit de tijd van Maximiliaan van Oostenrijk.

Aan tafel is een donkere Brugse Zot heerlijk bij wildstoofpotjes, diverse kazen en desserten met pure chocolade.

Brugse Zot Dubbel werd in 2018 bekroond met een bronzen medaille op de Brussels Beer Challenge.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Buffalo 1907

Buffalo 1907 in bierglas met fles ernaastBuffalo 1907 is een donkerzwart bier met een alcoholgehalte van 6,5%. Dit bier van hoge gisting heeft een stevige beige schuimkraag en is hergist op fles.

Toetsen van chocolade, karamel en koffie zorgen voor een aangenaam bier. Buffalo 1907 heeft zoete aroma's van karamel en chocolade. In de smaak zit karamel en een gebrande toets. De afdronk is zachtbitter.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Buffalo Belgian Stout

Buffalo Belgian Stout in bierglas met fles ernaastBuffalo Belgian Stout is een vrij zoet donkerbruin stoutbier met een alcoholgehalte van 9%. Dit bier van hoge gisting heeft een crèmekleurige schuimkraag.

Er is een mooi evenwicht tussen zoet en koffiebitter in dit karaktervol stoutbier. Buffalo Belgian Stout heeft kruidige aroma's, noties van biscuit en alcoholzoet fruit. In de smaak zit vooral karamel maar ook geroosterde moutsmaken die doen denken aan koffie. Diezelfde koffiesensatie zet zich door in de zachtzoete afdronk.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Buffalo Bitter

Buffalo Bitter in bierglas met fles ernaastBuffalo Bitter is een kruidig goudblond streekbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8%. Dit bitter bier heeft een compacte witte schuimkraag.

Kruidige, bitter en uitdrogend. Zo kun je dit zacht bitter streekbier samenvatten in drie woorden. Kruidige hop domineert de neus. De smaak van Buffalo Bitter is volmondig en bitter. De bitterheid blijft hangen in de afdronk en droogt uit.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Bush Caractère

Bush Caractère uitgeschonken in Bushglas met flesje ernaastBush Caractère, het vroegere Bush Amber of Bush Ambrée, is een gefilterd en kristalhelder amberkleurig bier van hoge gisting dat Brouwerij Dubuisson al sinds 1933 op de markt brengt. Daardoor is dit één van de oudste Belgische speciaalbieren. De nieuwe naam kreeg het ter gelegenheid van de 250ste verjaardag van de brouwerij.

Door het alcoholgehalte van 12% is de Bush Caractère tevens één van de sterkste Belgische bieren. Het is een gerstewijn die wordt gebrouwen met veel karamelmout, hop, natuurlijke suiker en een exclusieve huisgist.

Bush Caractère heeft intense aroma’s van rijpe banaan met een vleugje cuberdon en vooral karamel. In de mond heeft het een volle bitterzoete smaak met karamel en een beetje zoethout in de afdronk.

Aan tafel is Bush Caractère een prima aperitief- en digestiefbier door z'n lichte verteerbaarheid. Het is lekker bij blauwschimmelkaas, bij sterk vlees zoals eend of bij desserten zoals bijvoorbeeld koffiesorbet.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Bush Triple

Bush Triple uitgeschonken in Bushglas met flesje ernaastBush Triple, vroeger Bush Blond, is een goudblond gefilterd hogegistingsbier dat Brouwerij Dubuisson in 1998 lanceerde ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van de Bush Caractère. Door de langdurige hergisting krijgt dit sterk bier een alcoholgehalte van 10,5% en wordt het ook zeer licht verteerbaar. De nieuwe naam kreeg het ter gelegenheid van de 250ste verjaardag van de brouwerij.

Door gebruik van traditionele mouten en Saazhop ontstaat er een delicaat en evenwichtig samenspel van aroma's en smaken. Uitgesproken aroma’s van gele vruchten zoals banaan en ananas vullen de smaken van bloemen en citrus aan in de Bush Triple.

Aan tafel is dit lichtbitter en evenwichtig bier lekker bij kruidige pizza met ansjovis, bij varkenslapjes met salie of bij een koninginnenhapje.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Bush de Charmes

Bush de Charmes uitgeschonken in bierglas met flesje ernaastBush de Charmes is een goudblond bier gerijpt op eik met een alcoholpercentage van 10,5%. Dit bier van hoge gisting is gemaakt op basis van Bush Blond dat gedurende verschillende maanden rijpt op eiken bourgognevaten van Charmes-Meursalt.

Door deze uitzonderlijke rijping verkrijgt men een bier met een zeer rijk smakenpalet. Bush de Charmes ontwikkelt expressieve aroma's van wit en geel fruit met speelse toetsen van bloemen, citrus en wijn.

Aan tafel is dit buitengewoon bier lekker bij vis in witte saus, zeevruchten en schaaldieren, foie gras en een zomerse salade.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Bush de Noël

Bush de Noël uitgeschonken in Bushglas met flesje ernaastBush de Noël is een amberbruin gefilterd kerstbier van hoge gisting dat Brouwerij Dubuisson in 1991 lanceerde. Door de langdurige hergisting krijgt deze gerstewijn een alcoholgehalte van 12%.

Aroma’s van karamel, praliné, gedroogd fruit en gele vruchten zoals banaan en ananas gaan heerlijk samen met de fruitige volle smaak van dit sterk kerstbier. Bush de Noël is een warm en zoet bier op basis van karamelmout, hop, kandijsuiker en water. De mooie densiteit en lange afdronk passen goed bij de feestelijke eindejaarsperiode.

Dankzij haar kwaliteiten werd Bush de Noël in 2017 uit een lijst van meer dan 100 bieren verkozen tot beste kerstbier door een Amerikaans webzine.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Bush de Nuits

Bush de Nuits uitgeschonken in bierglas met flesje ernaastBush de Nuits is een helder amberbier gerijpt op eik met een alcoholpercentage van 13%. Dit bier van hoge gisting met hergisting op fles wordt jaarlijks gebrouwen sinds 2008 en is gemaakt op basis van Bush de Noël die gedurende 6 tot 9 maanden rijpt op eiken bourgognevaten van Nuits-St-Georges.

Door deze buitengewone rijping verkrijgt men een verrassend bier met karkater. Bush de Nuits ontwikkelt krachtige aroma's van rijp fruit, rijpe banaan, rode en zwarte bessen, specerijen, vanille en licht gebrand hout. De smaak is uitbundig en een beetje zuur met volle fruitige toetsen van chocolade en wijn. De afdronk is lang.

Aan tafel is dit buitengewoon bier lekker bij moelleux van chocolade en andere stevige en eerder zachte nagerechten. Bush de Nuits kan ook dienen als basis voor een ingedikte en gekarameliseerde saus bij een dessert. Ook na het dessert kun je dit bier serveren i.p.v. koffie.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Carlsberg 0.0%

Uitgeschonken Carlsberg 0.0% in bijhorend CarlsbergglasCarlsberg 0.0% is een alcoholvrij Deens pilsbier van lage gisting. Deze pils is bovendien caloriearm met slechts 18kcal per 100ml.

Toch behoudt deze alcoholvrije premiumpils de vollesmaak en bitterheid van het origineel. Carlsberg 0.0% behoudt de fantastische smaak dankzij een uniek brouwproces waarbij de alcohol minutieus wordt weggehaald uit het gewone brouwsel. Zo blijft de authentieke smaak intact.

Het verfrissende Carlsberg 0.0% is uiterst geschikt als sportdrank, om te drinken bij het middageten of als je nog moet rijden.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Carlsberg

Uitgeschonken Carlsberg in bijhorend CarlsbergglasCarlsberg is een geelblond Deens pilsbier van lage gisting met een alcoholgehalte van 5%. Dit bier werd voor het eerst gebrouwen in 1847 door J.C. Jacobsen. Pas in 1904 werd het de huidige pils. Tegenwoordig is het in de hele wereld verkrijgbaar.

Karaktervol en verfrissend is deze internationale premiumpils vast en zeker. De smaak van Carlsberg is licht moutig met een zachte appelzoete toets en een zeer lichte bitterheid. De afdronk is evenwichtig en niet al te intens.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Cherry Chouffe

Uitgeschonken Cherry Chouffe in glas van Brasserie d'AchouffeCherry Chouffe is een verrassend fruitbier van 8% waarvoor de ongefilterde Mc Chouffe werd aangevuld met verrukkelijk fruit.

De neus van dit overheerlijk fruitbier zit dan ook bomvol aroma's van krieken maar ook met toetsen van aardbei, marsepein en zoete port. Cherry Chouffe smaakt lichtzoet naar rode krieken, een vleugje amandel en een subtiele kruidigheid. De warme nasmaak eindigt met een zacht bittertje.

In de keuken maak je met Cherry Chouffe een overheerlijke saus bij eendenborst. Het is ook lekker bij gerechten met eendenborst, stoofpotjes, wild, tomaat, rode paprika, rode kool, venkel, oesters, gorgonzola, kruidnagel, kaneel en steranijs.

Cherry Chouffe is een lekker fruitbier dat in 2019 werd bekroond met een bronzen medaille op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Chimay Blauw

Uitgeschonken Chimay Blauw in bijhorend bierglasDe blauwe (of bruine) Chimay is een helder donkerbruin trappistenbier met een alcoholpercentage van 9% en een bruincrèmige schuimkraag.

De stevige en complexe aroma's van dit authentiek trappistenbier verbeteren met de jaren. Het complexe boeket van fijne kruiden in Chimay Blauw gaat samen met een lichte karamelsmaak in de redelijk droge afdronk.

In de keuken kun je lekkere pannenkoeken met Chimay Blauw bakken. Of probeer eens stoofvlees met frietjes. Smakelijk!

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Chimay Goud

Uitgeschonken Chimay Goud in bijhorend bierglasChimay Goud is een blond trappistenbier met een alcoholpercentage van 4,8%. Dit Chimaybier werd vroeger enkel gebrouwen voor de kloostergemeenschap, haar gasten en medewerkers.

De frisse lichte smaak met aroma's van verse hop, fijne kruiden en tarwe in dit dorstlessend trappistenbier zal u zeker bekoren. Chimay Goud bevat water, gerstemout, suiker, hop, gist, bittere sinaasappelschil en koriander.

In de keuken maak je met Chimay Goud een overheerlijke scampisalade met tomaat en venkel. Smakelijk!

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Chimay Rood

Uitgeschonken Chimay Rood in bijhorend bierglasChimay Rood, de ‘rode Chimay’, is een koperbruin trappistenbier met een alcoholpercentage van 7% en een romige schuimkraag. In grote flessen noemt met dit ‘Chimay Première’ omdat dit het eerste bier is van de trappistenabdij.

Een fruitig karakter en een zijdezachte smaak met lichte bittere toetsen kenmerken het oudste Chimaybier. Dat Chimay Rood al zo lang bestaat, bewijst dat het een bijzonder lekker bier is.

In de keuken kun je konijn met rode Chimay maken. Of probeer eens de recepten voor een frisse lentesla, een oerdegelijke uiensoep of een hemelse quiche. Smakelijk!

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Chimay Tripel

Uitgeschonken Chimay Tripel in bijhorend bierglas

De witte Chimay, Chimay Tripel, ook wel ‘Cinq Cents’, is een goudblond trappistenbier met een alcoholpercentage van 8%. Deze tripel wordt door de paters sinds 1966 gebrouwen.

Een aangename combinatie van zachtheid en smeltende bitterheid typeren dit evenwichtige trappistenbier. Chimay Tripel is een fris hoppig trappistenbier met fruitige noties van muskaat en rozijnen.

In de keuken kun je een carpaccio van appel, sint-jakobsvruchten en Grand Chimaykaas met een mayonaise van Chimay Tripel op de borden toveren. Of smul van een kaasfondue, een lichte waldorfsalade of een verrukkelijke Poteauflette. Smakelijk!

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Chouffe Soleil

Uitgeschonken Chouffe Soleil in glas van Brasserie d'AchouffeChouffe Soleil is een ongefilterd blond seizoensbier gebrouwen door Brouwerij Achouffe. Dit fris zomers bier heeft een alcoholpercentage van 6%.

De aangename fruitige smaken en aroma's van citrusfruit, een vleugje vanille en peper maken van Chouffe Soleil een licht en verfrissend zomerbier.

In de keuken maak je met Chouffe Soleil een heerlijke saus bij kipfilet met citrusfruit. Of gebruik het in een smakelijke marinade voor zalm op Japanse wijze.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Ciney Blond

Uitgeschonken blonde Ciney in bijhorend glasCiney Blond is een goudblond speciaalbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 7%. De blonde Ciney zag het levenslicht in 1980 in het gelijknamige Waalse dorpje.

De kruidige bittere smaak met zoetzure moutige toets maken er een zacht en zuiver bier van. Ciney Blond heeft een zachte evenwichtige en fruitige smaak.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Ciney Bruin

Uitgeschonken bruine Ciney in bijhorend glasCiney Bruin is een donkerbruin speciaalbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 7%. Dit roodgetinte bier kwam op 23 juni 1978 voor het eerst uit de tap in een café in het gelijknamige Waalse dorpje.

Karaktervol is dit volmondig zacht bier vast en zeker. Ciney Bruin is lichtzoet van smaak en minder bitter dan de blonde variant.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Coccinelle

Een uitgeschonken Coccinelle naast bierflesCoccinelle is een okerblond bier van hoge gisting. Deze tripel met alcoholgehalte van 8% wordt gebrouwen met 3 hopsoorten, 2 kruiden, tarwe en 2 mouten.

Zachte fruittoetsen combineren met evenwichtige kruidigheid in deze aangename tripel met een compacte witte schuimkraag. Coccinelle is een volmondig bier met een ingetogen bittere smaak en nasmaak.

Coccinelle is Frans voor lieveheersbeestje en dat is de natuurlijke beschermer van de hopplant.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Contje

Uitgeschonken Contje in bijhorend glasContje is een helder blond dorpsbier van hoge gisting met hergisting op de fles. Dit ongefilterd bier uit Kontich-Waarloos heeft een alcoholgehalte van 5,5% is gebrouwen met onder meer Tsjechische Saazhop.

Fruitige aroma's en een hoppige volmondige smaak zijn eigen aan dit aangenaam doordrinkbaar dorpsbier. Contje wordt gebrouwen met natuurlijke ingrediënten en is voldoende bitter.

Het is dan ook uiterst geschikt als aperitief of in de keuken. Zo is Contje lekker in een kalkoenstoofpotje of in een waterzooi van vis. Ook een kippenterrine met dit bier is niet te versmaden!

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Cornet

Uitgeschonken Cornet in bijhorend glasCornet is een houtgelagerd zwaar blond bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 8,5%. Dit bier werd oorspronkelijk gebrouwen door Theodoor Cornet voor de graaf van Maldeghem/Steenhuffel in 1686. Vandaar het ridderlogo, dat overigens kunstig in de steel van de glazen geslepen is.

Verse eikenhoutsnippers zorgen vandaag voor dezelfde originele smaken als toen het bier in eikenhouten vaten bewaard werd. Cornet heeft warme smaken van vanille en druiven. De evenwichtige zoetheid van het bier combineert perfect met z'n fruitige smaak. De afdronk is eerder zwaar met een fijne bittere toets.

Aan tafel is Cornet lekker bij een salade met gerookte eendenborst. Of geniet gewoon samen met anderen van de uitzonderlijke smaak van Cornet, het bier voor Ridders van de Goede Smaak.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Corona Extra

Flesje Corona ExtraCorona Extra is een lichtgekleurd Mexicaans bier van lage gisting met een alcoholgehalte van 4,5%. Dit redelijk zoete bier wordt vaak ijskoud gedronken uit het flesje met een stukje limoen.

Zachte neutrale aroma's van citrus en peer zorgen voor een verfrissend bier. Corona Extra is geliefd bij jongvolwassenen en is lekker bij Mexicaanse snacks.

Beoordelingen:

Fabrikant: 

Corsendonk Agnus Tripel

Uitgeschonken tripel Corsendonk Agnus in bijhorend glasCorsendonk Agnus Tripel is een goudblond bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 7,5%. Deze pittige tripel is hergist op fles en heeft een royale witte schuimkraag.

Aroma's van kruiden, citrus en banaan zijn te ontdekken in dit pittig goudblond bier. Corsendonk Agnus Tripel is een zacht fruitig bier met een volmondige smaak en een mooi evenwicht tussen zoet en bitter. De afdronk is droog en ingetogen hoppig.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Corsendonk Dubbel Kriek

Uitgeschonken Corsendonk Dubbel Kriek in bijhorend glasCorsendonk Dubbel Kriek is een purperbruin zwaar kriekbier met een alcoholgehalte van 8,7%. Dit zwaar fruitbier heeft een fraaie lichtroze schuimkraag.

Aroma's van krieken kun je waarnemen in dit zwaar lichtzoet fruitbier. Corsendonk Dubbel Kriek smaakt naar kersen en is licht-zurig in de afdronk.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Corsendonk Grand Hops Edition 2018

Uitgeschonken Corsendonk Grand Hops Edition 2018 in bijhorend glasCorsendonk Grand Hops Edition 2018 is een goudblond bier van hoge gisting. Dit tijdelijk en gelimiteerd bier heeft een alcoholgehalte van 6,9%.

De twee hopsoorten Tomahawk (VS) en Amaris uit de Elzas in Noord-Frankrijk zorgen voor een mooi hoppig bier. Corsendonk Grand Hops Edition 2018 smaakt lekker fris en kruidig. De afdronk heeft een verfijnde bitterheid.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Corsendonk Pater Dubbel

Uitgeschonken bier Corsendonk Pater Dubbel in bijhorend glasCorsendonk Pater Dubbel is een donker roodbruin bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 6,5%. Dit bruin bier is hergist op fles en heeft een royale schuimkraag.

Complexe aroma's van zwart fruit, appel, karamel, noten, rozijnen, gebrande mout en donkere chocolade kun je herkennen in dit levendig bruin bier. Corsendonk Pater Dubbel is een genuanceerd volmondig bier met een gebrande moutsmaak en een fruitige indruk. De afdronk is kruidig, zacht met een zurige toets en een beetje bitter.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Cristal

Uitgeschonken Cristal in bijhorend glasCristal is een fris zuiver blond pilsbier van lage gisting met een alcoholgehalte van 5%. In 1928 was het de eerste Belgische pils en het wordt nog steeds gebrouwen volgens het originele recept.

Rijkelijk gebruik van kwalitatieve Tsjechische Saazhop zorgen voor een echte pils met een hoppig en verfrissend karakter. Cristal heeft een verfijnde bittere afdronk zodat het een aangenaam bier is om het smaakpalet te neutraliseren tussen hapjes en gerechten door.

De typische bitterheid van Cristal wordt erg gewaardeerd. Zo scoort het steevast goed in blindproeverijen, werd het meermaals uitgeroepen tot beste pils op de ‘World Beer Awards’ en wordt het al meer dan 50 jaar geleverd aan het Belgische koningshuis.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Cubanisto

Flesje Cubanisto met schijfje sinaasappelCubanisto is een gearomatiseerd ambergoudkleurig luxebier van lage gisting met een alcoholgehalte van 5,9%.

Frisse citrussmaken en een opmerkelijk rumaroma typeren dit smaakvol luxebier. Cubanisto heeft verder ook nog pittige toetsen van rietsuiker, vanille en gedroogd fruit.

Cubanisto werd in 2019 uitgeroepen tot beste bier in zijn categorie in België op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Fabrikant: 

Cubanisto Mojito

Flesje Cubanisto MojitoCubanisto Mojito is een gearomatiseerd ambergoudkleurig luxebier van lage gisting met een alcoholgehalte van 5,9%.

Frisse citrussmaken en een aroma van echte Cubaanse mojito typeren dit smaakvol luxebier. Naast munt heeft Cubanisto Mojito verder ook pittige toetsen van rietsuiker, vanille en gedroogd fruit.

Beoordelingen:

Fabrikant: 

Curtius

Uitgeschonken Curtius in bijhorend bierglasCurtius is een ongefilterd blond bier van hoge gisting met hergisting op fles. Deze Luikse tripel met een alcoholgehalte van 7% wordt sinds 2012 gebrouwen door 2 vrienden die de eerste editie van ‘Starter’ op RTBF wonnen.

Hoogwaardige ingrediënten liggen aan de basis van dit prestigieus Luiks bier. Curtius is verfrissend en heeft subtiele aroma's van fruit en koriander. Een ingetogen bittere nasmaak met florale en fruitige toetsen zorgen voor een mooie finale.

Aan tafel is Curtius lekker bij gevulde kwartels. Je kunt het ook gebruiken in gerechten met koningskrab of kalfsvlees. Of maak er eens Turks fruit mee!

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Cuvée des Trolls

Cuvée des Trolls uitgeschonken in bijhorend glas naast flesjeCuvée des Trolls is een strogeel ongefilterd blond bier van hoge gisting. Dit bier met een alcoholgehalte van 7% ontstond in 2000 bij de microbrouwerij ‘ Le Brasse-Temps’ in Louvain-la-Neuve.

Frisse aroma’s van wit en geel fruit met een vleugje mandarijn en honing zijn te ontdekken in dit rijk en complex bier. Cuvée des Trolls wordt gebrouwen met alleen gist, mout, hop, suiker en water. Het resultaat is een volmondig bier met een neutrale evenwichtige smaak en een subtiele bittere toets.

Aan tafel is dit lichtbitter en evenwichtig bier lekker bij kreeft, een slaatje met of zonder kip, of bij een vette vis zoals makreel bij couscous met pompelmoes, limoen en granaatappelpitjes. Of doe Cuvée des Trolls eens in het deeg voor pannenkoeken!

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

De Bie Vélo

 flesje en uitgeschonken in glasDe Bie Vélo is een fruitig blond bier met een lichtambere verschijning aan de start.

In de mond ontdek je een fruitige en evenwichtige zoet-bitterheid die de finish haalt met een moutige nasmaak. De afdronk tilt je naar een podiumplaats met kruidige toetsen van steranijs, koriander en salie.

Dit lekker doordrinkbaar bier heeft een alcoholpercentage van 7,5% en is geschikt voor zowel mannelijke als vrouwelijke fans!

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

De Graal Blond

Uitgeschonken De Graal Blond in passend bierglasDe Graal Blond is een zacht goudblond bier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit drooggehopt bier met een alcoholgehalte van 6,5% wordt sinds 2002 gebrouwen en in 2014 werd het recept aangepast.

Een nieuwe samenstelling van hopsoorten en het gebruik van alleen maar bleke mouten resulteert in het huidige zacht blond bier met een licht bittere toets. De Graal Blond heeft een moutige smaak met een vleugje vanille. Het aroma is moutig met citrustoetsen.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

De Graal Tripel

Uitgeschonken De Graal Tripel in passend bierglasDe Graal Tripel is een zwaar blond bier van hoge gisting met nagisting op fles. Deze tripel met een warm alcoholgehalte van 9% wordt sinds 2004 gebrouwen.

Echte Poperingse hop wordt gebruikt voor dit zwaar blond bier met stevige schuimkraag. De Graal Tripel krijgt zo een krachtige zoete smaak met voldoende kruidigheid en fruittoetsen.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

De Koninck APA

Een uitgeschonken bolleke naast een flesje De Koninck APADe Koninck APA of ‘ Antwaarpse Pale Ale’ is een amberkleurig helder stadsbier van 5,2% op basis van Saaz-Saazhop. De schuimkraag is sneeuwwit.

In de neus van het bolleke kun je licht moutige aroma's, hoptoetsen en een vleugje kaneel ontdekken. Echt de smaak van ’t Stad!

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

De Poes

Uitgeschonken blonde Poes in bijhorend bierglasDe Poes is een zachtbitter blond streekbier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit ongefilterd bier op basis van de granen gerst, tarwe, haver en maïs heeft een alcoholgehalte van 8%.

Twee kwalitatieve Belgische hopsoorten zorgen samen met de andere ingrediënten voor een aangenaam streekbier. De Poes is fruitig met een lichte alcoholtoets. Dit kruidige en frisse streekbier heeft nuances van bloemen en citrus.

De Poes is een bekroond blond streekbier. Zo won het in 2017 een zilveren medaille op de Australian International Beer Awards en een bronzen in 2018 op de International Beer Challenge in Londen. Op de World Beer Awards in 2019 behaalde het brons.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Dead Man's Hand

Uitgeschonken Dead Man's Hand in bijhorend bierglasDead Man's Hand is een pikzwart stoutbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 10%. Dit bier is de extreme versie van KlevereTien.

Intense smaken van gebrande mout resulteren in een intens en warm stoutbier. Dead Man's Hand heeft aroma's en smaken van koffie, mokka en chocolade. De afdronk is warm en droog.

Dead Man's Hand is lekker bij oude kaas, wild en zeevruchten.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Delirium Argentum

Uitgeschonken Delirium Argentum in bijhorend slurfglas met roze olifantDelirium Argentum is een amberrood jubileumbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 7%. Dit speciaalbier met een zeer compacte witte schuimkraag werd gelanceerd in 2014 naar aanleiding van het 25-jarige bestaan van Delirium Tremens.

Gebrande mouten en zes hopsoorten zorgen voor een echt feestbrouwsel. Delirium Argentum heeft mede dankzij het drooghoppen een complex kruidig aroma met citrus en pompelmoes en ook een vleugje karamel. De smaak is intens met volle smaken en een kruidige zestebitterheid. De afdronk is aangenaam fris en bitter.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Delirium Christmas

Uitgeschonken Delirium Christmas in bijhorend glas met roze olifantenDelirium Christmas is een kastanje-amberkleurig kerstbier met een alcoholgehalte van 10%. Dit bier van hoge gisting heeft fijn romig wit schuim.

Het alcoholzoet begeleidt de sterk kruidige en milde bittere smaak die zich doorzet in de afdronk. Delirium Christmas heeft complexe aroma's van karamel, fruit, kruiden en mout.

In de keuken kun je met Delirium Christmas een smakelijk recept bereiden met hertenvlees.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Delirium Nocturnum

Uitgeschonken Delirium Nocturnum in bijhorend slurfglas met roze olifantDelirium Nocturnum is een sterk donker bruinrood bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8,5%. Dit wit-gele schuimkraag van dit bier blijft goed kleven.

Een alcoholzachte smaak gaat de bittere hoptoetsen in dit zoet-kruidig bier vooraf. Delirium Nocturnum heeft kruidige aroma's van koriander, zoethout, karamel, koffie en pure chocolade.

Delirium Nocturnum is een wonderbaarlijk bier van hoge kwaliteit. Daardoor won het een bronzen medaille op de Australian International Beer Awards in 2016 en een zilveren medaille op de World Beer Awards in 2019.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Delirium Red

Uitgeschonken Delirium Red in bijhorend slurfglas met roze olifantDelirium Red is een diep donkerrood fruitbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8%. Dit bier heeft een klevende en compacte getinte schuimkraag.

Een evenwichtige smaak van zoet en zuur geeft dit fruitige bier een mooie aanzet. Delirium Red heeft zachte aroma's van krieken, kersen en een vleugje amandel.

Aan tafel is Delirium Red erg lekker bij nagerechten.

Dankzij haar kwaliteiten werd Delirium Red zowel in 2017 als in 2018 bekroond met een bronzen medaille op de International Beer Challenge in Londen. Op de World Beer Awards in 2019 werd het zelfs bekroond tot beste Belgische fruitbier.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Delirium Tremens

Uitgeschonken Delirium Tremens in bijhorend slurfglas met roze olifantDelirium Tremens is een dofblond bier van 8,5% dat op 26 december 1988 voor de eerste keer werd gebrouwen. Dit bier van hoge gisting heeft een fijne pareling die zorgen voor een mooie witte schuimkraag.

Warm is het ‘roze olifantenbier’ natuurlijk maar Delirium Tremens is meer dan dat. Het is kruidig en moutig met een ronde fruitige botersmaak en een lange droogbittere afdronk.

In de keuken kun je met Delirium Tremens een lekker recept bereiden van kalkoenfilet met champignons en blauwaderkaas.

Delirium Tremens is een bier van hoogstaande kwaliteit. Daardoor heeft het al een veelvoud aan prijzen op haar palmares. Zo won het in 2018 zilver of platinium op internationale bierwedstrijden in Londen, Australië, Duitsland en Praag.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Desperados

Flesje DesperadosDesperados is een gearomatiseerd goudkleurig klassebier van lage gisting met een alcoholgehalte van 5,9%. Het is 's werelds eerste bier met een tequilasmaak.

Verrijkt met de smaak van tequila is dit een echt wild bier van de hoogste kwaliteit. Desperados is geliefd bij jongvolwassenen en heeft een onovertroffen smaakcombinatie van zoet en bitter met pittige noties van citroen.

Beoordelingen:

Fabrikant: 

Desperados Mojito

Flesje Desperados MojitoDesperados Mojito is een gearomatiseerd goudkleurig klassebier van lage gisting met een alcoholgehalte van 5,9%. Naast de tequilasmaak van het origineel vind je er ook nog aroma's van munt en limoen in terug.

Verrijkt met de smaak van tequila is dit een echt wild zomers bier van de hoogste kwaliteit. Desperados Mojito is geliefd bij jongvolwassenen en heeft een verfrissende smaakcombinatie van zoet en bitter met pittige noties van citroen, munt en limoen.

Beoordelingen:

Fabrikant: 

Desperados Red

Flesje Desperados RedDesperados Red is een gearomatiseerd roodkleurig klassebier van lage gisting met een alcoholgehalte van 5,9%. Naast de tequilasmaak van het origineel vind je er ook nog Braziliaanse aroma's van cachaça en guaraná in terug.

Cachaça is een gedistilleerde drank gemaakt van gefermenteerd rietsuikersap. Guerana is een bes afkomstig uit het de Amazone en heeft hoge concentraties aan cafeïne.

Verrijkt met de smaak van tequila is dit een echt wild zomers bier van de hoogste kwaliteit. Desperados Red is geliefd bij jongvolwassenen en heeft een verfrissende smaakcombinatie van zoet en bitter met een Braziliaanse insteek van cachaça en guaraná.

Beoordelingen:

Fabrikant: 

DeuS

Uitgeschonken DeuS in bijhorend fluitglasDeuS is een lichtblond champagnebier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 11,5%. Dit fris bier wordt net als champagne gemaakt volgens de méthode traditionnelle.

Dit maandenlang proces start in België bij de vergisting op de brouwerij. Na filtratie en toevoegen van gist en suiker voor de hergisting op fles verhuist het bier naar de champagnestreek. Het wordt er gebotteld en dan via de méthode traditionnelle omgetoverd tot de mousserende godendrank DeuS.

Finesse in een fles. Dat is dus het motto van deze sprankelende godendrank. DeuS heeft een complexe en tintelende smaak met rijke aroma's van appel, citruszeste, mout, peer en kruiden. De afdronk is droog.

Aan tafel is DeuS ontzettend lekker als aperitief, bij oesters of langoustines en je maakt er ook exquise topgerechten mee in de keuken.

Dankzij zijn hemelse kwaliteiten viel DeuS al meermaals in de prijzen op internationale wedstrijden. Zo won het een gouden en zilveren medaille en werd het bewierookt door verschillende magazines. In 2019 werd het uitgeroepen tot beste brut van België op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Deugniet

Uitgeschonken Deugniet in bijhorend glasDeugniet is een stoute blonde tripel van hoge gisting met een alcoholgehalte van 7,5%. Dit brouwsel op basis van natuurlijke ingrediënten rijpt langzaam in de kelders van de Naamse brouwerij.

Het fruitige en florale karakter van dit ondeugende bier zal u zeker bekoren. Ontdek in de Deugniet aroma's van peer, citrusfruit, mandarijn, lindebloesem en acacia. Z'n smaak is zacht en rijk zonder overdreven alcohol.

Deugniet is in Franssprekende streken gekend onder de minder stoute naam ‘Triple Moine’. Toch is deze tripel even gebalanceerd en met dezelfde subtiele bitterheid.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Dobbel Palm

Uitgeschonken Dobbel Palm in bijhorend bol bierglasDobbel Palm of Palm Dobbel is een amberkleurig kerstbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 5,7%. Dit feestbier werd voor de eerste keer gebrouwen in 1947 voor de 200ste verjaardag van de brouwerij. Al snel werd het een jaarlijkse traditie door de goede ontvangst bij de bierliefhebbers.

De moutige smaak met frisse karamelzoete toets en dorstlessende bittere afdronk maken dit een ideaal bier voor de eindejaarsdagen. Dobbel Palm heeft gemoedelijke aroma's van rijpe banaan, honing en hop.

Aan tafel is Dobbel Palm lekker bij roodflorakazen en lepelkazen. Ook feestelijke gerechten met hertenkalf en konijn passen uitmuntend bij dit erkend streekproduct.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Dragora

Uitgeschonken Dragora in bijhorend bierglasDragora is een hoppig blond streekbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 7%. Vijf hopsoorten worden gebruikt voor dit karaktervol bier: Simcoe, Mosaic, Citra, Amarillo en Centennial.

Samen met de gebruikte gist zorgen de vijf hopsoorten voor de unieke smaak van Dragora. Fruitige aroma's, een evenwichtige bittere smaak en een lichtzoete afdronk met een bittertje kenmerken het bier.

Het etiket beeldt de strijd af met een woeste draak. In deze legende teistert een draak Brussel tot hij door St-Gery gedood werd. Op het flesje wordt die laatste afgebeeld als een vechtende brouwer. Dit symboliseert het gevecht van de brouwer met de bieringrediënten om een heerlijk bier zoals Dragora te brouwen.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Duvel

Duvelflesje met vol Duvelglas

Duvel is een aangenaam blond bier van hoge gisting met een alcoholzoete smaak. Het bier kreeg een hergisting op fles en heeft een alcoholpercentage van 8,5%.

De kenmerkende subtiele bitterheid dankt Duvel aan de aromatische Sloveense en Tsjechische hopsoorten Saaz-Saaz en Styrian Golding.

Om het unieke brouwproces van zo'n 90 dagen op gang te trekken, wordt een giststam afkomstig van Schotland ingeschakeld. De langdurige rijping draagt bij tot de delicate smaak en fijne pareling van Duvel.

Duvel won in 2018 een gouden medaille op de Brussels Beer Challenge. Op de World Beer Awards won het zilver in 2019 en goud in 2020.

Hoe Duvel inschenken?

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Duvel 666

Duvel 666 met gevuld DuvelglasDuvel 666 is een blond drooggehopt verjaardagsbier dat in 2021 werd gelanceerd om het 150-jarig bestaan van de familiebrouwerij Duvel Moortgat te vieren. Deze troebele variant van Duvel is gemaakt met zes verfijnde hopsoorten waaronder Saaz en Styrian Golding zoals bij de klassieke Duvel.

Net als de klassieker kreeg Duvel 666 een hergisting op fles en heeft het de typische Duvelpunch. Het drooghoppen en het gebruik van sinaaszeste zorgt voor een aromatisch en verfrissend karakter met levendige fruittoetsen.

Een duvels alcoholpercentage van 6,66% maken van Duvel 666 een zacht, expressief en hemels doordrinkbaar bier. Zowel gerstemout als tarwemout liggen aan de basis van dit natuurlijk troebel bier met een volmondig zachte afdronk.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Duvel Barrel Aged Batch No. 3

Duvel Barrel Aged Batch No. 3 verpakking naast gevuld glas

Duvel Barrel Aged Batch No. 3 is een exclusief gelimiteerd houtgelagerd bier. Gewone Duvel wordt gerijpt op oude eikenhouten bourbonvaten van Four Roses Distillery, Woodford Reserve, Jack Daniel’s, Buffalo Trace, Early Times en Heaven Hill Distillery.

De pittige complexiteit van Duvel wordt zo verdiept tot een bier met een royale smaak. Duvel Barrel Aged Batch No. 3 is doordrenkt met rijke aroma's en smeuïge smaken van karamel, whisky, vanille en bourbon.

Z'n succes bij bier- en bourbonliefhebbers in België en daarbuiten leidde tot een gouden medaille op de World Beer Awards. Van de bekroonde derde editie van Duvel Barrel Aged werden maar liefst 79092 genummerde flessen uitgebracht voor levensgenieters.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Duvel Barrel Aged Batch No. 4

Duvel Barrel Aged Batch No. 4 verpakking naast gevuld glasDuvel Barrel Aged Batch No. 4 is een exclusief gelimiteerd houtgelagerd bier met een okerkleurig uitzicht. Gewone Duvel wordt negen maanden gerijpt op 344 oude eikenhouten bourbonvaten van Four Roses Distillery, Woodford Reserve, Jack Daniel’s, George Dickel en Heaven Hill Distillery.

De bourbonvaten verdiepen de pittige complexiteit van Duvel tot een bier met een hemelse smaak. Duvel Barrel Aged Batch No. 4 is doordrenkt met rijke aroma's en sensationele smaken van karamel, vanille, toffee en bourbon.

De vierde Duvel Barrel Aged is zeer lekker bij rauwe of gerookte vis, sushi, gegrild of gerookt vlees, kazen, exotisch fruit en chocolade.

Z'n succes bij bier- en bourbonliefhebbers in België en daarbuiten leidde tot een gouden medaille op de Brussels Beer Challenge. Van de bekroonde vierde editie van Duvel Barrel Aged werden maar liefst 79023 genummerde flessen uitgebracht voor levensgenieters.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Duvel Groen

Uitgeschonken Duvel Groen in bijhorend fluitglasDuvel Groen is een helder bleekgeel streekbier van hoge gisting. Dit gefilterd bier met een alcoholgehalte van 7% werd in de jaren 60 gelanceerd naar aanleiding van de Gentse Feesten en bestaat nog steeds.

In tegenstelling tot de klassieke Duvel is dit verfrissend bier niet hergist op fles. Duvel Groen heeft daardoor minder pareling, een iets lager alcoholgehalte en andere smaken en aroma's. De afdronk van dit fris en hoppig bier is kort maar dorstlessend.

Kortom, Duvel Groen heeft wat weg van een typische pils maar heeft net dat tikkeltje meer.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Duvel Tripel Hop Citra

Duvel Tripel Hop Citra met gevuld Duvelglas

Duvel Tripel Hop Citra is een blond drooggehopt bier dat verder bouwt op Duvel. Deze variant is ook gemaakt met de twee hopsoorten Saaz-Saaz en Styrian Golding, maar men voegde nog een derde hop toe die wordt geteeld in de Yakima Valley in Washington.

Het drooghoppen met de hopsoort Citra resulteert in een intens bitter bier met fijne hoparoma's en frisse smaken van pompelmoes en tropische vruchten.

Duvel Tripel Hop Citra is uitermate lekker bij pladijs en krieltjes met kappertjesmayonaise.

Brouwmeester over Duvel Tripel Hop

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Ename Blond

Uitgeschonken Ename Blond in bijhorend glasEname Blond is een evenwichtig blond abdijbier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 6,5% wordt gebrouwen sinds 1997.

Aarzelend tussen doordrinker en degustatiebier etaleert dit aangenaam blond abdijbier een fruitige neus met aroma's van zoete mout, banaan, sinaasappel, hop en mineralen. Ename Blond heeft een verleidelijke smaak met zowel mout, fruit, mineralen en een bittere toets. De afdronk is lang en droog.

Ename Blond is heerlijk bij ossobuco, varkensgebraad en vis.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Ename Dubbel

Uitgeschonken Ename Dubbel in bijhorend glasEname Dubbel is een romig donker abdijbier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 6,6% werd voor het eerst gebrouwen in 1990.

Zwoele aroma's van zoete mout, karamel, pure chocolade en rijp donker fruit bepalen dit volmondig bruin abdijbier. Ename Dubbel heeft kruidige en fruitige smaken van karamel, donkere mout, pure chocolade, vijgen, rozijnen, koffie en hopbitter. De afdronk is droog.

Ename Dubbel smaakt goed bij een pikante Oosterse curry of bij Vlaamse gerechten zoals stoofvlees of blinde vinken.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Ename Pater

Uitgeschonken Ename Pater in bijhorend glasEname Pater is een troebel blond abdijbier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit drooggehopt ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 5,5% wordt gebrouwen sinds 2015.

Frisse aroma's van citrus, kruiden, hop en mout voeren de boventoon in dit dorstlessend blond abdijbier. Ename Pater is ongefilterd en heeft een licht en smaakvol karakter met verfrissende toetsen van mout en kruiden. De afdronk is kort, hoppig en droog.

Ename Pater is uitmuntend bij een pikante Oosterse curry of bij kabeljauw met een korst van mosterd en kruiden.

In 2019 won Ename Pater een zilveren medaille op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Ename Tripel

Uitgeschonken Ename Tripel in bijhorend glasEname Tripel is een sterk blond abdijbier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 8,5% werd voor het eerst gebrouwen in 1990.

Aroma's van pomelo, perzik, nectarine, ananas, honing, gist, zoete mout, hop en mineralen zijn te ontdekken in dit prachtig blond abdijbier. Ename Tripel heeft een volle en zachte smaak met toetsen van perzik, banaan, hop en mout. De afdronk is erg pittig.

Ename Tripel past goed bij Sint-Jakobsvruchten, vis, gevogelte en kaas.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Engelszell Benno

Uitgeschonken Engelszell Benno in bijhorend bierglasEngelszell Benno is een herfstrood Oostenrijks trappistenbier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 6,9%. Dit roodbruine bier wordt sinds 2012 gebrouwen. Het is vernoemd naar Benno Stumpf, hij was abt van het Oostenrijks trappistenklooster van 1953 tot 1966.

Strissel-spalter-hop uit de Elzas is een sleutelingrediënt van dit evenwichtig trappistenbier. Engelszell Benno heeft een intense rode glas en een compacte schuimkraag. Dit zonnig herfstbier heeft complexe aroma's van kruiden en gras. De afdronk is zachtbitter en harmonieus.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Engelszell Gregorius

Uitgeschonken Engelszell Gregorius in bijhorend bierglasEngelszell Gregorius is een kastanjebruin Oostenrijks trappistenbier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 10,5%. Dit donkere diepbruine bier wordt sinds 2012 gebrouwen. Het is vernoemd naar Gregorius Eisvogel, de eerste abt van het Oostenrijks trappistenklooster.

Wijngisten uit de Elzas en lokale biologische honing resulteren in een doordacht trappistenbier. Engelszell Gregorius heeft magnifieke zoetzure smaken in combinatie met aroma's van chocolade, koffie en kruiden.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Erdinger Alkoholfrei

Uitgeschonken Erdinger Weissbier Alkoholfrei in bijhorend halveliterglasErdinger Alkoholfrei heeft zoals de naam duidelijk aangeeft een alcoholgehalte van minder dan 0,5%. Dit alcoholvrij troebel goudgeel bier wordt gebrouwen in Erding nabij München in Duitsland.

Aroma's van banaan en tarwe kun je herkennen in deze verfrissende en gezonde isotone hersteldrank. Erdinger Alkoholfrei bevat immers vitamine B12, foliumzuur en polyfenolen. Daarenboven heeft dit gezond bier een laag caloriegehalte van slechts 125 kcal per fles van 0,5 liter en door het isotone karakter kan het lichaam de natuurlijke ingrediënten beter opnemen in het bloed.

Erdinger Alkoholfrei is dus uiterst geschikt als gezonde dorstlesser tijdens het sporten en andere activiteiten.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Erdinger Weißbier

Uitgeschonken Erdinger Weissbräu Weißbier in bijhorend halveliterglas

Erdinger Weißbier is een troebel Duits tarwebier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 5,3%. Dit Weizenbier, of ook wel Weißbier genoemd, wordt gebrouwen in Erding nabij München in Duitsland.

Een weinig uitgesproken smaak met een fijne zurige toets kenmerken dit traditioneel Beiers weissbier. Erdinger Weißbier heeft zachte kruidige tarwe- en gistaroma's en een ingetogen bitterheid.

Erdinger Weißbier is bij uitstek geschikt bij een brede waaier van gerechten. De fijne smaken van dit hoogstaand tarwebier passen bij salades, kip, vis, kaas en zelfs bij desserten.

Hoe Erdinger Weißbier inschenken?

Beoordelingen:

Fabrikant: 

Esdeepeeken Special Hop

Uitgeschonken Esdeepeeken Special Hop in passend bierglasEsdeepeeken Special Hop is een drooggehopt amberblond bier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit bier met een alcoholgehalte van 8,5% is het tweede bier van softwarebedrijf SDP.

Natuurlijke bittere toetsen zijn mooi in evenwicht met de fruitige aroma's in dit hoppig bier. Door het droge hoppen krijgt Esdeepeeken Special Hop en veelvoud aan smaken.

Dit verfrissend bier is ideaal om te drinken op een zomers terras.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Esdeepeeken Tripel

Uitgeschonken Esdeepeeken Tripel in passend bierglasEsdeepeeken Tripel is een licht amberblond bier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit feestbier met een alcoholgehalte van 8,5% wordt sinds 2015 gebrouwen om de 30ste verjaardag van het softwarebedrijf SDP te vieren.

Kruidige moutaroma's met een zacht zoetje kenmerken dit evenwichtig jubileumbier met romige schuimkraag. Esdeepeeken Tripel heeft een zachtbittere smaak en laat zich vlot drinken.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Estaminet

Uitgeschonken Estaminet in bijhorend glasEstaminet is een dorstlessende kwaliteitspils met een alcoholgehalte van 5,2%. Voor deze premiumpils werden hoogwaardige ingrediënten gebruikt waaronder de beste zomergerst, een unieke gist en Saazhop.

Dit mannelijk bier dankt z'n naam aan ‘Esta Menetta’ (er zijn meisjes), de codenaam voor de betere herbergen ten tijde van de Spaanse bezetting in de 16e eeuw. Vandaag is Estaminet de naam van de betere pils.

Het verfrissende pilsbier Estaminet won al vele onderscheidingen op internationale wedstrijden. Vaak was het zelfs eerst in z'n categorie.

Estaminet is lekker bij gerechten als rundstartaar met haringkaviaar of wok met scampi en Vadouvan-curry.

Deze premiumpils won al vele prijzen. Estaminet behaalde zelfs 6 jaar op rij een hoge onderscheiding op verschillende internationale bierwedstrijden.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Ferre

Ferre uitgeschonken in bijhorend glasFerre is een amberkleurig quadrupelbier van hoge gisting. Deze quadrupel heeft een alcoholpercentage van 10% en wordt gebrouwen door Brouwerij Maenhout in Pittem.

Z'n warme karamelsmaak is bepalend voor dit mouterig amberbier. Ferre heeft een bittere afdronk.

Dit heerlijke bier ontstond in 2013 en is vernoemd naar pater Ferdinand Verbiest. Hij was een Vlaamse Jezuïet, astronoom, ingenieur, taalkundige en geograaf die als missionaris in China een belangrijke rol vervulde.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Filou

Uitgeschonken Filou in Filou-bierglas naast bierflesjeFilou is een fiks goudblond speciaalbier van 8,5% dat Brouwerij Van Honsebrouck in 2014 op de markt bracht.

Dit lekker doordrinkbaar bier wordt gebrouwen met een variatie van Belgische en Tsjechische hoppen. Samen met de kwalitatieve pilsmout en een diepgaande hergisting op fles geeft dit een schelms brouwsel waar niemand aan kan weerstaan. Filou, nog eentje...?

Aan tafel is Filou lekker bij kruidige Aziatische gerechten.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Floreffe Blond

Floreffe Blond in bierglas met beugelfles ernaastFloreffe Blond is een licht goudgeel bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 6,3%. Het recept van dit ‘Erkend Belgische abdijbier’ is geïnspireerd op de kennis van de monniken van de Floreffeabdij.

De combinatie van complexe en fruitige aroma's van karamel, mout, banaan en ananas leiden tot een ongefilterd abdijbier met een eigen persoonlijkheid. Floreffe Blond is krachtig en fris met een zacht afdronk dankzij de gebruikte kandijsuiker. De nasmaak van dit genuanceerd en toegankelijk bier is lichtbitter met een toets van zoethout.

Aan tafel is Floreffe Blond lekker in recepten met warme asperges. Ook zachte romige kazen, gevogelte en fruitsla zijn er lekker bij.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Floreffe Dubbel

Floreffe Dubbel in bierglas met beugelfles ernaastFloreffe Dubbel is een donker bier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit ‘Erkend Belgische abdijbier’ met een alcoholgehalte van 6,3% heeft een quasi zwarte kleur en een bruine schuimkraag.

Kruidige aroma's van zoethout, chocolade, koffie en een nuance van anijs en wit fruit kenmerken dit rijk bruin abdijbier. Floreffe Dubbel is een compleet bier, met duidelijke gebrande moutsmaken en een tikkeltje zuur. De afdronk is een beetje bitter.

Aan tafel is Floreffe Dubbel lekker in combinatie met wild, gegrild rood vlees, zachte en romige kazen, Parmezaanse kaas en chocolademousse.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Floreffe Prima Melior

Floreffe Prima Melior in bierglas met beugelfles ernaastFloreffe Prima Melior is een krachtig donkerbruin bier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit ‘Erkend Belgische abdijbier’ met een alcoholgehalte van 8% heeft een quasi zwarte kleur en een bruine schuimkraag.

De geuren van zoethout, anijs, wit fruit en gebrande aroma's ondersteunen de warme smaak van koffie en gebrande cacaobonen in dit robuust abdijbier. Floreffe Prima Melior is een rijk verfijnd bier met een lange zurige afdronk.

In de keuken kun je met Floreffe Prima Melior een lekker ovengerecht met vlees van eendenboutjes bereiden. Andere prima combinaties zijn die met paardenvlees, lamskoteletten, wild, gegrild rood vlees, speculoosflan, crème brulée en scherpe kazen met harde korst zoals Comté.

Floreffe Prima Melior is een uitstekend bier. Het won in het verleden dan ook een zilveren medaille op een bierwedstrijd in Brussel en zelfs een gouden medaille in Australië.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Floreffe Tripel

Floreffe Tripel in bierglas met beugelfles ernaastFloreffe Tripel is een krachtig amberblond bier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit ‘Erkend Belgische abdijbier’ met een alcoholgehalte van 8% was het favoriete bier van de monniken van de Floreffeabdij.

Originele aroma's van kruidnagel, vanille en rijpe renetappels ondersteunen de zachtbittere moutsmaak in dit evenwichtig abdijbier met romige witte schuimkraag. Floreffe Tripel heeft een smeuïge afdronk met toetsen van calvados, karamel en zoethout.

In de keuken kun je met Floreffe Tripel heerlijke geroerbakte tonijnfilet bereiden. Andere topcombinaties zijn gevogelte, zalmgerechten, ganzenlever en scherpe kazen met harde korst zoals Comté.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Framboise Boon

Uitgeschonken Framboise Boon in bijhorend glasFramboise Boon is een rood frambozenbier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 5%. Dit bier gerijpt op eiken vaten is gemaakt met jonge lambiek. Het wordt gebrouwen sinds 1976 en is daarmee de oudste frambozenlambiek.

Driehonderd gram rijpe frambozen per liter lambiek worden aangevuld met een beperkte hoeveelheid krieken. Zo verkrijgt men een aangenaam frambozenbier. Framboise Boon heeft een subtiele smaak van lambiek en een dominante smaak van rijpe frambozen.

Framboise Boon is uiterst geschikt als aperitiefbier en drink je best jong.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

François Grand Cru

Uitgeschonken François Grand Cru in bijhorend glasFrançois Grand Cru is een exclusief blond bier van hoge gisting met hergisting op fles. Deze tripel met een alcoholgehalte van 9% bestaat sinds 2017. Het is een gezamenlijk project van VTM-journalist Patrick Van Gompel, brouwer Marc Knops en sommelier François Huysmans.

Vier hopsoorten en vier biergisten liggen aan de basis van dit artisanaal exclusief speciaalbier. François Grand Cru is volmondig en hoppig. Het werd drooggehopt en is complex maar toch evenwichtig. De afdronk is lang.

François Grand Cru is lekker bij harde kazen, pittige oosterse vlees- of visgerechten en bij witloof met ham en kaassaus in de oven.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Freedom Pils

Uitgeschonken Freedom Pils in bijhorend ribbeltjesglasFreedom Pils is een kwalitatieve huismerkpils van lage gisting met een alcoholgehalte van 5,2%. Sinds 2001 is deze instappils verkrijgbaar aan een lage prijs.

Dit kwalitatieve bier is ontstaan uit de samenwerking van onafhankelijke Belgische drankenhandelaars.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Gauloise Christmas

Uitgeschonken Gauloise Christmas in bijhorend glasGauloise Christmas is een donkerbruin bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8,1%. Dit donkere brouwsel heeft een fijne witte schuimkraag en heette vroeger ‘Bocq Christmas’.

Het royale, rijke, ronde en zware karakter maken dit een typisch eindejaarsbier. Gauloise Christmas is een topbier met aroma's van koriander en zoethout. Z'n smaak is rond en stevig met plezierige smaken van bijzondere mouten.

Gauloise Christmas een perfect bier om tijdens eindejaar van te genieten met vrienden en familie.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Gauloise Triple Blonde 10

Uitgeschonken tripel Gauloise Triple Blonde 10 in bijhorend glasGauloise Triple Blonde 10 is een Venetiaans goudblond bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 9,7%. Dit lichtjes troebel brouwsel heeft een stevige witte schuimkraag.

Dralende aroma's van hopbloemen en citruszeste zijn te ontdekken in dit deskundig gebrouwen bier. Gauloise Triple Blonde 10 is een elegant bier met een evenwichtige smaak. De afdronk van dit verfijnde bier is een beetje bitter.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Geuze Mariage Parfait

Uitgeschonken Geuze Mariage Parfait in bijhorend glasGeuze Mariage Parfait is een ongefilterd goudblond bier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 8%. Dit oud geuzebier gerijpt op eiken vaten is gemaakt met lambiek van 3 jaar oud uit verschillende vaten.

Na een extra rijping op fles van 6 tot 12 maanden, verkrijgt men dit ongezoet traditioneel Lembeeks geuzebier. Geuze Mariage Parfait heeft een zachte zurige smaak met toetsen van limoen, pompelmoes, vanille, kruidnagel, whisky en appel. De afdronk is aangenaam zacht.

Geuze Mariage Parfait heeft een zeer lange houdbaarheidsdatum van wel 20 jaar na bottelen.

In 2018 werd Geuze Mariage Parfait bekroond met een bronzen medaille op de Brussels Beer Challenge. Op de World Beer Awards in 2019 won het zelfs goud.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Ginder Ale

Uitgeschonken Ginder Ale in bijhorend bierglasGinder Ale is een licht amberrood streekbier van hoge gisting. In 1928 bracht Brouwerij Martinas dit Merchtems bier op de markt. Sinds 1991 wordt dit bier met een alcoholgehalte van 5,1% gebrouwen in Leuven.

Frisse hoparoma's en zachtfruitige toetsen kenmerken dit smaakvol bier. Ginder Ale is complex en heeft een lange afdronk met een vleugje vanille.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Ginette Natural Blond

Ginette Natural Blond in bierglas met fles ernaastGinette Natural Blond is een gesluierd blond biobier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit biologisch bier met een alcoholgehalte van 5% heeft een witte schuimkraag.

Ingrediënten uit de biologische landbouw worden omgevormd tot dit authentiek blond biobier. Ginette Natural Blond is een charmante blonde met een lichte verfrissende en amper bittere smaak. Kortom, een echte doordrinker!

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Ginette Natural Fruit

Ginette Natural Fruit in bierglas met fles ernaastGinette Natural Fruit is een roodgekleurd biologisch fruitbier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit biologisch fruitbier met een alcoholgehalte van 4% heeft een witte schuimkraag.

Ingrediënten uit de biologische landbouw worden omgevormd tot dit authentiek fruitig biobier. Ginette Natural Fruit is een fruitige dame met een licht en zoet karakter. Het heeft smaken en aroma's van framboos, zwarte bes, braam en vlierbessensap.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Ginette Natural Triple

Ginette Natural Triple in bierglas met fles ernaastGinette Natural Triple is een troebel blond biobier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit biologisch bier met een alcoholgehalte van 9% heeft een stevige witte schuimkraag.

Ingrediënten uit de biologische landbouw worden omgevormd tot deze biologische tripel. Ginette Natural Triple is een bitter bier met smaken en aroma's van vlierbloesem, groene appel, citrus en mout. Het is een biobier met een sterk karakter!

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Goliath Blond

Uitgeschonken Goliath Blond in bijhorend bierglasGoliath Blond is een bitter lichtblond streekbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 6%.

Frisse aroma's van mout en verse hop zorgen voor een karaktervol streekbier. Goliath Blond heeft zachte smaken van mout en is gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten van lokale oorsprong. De afdronk is droog.

Goliath is een van de reuzen die elk jaar deelnemen aan het folkloristisch feest de Ducasse van Aat. Goliath Blond verwijst naar dit feest en ook naar de legende van David en Goliath.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Goliath Tripel

Uitgeschonken Goliath Tripel in bijhorend bierglasGoliath Tripel is een levendig goudkleurig streekbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 9%.

Een aromatische combinatie van frisse citrus, gember, witte peper en honing zorgen voor een krachtig streekbier. Goliath Tripel heeft lichte fruitige smaken en is gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten van lokale oorsprong. De afdronk is droog en bitter.

Dit levendig karakterbier werd in 2012 verkozen tot één van de beste Belgische tripels én tot het beste Waalse blonde bier.

Goliath is een van de reuzen die elk jaar deelnemen aan het folkloristisch feest de Ducasse van Aat. Goliath Tripel verwijst naar dit feest en ook naar de legende van David en Goliath.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Goose 312 Urban Wheat Ale

Uitgeschonken Goose 312 Urban Wheat Ale in bijhorend glasGoose 312 Urban Wheat Ale is een Amerikaans lichtblond bier met een alcoholgehalte van 4,2%. Dit troebel bier uit Chicago wordt gebrouwen met de hopsoorten Cascade, First Gold en Mt. Hood.

Kruidige aroma's van hop gaan een frisse fruitige smaak vooraf in dit Amerikaans tarwebier. Goose 312 Urban Wheat Ale heeft een volle romige smaak en een verfrissende afdronk.

Meerdere gouden medailles won Goose 312 Urban Wheat Ale op verschillende edities van het Great American Beer Festival. Z'n kwaliteiten werden ook bevestigd op de World Beer Cup in 2008. Goose 312 Urban Wheat Ale won toen zilver.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Goose Honkers Ale

Uitgeschonken Goose Honkers Ale in bijhorend glasGoose Honkers Ale is een Amerikaans kopergoudkleurig bier met een alcoholgehalte van 4,3%. Dit amberbier uit Chicago wordt gebrouwen met de hopsoorten Golding Celeia, Pilgrim en Styrian.

Kruidige aroma's van hop gaan samen met een rijke moutsmaak in dit evenwichtig Amerikaans degustatiebier. Goose Honkers Ale is een vlot drinkbaar amberbier.

Dankzij haar kwaliteiten won Goose Honkers Ale een gouden medaille op het Great American Beer Festival en een bronzen medaille op de World Beer Cup Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Goose IPA

Uitgeschonken Goose IPA in bijhorend glasGoose IPA is een Amerikaans goudgeel bier van lage gisting met een alcoholgehalte van 5,9%. Dit hoppig bier uit Chicago wordt gebrouwen met de hopsoorten Cascade, Pilgrim, Centennial, en Styrian Celeia.

De fruitige hoptoetsen laten zich gewaarworden in dit Amerikaans ‘Indian Pale Ale’-bier. Goose IPA heeft toetsen van citrus, mout, gedroogde abrikoos en hop. De zachte smaak van dit degustatiebier is krachtig met een hopbittere afdronk.

Meerdere gouden en zilveren medailles won Goose IPA op verschillende edities van het Great American Beer Festival. Z'n kwaliteiten werden ook bevestigd op de World Beer Cup in 2010. Goose IPA won toen goud.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Gordon Scotch Ale

Uitgeschonken Gordon Scotch Ale in bijhorend glasGordon Scotch Ale is een donker robijnkleurig bier van hoge gisting met een witte schuimkraag. Dit bier van 8% is gebrouwen op basis van gerst en maïs.

De gulle smaak met zoetbittere en gebrande toetsen van mout kenmerken dit weelderig bier. Gordon Scotch Ale is een warm en volmondig bier met verbluffend lekkere smaken van karamel en chocolade. De afdronk is krachtig.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Gordon Xmas

Uitgeschonken Gordon Xmas in bijhorend glasGordon Xmas is een donker robijnrood kerstbier van hoge gisting met een witte schuimkraag. Dit winters kerstbier van 8,8% wordt sinds de jaren dertig van vorige eeuw gebrouwen met gerst en maïs.

De krachtige maar zachte smaak van dit traditioneel kerstbier versmelt tot een aangenaam geheel. Gordon Xmas heeft strenge houttoetsen die loyaal combineren met de zoetzachte smaak. Een aanrader bij het kerstdiner.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Gouden Carolus Ambrio

Uitgeschonken Gouden Carolus Ambrio in bijhorend glasGouden Carolus Ambrio is een amberkleurig bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 8%. Het basisrecept van ‘Mechelschen Bruynen’, het traditionele bier waarop de Ambrio is gebaseerd, zou dateren uit 1421. Hiermee is dit het oudste bier dat brouwerij Het Anker maakt.

Het verschil in deze vernieuwde Mechelschen Bruynen zit in het iets zwaardere karakter, de subtiele hoptoetsen en de kruidige aroma's. Gouden Carolus Ambrio smaakt daardoor zo volmondig als een bruin bier en tegelijk zo fris als een blond bier met een licht bittere afdronk.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Gouden Carolus Christmas

Uitgeschonken Gouden Carolus Christmas in bijhorend glasGouden Carolus Christmas is een donker robijnrood speciaalbier van hoge gisting. Dit bier van 10,5% dat is genoemd naar de gouden munten van Keizer Karel. Het werd in 2002 geherintroduceerd na een 35 jaar lange afwezigheid.

Na toevoegen van 6 kruiden en 3 hopsoorten verkrijgt men een kerstbier van wereldniveau. Gouden Carolus Christmas is vrij zoet en kruidig met aroma's van gras, aarde en gebrande mout. Het wordt steeds eind augustus gebrouwen zodat het enkele maanden kan rusten. Zo komen de smaken perfect in evenwicht.

Aan de feesttafel is Gouden Carolus Christmas lekker bij wildragout met paddenstoelen, witloof en veenbessen. Dit bier is ook lekker bij andere stoofschotels en bij harde rijpe kazen

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Gouden Carolus Classic

Uitgeschonken Gouden Carolus Classic in bijhorend glasGouden Carolus Classic is een donker robijnrood speciaalbier van 8,5% dat is genoemd naar de gouden munten van Keizer Karel.

De combinatie van een hoge gisting met donkere aromatische mouten verenigingen in dit Mechelse stadsbier karamelwarmte en frisheid. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat Gouden Carolus Classic al verschillende prestigieuze onderscheidingen op haar palmares schreef waaronder die van beste donker bier ter wereld in 2012.

Aan tafel is Gouden Carolus Classic lekker bij stoverijen, wild, patés en sabayon.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Gouden Carolus Hopsinjoor

Uitgeschonken Gouden Carolus Hopsinjoor in bijhorend glasGouden Carolus Hopsinjoor is een goudblond Mechels IPA-bier met een alcoholpercentage van 8%.

De naam van dit groene Carolusbier is een samensmelting van de Mechelse figuur ‘Opsinjoor’ en het woord ‘hop’. Gouden Carolus Hopsinjoor bevat immers 5 verschillende hopsoorten die zorgen voor intense hoparoma's.

Sinds 2008 kan genoten worden van dit uitzonderlijke zacht ongefilterd vrij bitter Mechels bier. Bij de lancering viel Gouden Carolus Hopsinjoor al direct in de prijzen met een consumententrofee.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Gouden Carolus Imperial Blond

Uitgeschonken Gouden Carolus Imperial Blond in bijhorend glasGouden Carolus Imperial Blond is een zwaar goudblond bier met een alcoholgehalte van 10% dat wordt gebrouwen sinds 2008. Dit bier van hoge gisting dat hergist in de fles is vernoemd naar de gouden munten van Keizer Karel.

Verschillende moutsoorten en drie kruiden liggen aan de basis van dit aangenaam blond speciaalbier. Gouden Carolus Imperial Blond is een zwaar maar toch verfrissend luxebier met een fruitige volle smaak en een kruidige toets.

In 2019 werd Gouden Carolus Imperial Blond bekroond met een zilveren medaille op de World Beer Awards. Het is dan ook een bier dat iedere kenner kan bekoren.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Gouden Carolus Imperial Dark

Uitgeschonken Gouden Carolus Imperial Dark in bijhorend glasGouden Carolus Imperial Dark (‘Blauw’) is een donker robijnrood degustatiebier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 11%. Dit bier is vernoemd naar de gouden munten van Keizer Karel en wordt al zo'n 20 jaar gebrouwen.

De combinatie van geroosterde mout en uitsluitend Belgische hop zorgen voor een kiezerlijk brouwsel. Gouden Carolus Imperial Dark kan lang bewaard worden en ontwikkelt dan een geraffineerde complexiteit. Dit luxebier heeft volle smaken en fruitige aroma's met toetsen van karamel en pruimen. De afdronk is verfrissend.

Gouden Carolus Imperial Dark is een uitzonderlijk goed bier. Het werd dan ook in 2015 verkozen door Ratebeer tot de beste ‘Belgian Style Strong’ ter wereld.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Gouden Carolus Indulgence 2017 – Botanik

Uitgeschonken Gouden Carolus Indulgence 2017 – Botanik in bijhorend glasGouden Carolus Indulgence 2017 – Botanik is een goudblond gelimiteerd speciaalbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8,5%. Jaarlijks wordt een nieuw exclusief ‘Indulgence’-brouwsel gemaakt voor bierliefhebbers zoals u.

Het resultaat van uitsluitend Belgische hop en een lagering van 2 weken met 4 botanicals is een verrassend aangenaam brouwsel. De 3de Indulgence is een bron van vermaak. De 4 natuurlijke kruiden vlierbloesem, engelwortel, kruidnagel en rozemarijn liggen aan de basis van dat genot.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Gouden Carolus Indulgence 2018 – Hopscure

Uitgeschonken Gouden Carolus Indulgence 2018 – Hopscure in bijhorend glasGouden Carolus Indulgence 2018 – Hopscure is een donker gelimiteerd speciaalbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8%. Jaarlijks wordt een nieuw exclusief ‘Indulgence’-brouwsel gemaakt voor bierliefhebbers zoals u.

Hopscure is de vierde uitgave onder het Indulgence-etiket. Bij deze editie wordt het 10-jarig jubileum van Gouden Carolus Hopsinjoor gevierd.

Het resultaat van vijf hopsoorten en geroosterde mouten is een verrassend robijnrood brouwsel. De 4de Indulgence heeft een floraal aroma en een aangenaam bittere afdronk.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Gouden Carolus Indulgence 2020 – Funken

Uitgeschonken Gouden Carolus Indulgence 2020 – Funken in bijhorend glasGouden Carolus Indulgence 2020 – Funken is een gelimiteerd amberkleurig rookbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8%. Elk jaar wordt een nieuw exclusief ‘Indulgence’-brouwsel gemaakt voor bierliefhebbers.

Funken is de zesde uitgave in de reeks van gelimiteerde Indulgence-bieren. Bij deze elegante editie verenigt de brouwerij de Duitse traditie van ‘Rauchbier’ met evenwichtige smaken van Belgische bieren.

Voor dit rookbier verving men een deel van de mout door ‘peated malt’ oftewel gerookte mout. Dit zorgt voor een verrassend licht amberkleurig brouwsel met een kruidige en pittige hopsmaak die meer diepgang krijgt door de zachte fruittoetsen en een slepende rokerigheid.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Gouden Carolus Tripel

Uitgeschonken Gouden Carolus Tripel in bijhorend glasGouden Carolus Tripel is een goudgeel traditioneel speciaalbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 9%. In 1491 waren de Ridders van het Gulden Vlies de eersten die van dit bier konden genieten.

Het pure aroma en de hartige smaak van dit zwaarder en kruidig maar verfrissend bier zal u zeker bekoren. Gouden Carolus Tripel is relatief zoet met een friszurige toets en een volmondige bittere nasmaak.

Gouden Carolus Tripel is een uitmuntend bier. Het won immers al verschillende vermaarde prijzen waaronder die van beste tripel ter wereld in 2012. Op de World Beer Awards in 2019 won het een zilveren medaille.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Gouden Carolus UL.T.R.A.

Uitgeschonken Gouden Carolus UL.T.R.A. in bijhorend glasGouden Carolus UL.T.R.A. is een goudgeel blond speciaalbier van hoge gisting met een laag alcoholgehalte van 3,7%. ‘UL.T.R.A.’ is de afkorting van ‘Ultimate Taste Reduced Alcohol’. Dit bier wordt sinds 2018 gebrouwen.

De ultieme smaak van dit zacht alcoholarm bier met uitsluitend Belgische hop zal u zeker verrassen. Gouden Carolus UL.T.R.A. is licht kruidig en heeft een droge afdronk.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Gouden Carolus Whisky Infused

Uitgeschonken Gouden Carolus Whisky Infused in bijhorend glasGouden Carolus Whisky Infused is een donker bier verrijkt met whisky en met een alcoholgehalte van 11,7%. Dit bier van hoge gisting is vernoemd naar de gouden munten van Keizer Karel.

Aan Gouden Carolus Imperial Dark wordt een infusie van Gouden Carolus Single Malt whisky toegevoegd. Het resultaat is een donkerbruin speciaalbier. De Whisky Infused is een absoluut luxebier met krachtige volle smaken en subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade.

Gouden Carolus Whisky Infused won zowel in 2017, 2018 én 2019 de consumententrofee op Zythos Bierfestival. Ook op de World Beer Awards werd het twee opeenvolgende jaren bekroond tot beste bier in zijn categorie. Het is dan ook een buitengewoon goed bier. In 2018 won het brons op de Brussels Beer Challenge en in 2020 kreeg het goud op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Grimbergen Blond

Uitgeschonken blonde Grimbergen in bijhorend kelkglasGrimbergen Blond is een evenwichtig okerblond abdijbier van hoge gisting met een witte schuimkraag. Het is een ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 6,7%.

De blonde Grimbergen is gemaakt van hoogwaardige grondstoffen en heeft licht fruitige en kruidige aroma's met een vleugje karamel. Een volmondige smaak met eerder zoete dan bittere toetsen vervolmaken het plaatje.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Grimbergen Dubbel

Uitgeschonken donkere Grimbergen in bijhorend kelkglasGrimbergen Dubbel is een zoet-bitter dieprood abdijbier van hoge gisting met een stevige schuimkraag. Het is een ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 6,5%.

De combinatie van verschillende moutsoorten resulteert in een rijk dieprood abdijbier met volle karameltoetsen en anijs in de afdronk. Grimbergen Dubbel is daardoor een prachtig bier om van te genieten in de vrije tijd.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Grimbergen Fleur d’Abbaye

Uitgeschonken Grimbergen Fleur d’Abbaye in bijhorend kelkglasGrimbergen Fleur d’Abbaye is een heerlijk blond abdijbier van hoge gisting met een witte schuimkraag. Het is een ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 6,0%.

Toetsen van hop, citrus en een vleugje vlierbloesem vullen het basisrecept van Grimbergen aan in dit prachtige abdijbier. Grimbergen Fleur d’Abbaye is een heerlijk fris en verrassend hoogtepunt.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Grimbergen Goud 8°

Uitgeschonken Grimbergen Goud 8° in bijhorend kelkglasGrimbergen Goud 8° is een sterk goudblond abdijbier van hoge gisting met een witte schuimkraag en hergisting op fles. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 8% bestaat sinds 2008.

Aromatische hop vult de hoogwaardige grondstoffen van het basisrecept van Grimbergen aan. Goud 8° krijgt zo een volmondige smaak waarbij een alcoholzoete toets en een delicaat bittertje het plaatje vervolmaken.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Grimbergen Hop Karakter

Uitgeschonken Grimbergen Hop Karakter in bijhorend kelkglasGrimbergen Hop Karakter is een blond abdijbier van hoge gisting met hergisting op fles en met een witte schuimkraag. Het alcoholpercentage van dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ is 8%.

Eersteklas aromatische hop levert een uitermate lekker hoppig abdijbier op. Grimbergen Hop Karakter heeft een typische verfijnde bitterheid en dus ook een hoppig karakter.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Grimbergen Lente Hop

Uitgeschonken Grimbergen Lente Hop in bijhorend kelkglasGrimbergen Lente Hop is een gefilterd goudblond lentebier van hoge gisting met een spierwitte schuimkraag. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 7,7% werd de eerste keer gebrouwen in de lente van 2015.

Aromatische hop, een fijne bitterheid en een lentefris karakter liggen aan de basis van dit seizoensbier. Grimbergen Lente Hop is subtiel en verfrissend. Een volmondige smaak met een droge afdronk vervolmaken het plaatje.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Grimbergen Optimo Bruno

Uitgeschonken Grimbergen Optimo Bruno in bijhorend kelkglasGrimbergen Optimo Bruno is een donker amberkleurig abdijbier van hoge gisting met een gebroken witte schuimkraag. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 10% wordt sinds 1988 gebrouwen en was oorspronkelijk een paasbier.

Een zoete bitterheid is te vinden in dit krachtig abdijbier. Grimbergen Optimo Bruno is gemaakt van kwalitatieve grondstoffen en heeft een geconcentreerde volmondige smaak en warme afdronk.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Grimbergen Rood

Uitgeschonken Grimbergen Rood in bijhorend kelkglasGrimbergen Rood of ‘Grimbergen Rouge’ is een fruitig herfstrood abdijbier van hoge gisting met een stevige schuimkraag. Het is een ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 6%.

Aromatische geuren van rood fruit en een mysterieus karakter kenmerken dit fruitig abdijbier. Grimbergen Rood is gemaakt van kwalitatieve grondstoffen en heeft een heerlijke smaak die je direct in herfstsfeer brengt.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Grimbergen Tripel

Uitgeschonken Grimbergen Tripel in bijhorend kelkglasGrimbergen Tripel is een pittig okerblond abdijbier van hoge gisting met nagisting op fles. Het is een ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 9% en een witte schuimkraag.

Bleke moutsoorten werden gebruikt voor dit bitterzoet abdijbier. Grimbergen Tripel is gemaakt van hoogwaardige grondstoffen en heeft nuances van karamel. Een volmondige warme smaak met een harmonie tussen zachte en bittere hopsoorten vervolmaken het plaatje.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Grimbergen Winter

Uitgeschonken Grimbergen Winter in bijhorend kelkglasGrimbergen Winter is een warm roodbruin winterbier van hoge gisting met een prachtige schuimkraag. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 6,5% werd de eerste keer gebrouwen in 2012.

Een een winters karakter met aroma's van gebrande mout en kruiden ligt aan de basis van dit seizoensbier. Grimbergen Winter heeft droge en evenwichtige karamelsmaken. Een volmondige smaak met een droge afdronk vervolmaken het plaatje.

Grimbergen Winter is lekker bij winterse stoofpotjes met vlees.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Grimbergen Zomer Blond

Uitgeschonken Grimbergen Zomer Blond in bijhorend kelkglasGrimbergen Zomer Blond is een verkoelend goudblond zomerbier van hoge gisting met een parelwitte schuimkraag. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 6,4% werd de eerste keer gebrouwen in de zomer van 2016.

Het ingetogen alcoholgehalte en de aromatische hop met een vleugje citrus en vlierbloesem bepalen dit ongefilterd seizoensbier. Grimbergen Zomer Blond is een verkoelend relax bier dat werd gebaseerd op het originele recept.

Grimbergen Zomer Blond is het ideale seizoensbier af te koelen op een warme zomerdag.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Gulden Draak

Gulden Draak in een bijhorend bierglas naast het witte bierflesjeGulden Draak is een donkere tripel met een karamelkleurige schuimkraag. Het is vernoemd naar het vergulde beeld dat al meer dan 6 eeuwen de top van het Gentse Belfort siert.

Gulden Draak heeft warme aroma's van gebrande mout, mokka en alcohol. Deze gerstewijn van 10,5% is zeer vol in de mond met complexe smaken van chocolade, karamel en alcohol. Z'n afdronk is zeer lang en bitterzoet.

Aan tafel kun je Gulden Draak passend combineren bij en in stoofpotjes en dan vooral bij Gentse stoverij. Een Gulden Draak is ook lekker in sauzen voor bij rood vlees zoals een bordelaise en kun je ook degusteren als dessertbier, bijvoorbeeld bij donkere chocolade.

De uitzonderlijk lekkere smaak van Gulden Draak werd in 2019 beloond met een gouden medaille op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Gulden Draak 9000 Quadruple

Gulden Draak 9000 Quadruple in een bijhorend bierglas naast bierflesjeGulden Draak 9000 Quadruple is een donkere tripel met een diepgouden amberkleur en een karamelkleurige schuimkraag. Dit bier van 10,5% ontstond 25 jaar na Gulden Draak. Er zijn veel gelijkenissen, maar de zoete toetsen van karamel ontbreken.

Voor Gulden Draak 9000 Quadruple werden 3 soorten mout gebruikt in een 4 keer zo grote hoeveelheid als bij pilsbieren. Voor de hergisting op fles werd dan weer een speciale wijngist gebruikt. Deze ingrepen zorgen voor een licht fruitig aroma en een uitmuntende smaak met veel diepgang.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Hapkin

Uitgeschonken Hapkin in bijhorend bierglasHapkin is een sterk blond bier van hoge gisting met een romige schuimkraag. Dit krachtig blond bier heeft een alcoholgehalte van 8,5% en is hergist op de fles.

De florale toets van Saazhop en de pittige hopsoort Monroe bepalen dit rijk blond bier. Hapkin heeft een volle smaak met een fijne bittere indruk en droge afdronk.

Hapkin is een van oorsprong West-Vlaams blond bier dat verwijst naar Boudewijn VII, bijgenaamd ‘Hapkin’ of ‘met de bijl’. Hij droeg in 1117 de Abdij Ter Duinen op een bier te brouwen om zijn leger onoverwinnelijk te maken.

De hoge kwaliteit van Hapkin werd in 2018 beloond met een zilveren medaille op de World Beer Awards. In 2019 behaalde het brons op diezelfde wedstrijd.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Hercule Stout

Hercule Stout beker met fles ernaastHercule Stout is een donkerbruin stoutbier met een alcoholgehalte van 9%. Dit bier van hoge gisting is vernoemd naar Hercule Poirot, de fictieve Belgische detective die volgens sommigen op 1 april 1850 in Ellezelles geboren zou zijn.

Smaken van mokka, vanille en chocolade zijn erg mooi in evenwicht in dit stevig stoutbier. Hercule Stout heeft aroma's van koffie, rook en zwarte rozijnen. De afdronk is lang en erg smaakvol.

Hercule Stout werd verkozen tot beste bruin bier van Wallonië in 2012.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

HertenHeer

Uitgeschonken blonde HertenHeer in bijhorend bierglasHertenHeer is een koperblond bitter speciaalbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 6,5%. Aan dit volmoutbier werden geen kruiden toegevoegd.

Door het overvloedig gebruik van deskundig uitgekozen fijne Europese hopsoorten verkrijgt men een bitter blond bier. HertenHeer heeft een lange kruidige en bittere afdronk.

HertenHeer is heerlijk bij gegratineerde gerechten, soepen en harde kazen.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Hoegaarden 0.0

Uitgeschonken Hoegaarden 0.0 in bijhorend zeshoekig HoegaardenglasHoegaarden 0.0 is een troebel witgeel witbier van hoge gisting. Deze verkoelende dorstlesser met dezelfde smaak als het origineel bevat geen alcohol en werd gelanceerd in 2011.

Subtiele aroma's van koriander en appelsienschil typeren dit eerste Belgische alcoholvrije witbier. Hoegaarden 0.0 heeft een zachte schuimkraag die als een wolkje op het nevelige witbier drijft.

Een zomerse salade is bijzonder lekker bij Hoegaarden 0.0, maar het troebele alcoholvrije witbier smaakt ook uitmuntend bij andere gerechten met lichte of pikante smaken zoals Vietnamese loempia’s met chilisaus, asperges op Vlaamse wijze of Thaise wokgerechten.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Hoegaarden

Uitgeschonken Hoegaarden in bijhorend HoegaardenglasHoegaarden is een troebel witgeel witbier van hoge gisting. Deze dauwfrisse dorstlesser met een alcoholgehalte van 4,9% heeft een recept waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1445.

Subtiele aroma's van koriander en appelsienschil typeren dit ongefilterd witbier. Hoegaarden heeft een zachte schuimkraag die als een wolkje op het nevelige witbier drijft.

Frisse zomerse salades zijn bijzonder lekker bij Hoegaarden, maar het troebele witbier smaakt ook verrukkelijk bij andere gerechten met lichte of pikante smaken.

Hoegaarden won een gouden medaille op de World Beer Awards in 2019.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Hoegaarden Agrum

Uitgeschonken Hoegaarden Agrum in bijhorend HoegaardenglasHoegaarden Agrum is een troebel roze Radler-bier dat werd verrijkt met natuurlijk vruchtensap. Dankzij z'n erg lage alcoholgehalte van 2% kun je er elk moment van de dag van genieten.

De verfrissende combinatie van Hoegaarden met agrumsap zorgt voor een ultiem dorstlessend witbier. Hoegaarden Agrum heeft een zachte schuimkraag die als een wolkje op dit nevelig Radler-bier drijft.

Hoegaarden Radler is ideaal om te drinken op een zomers terras. Geniet van het zonnetje. Relax, verfris en kom tot rust na een zware inspanning!

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Hoegaarden Citrus

Uitgeschonken Hoegaarden Citrus in bijhorend HoegaardenglasHoegaarden Citrus is een troebel witgeel Radler-bier dat werd verrijkt met natuurlijk vruchtensap. Dankzij z'n erg lage alcoholgehalte van 2% kun je er elk moment van de dag van genieten.

De verfrissende combinatie van Hoegaarden met citroen- en limoensap zorgt voor een ultiem dorstlessend witbier. Hoegaarden Citrus heeft een zachte schuimkraag die als een wolkje op dit nevelig Radler-bier drijft.

Hoegaarden Citrus is ideaal om te drinken op een zomers terras. Geniet van het zonnetje. Relax, verfris en kom tot rust na een zware inspanning!

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Hoegaarden De Verboden Vrucht

Uitgeschonken Hoegaarden De Verboden Vrucht in bijhorend bierglasHoegaarden De Verboden Vrucht is een fruitig roodbruin bier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit kwaliteitsbier heeft een alcoholgehalte van 8,5%.

Zwarte mouten en kruiden liggen aan de basis van dit zwaar en fruitig bier. Hoegaarden De Verboden Vrucht is een kwaliteitsbier met een volle evenwichtige smaak.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Hoegaarden Grand Cru

Uitgeschonken Hoegaarden Grand Cru in bijhorend HoegaardenglasHoegaarden Grand Cru is een complex okerblond bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8,5%. Dit premiumbier met witte schuimkraag werd hergist op de fles.

Ingetogen aroma's van kruiden en citrus zijn te vinden in dit licht en fruitig bier. Hoegaarden Grand Cru is goed gehopt en heeft zodoende een bittere smaak.

Mexicaanse wraps zijn bijzonder lekker bij Hoegaarden Grand Cru, maar dit blonde bier smaakt ook goed bij gamba's of kippenragout.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Hoegaarden Rosée 0.0

Uitgeschonken Hoegaarden Rosée 0.0 in bijhorend HoegaardenglasHoegaarden Rosée 0.0 is een sprankelend en lichtzoet roze fruitbier van hoge gisting. Deze fruitige dorstlesser heeft dezelfde smaak als Hoegaarden Rosée, maar dan zonder alcohol.

Een zweem citrusachtige kruidigheid van koriander in combinatie met fruitige aroma's van frambozen typeren dit ongefilterd frisfruitig bier. Hoegaarden Rosée 0.0 heeft een zachte witroze schuimkraag die als een wolkje op het nevelige fruitbier drijft.

Asperges, kreeft, roodbaarsfilet, zomerse salades met fruit of tompoezen met mousse van witte chocola en frambozen zijn allemaal erg lekker bij Hoegaarden Rosée 0.0, maar het troebele roze fruitbier smaakt ook zeer aangenaam bij andere lichte gerechten met een zoete of gegrilde toets.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Hoegaarden Rosée

Uitgeschonken Hoegaarden Rosée in bijhorend HoegaardenglasHoegaarden Rosée is een sprankelend en lichtzoet roze fruitbier van hoge gisting. Deze fruitige dorstlesser met een alcoholgehalte van slechts 3% heeft een zachtbittere toets.

Een zweem citrusachtige kruidigheid van koriander in combinatie met fruitige aroma's van frambozen typeren dit ongefilterd frisfruitig bier. Hoegaarden Rosée heeft een zachte witroze schuimkraag die als een wolkje op het nevelige fruitbier drijft.

Krabkoekjes, couscous, zomerse salades met fruit of tompoezen met mousse van witte chocola en frambozen zijn allemaal erg lekker bij Hoegaarden Rosée, maar het troebele roze fruitbier smaakt ook zeer aangenaam bij andere lichte gerechten met een zoete of gegrilde toets.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Hopus

Uitgeschonken Hopus naast beugelfles in groot HopusglasHopus werd oorspronkelijk gemaakt voor de bruiloft van Paul Lefebvre onder de naam ‘Cuvée des Mariés’. Het is een blond bier van hoge gisting met een koperkleurige indruk en een compacte schuimkraag.

Hopus heeft een authentieke neus met zowel vegetale aroma's als toetsen van citrus en ander fruit. In de mond en ook in de afdronk krijg je een krachtige maar elegante bitterheid die niet stoort. Ook de fruitige smaken en mout kun je proeven.

Een Hopus moet je fris degusteren als aperitief, als digestief of bij een goed gekruide maaltijd zoals een salade van zwartoogbonen met gedroogde tomaat en feta, de zeesymphonie van Gisèleof, of een kruidige kaasschotel.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Hopus Primeur

Hopus Primeur in groot Hopusglas uitgeschonken naast de Hopus-beugelflesHopus Primeur is een tijdelijk beschikbaar zomerbier (IPA) met aantrekkelijke aroma's van hop, hennep en abrikoos.

De mond van Hopus Primeur is zeer expressief met frisse exotische smaken van gele vruchten, basilicum en sinaasappel. In de lange afdronk kun je vervolgens naast bittere toetsen ook nog bloemen terugvinden.

Hopus Primeur wordt gebrouwen door brouwerij Lefebvre uit Quenast in Wallonië en dien je jong en fris te degusteren.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Houblon Chouffe

Uitgeschonken Houblon Chouffe in glas van Brasserie d'AchouffeHoublon Chouffe is een ongefilterd blond IPA-bier van 9% met hergisting op vat en op fles. Dit bier wordt sinds 2006 door Brouwerij Achouffe op de markt gebracht.

Voor deze India Pale Ale worden drie verschillende hopsoorten gebruikt. Daardoor krijgt het een robuuste bitterheid in combinatie met de kenmerkende fruitigheid van Achouffebieren. Houblon Chouffe is dus een harmonieus en evenwichtig bier.

In de keuken maak je met Houblon Chouffe een heerlijke saus bij eendenborst met sinaasappel. Het is ook lekker bij gerechten met ganzenlever, gebakken kippenlevers, kalfshaasje, rauwe witloof, avocado, komkommer, tong, verse maatjes en bij vissoep. Of maak er eens een saus bij Sint-Jakobsnoten mee!

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Joske

Uitgeschonken Joske bier van brouwerij Varenbroek volgens recept van Patrick VoldersHet Joske is een lokale tripel met een mooie gouden kleur en hergist in de fles. Het wordt sinds 2015 gebrouwen met uitsluitend natuurlijke ingrediënten door Marc Knops in Reet volgens een recept van Patrick Volders.

Voor het Joske gebruikt men natuurlijke pilsmout, kwalitatieve Saazhop uit Tsjechië en de hop Cascade die zorgen voor citrus- en pompelmoesaroma's.

Ook de gebruikte gist is van een zeer hoog niveau. Daardoor krijgt dit bier van 8,5% een volle smaak en een zachtfruitige en complexe kruidigheid.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Judas

Uitgeschonken Judas in bijhorend bierglasJudas is een sterk okerblond bier van hoge gisting met een stevige schuimkraag. Dit krachtig blond bier heeft een alcoholgehalte van 8,5% en is hergist op de fles.

Met de beste gerst en uitgekozen Beheemse hop wordt dit bitter alcoholzoet blond bier gebrouwen. Judas heeft een zachte volle smaak met kruidige toetsen en een fijn aroma.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Julius

Uitgeschonken Julius in bijhorend bierglasJulius is een donkerblond bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8,5%. Dit pittig bier met witte schuimkraag werd hergist op de fles.

Uitbundige fruitige aroma's met een kruidige noot ontdek je in dit stevig blond bier. Julius heeft een grootse smaak die evolueert van zoet naar droog.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Jupiler 0.0

Uitgeschonken alcoholvrije Jupiler 0.0 in bijhorend ribbeltjesglasJupiler 0.0 is een alcoholvrije pils van lage gisting met een alcoholgehalte van 5,2%. Deze verfrissende Belgische pils wordt gebrouwen in Jupille-sur-Meuse, een deelgemeente van Luik.

Een uniek brouwproces waarbij de alcohol pas op het einde wordt weggehaald zorgt voor een vlot verteerbaar alcoholvrij bier met een echte biersmaak. Jupiler 0.0 behoudt dan ook de grandioze smaak van de gewone Jupiler.

Een robuust Belgisch bier zoals Jupiler 0.0 smaakt fantastisch bij gerechten met stevige stoere smaken. Drink bij pittige gehaktballetjes, garnaalkroketten, serranoham, kruidige kippenboutjes, pizza, hamburger, mosselen en nog veel meer!

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Jupiler

Uitgeschonken Jupiler in bijhorend ribbeltjesglasJupiler is een bitterzachte pils van lage gisting met een alcoholgehalte van 5,2%. Deze toegankelijke Belgische pils wordt gebrouwen in Jupille-sur-Meuse, een deelgemeente van Luik.

Uitmuntende ingrediënten zorgen voor een vlot verteerbaar bier met een toegankelijke smaak. Jupiler is een verfrissend bier dat onberispelijk vakmanschap uitstraalt.

Een krachtig Belgisch bier zoals Jupiler smaakt verrukkelijk bij gerechten met stevige stoere smaken. Drink bij garnaalkroketten, serranoham, kruidige kippenboutjes, pizza, hamburger, Thaise curry, mosselen en nog veel meer!

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Jupiler Blue

Uitgeschonken Jupiler Blue in bijhorend ribbeltjesglasJupiler Blue is een laagalcoholische pils van lage gisting met een beperkt alcoholgehalte van 3,3%. Deze verfrissende Belgische pils wordt gebrouwen in Jupille-sur-Meuse, een deelgemeente van Luik.

Uitmuntende ingrediënten zorgen voor een vlot verteerbaar bier met een lichtere Jupilervariant. Jupiler Blue is een bitterzacht bier met een lichte afdronk dat onberispelijk vakmanschap uitstraalt.

Een fris Belgisch bier zoals Jupiler Blue smaakt verrukkelijk bij gerechten met ferme smaken. Drink bij Gentse waterzooi, tapas, pizza, hamburger, mosselen en nog veel meer!

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Kamil

Kamil uitgeschonken in bijhorend glasKamil is een zacht geelblond bier van hoge gisting en een alcoholpercentage van 6,5%. West-Vlaamse hop uit Vlamertinge ligt aan de basis van dit bier. Water, gerstemout, tarwe en gist worden natuurlijk ook gebruikt.

Het mooie aan dit elegant blond bier is het huwelijk tussen een zachte tarwetoets met fijne bittere hoparoma's van de hop Hallertau Mittelfrüh. Kamil is dan ook een schitterende dorstlesser.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Kamil Greenstone

Kamil Greenstone uitgeschonken in bijhorend glasKamil Greenstone is een koperblond sterk biologisch bier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit biobier met een alcoholpercentage van 8% wordt gebrouwen met water, gerstemout, twee hoppen en twee giststammen.

Het delicaat evenwicht dankt dit biologisch amberbier aan de mouten en de hopsoorten Magnum en Nelson Sauvin. Zij zorgen voor uitgelezen aroma's en complexe smaken met toetsen van zoet en bitter.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Kapittel Dubbel

Uitgeschonken Kapittel Dubbel in bijhorend glasKapittel Dubbel is een harmonieus donkerbruin bier van hoge gisting met hergisting op de fles. Dit donkerbruin bier met een alcoholgehalte van 7,5% is gebrouwen met 2 hopsoorten en 4 moutsoorten.

Aroma's van gerookt karamelmout, rozijnen, kruiden en donker fruit kun je waarnemen in dit hoppig bruin bier. Kapittel Dubbel heeft een kruidige toets in de afdronk die afsluit met een bittere hopsmaak.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Kapittel Prior 9°

Uitgeschonken Kapittel Prior 9° in bijhorend glasKapittel Prior 9° is een sterk donkerbruin bier van hoge gisting met hergisting op de fles. Dit donkerbruin bier met een alcoholgehalte van 9% is gebrouwen met 2 hopsoorten en 4 moutsoorten.

Proef complexe smaken in dit uitstekend bruin bier. Kapittel Prior 9° is volmondig met zachte smaken van gebrande mout en complexe indrukken van rozijnen, karamel en fruit. De afdronk heeft een bittere hopsmaak.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Kapittel Tripel Abt 10°

Uitgeschonken Kapittel Tripel Abt 10° in bijhorend glasKapittel Tripel Abt 10° is een krachtige amberkleurige tripel van hoge gisting met hergisting op de fles. Deze amberkleurige gerstewijn met een alcoholgehalte van 10% is gebrouwen met 2 hopsoorten en 4 moutsoorten.

Volle ronde smaken met een zoet-kruidige toets van hop kenmerken deze complexe tripel. Kapittel Tripel Abt 10° heeft een warm mondgevoel zonder storende overheersing van de alcohol.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Kastaar

Uitgeschonken Kastaar in bijhorend glasKastaar is een evenwichtig blond bier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit blonde bier met een alcoholgehalte van 5,5% wordt al gebrouwen sinds de jaren 30.

Met de beste ingrediënten wordt dit verfrissend blond bier gebrouwen. Kastaar toont een mooi evenwicht tussen bitter en zoet. Het is een frisfruitig bier met toetsen van jonge kruiden, gist en een beetje koriander. Kortom, het is een ideale dorstlesser!

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Kasteel Blond

Uitgeschonken blond Kasteelbier in bijhorend KasteelglasHet blonde Kasteelbier is een doordrinkbaar degustatiebier met een evenwichtige complexiteit. Het alcoholpercentage van dit Belgische blonde bier is 7%.

De neus heeft vooral veel fruitige aroma's en in de mond is er een mooi samenspel tussen hop en mout. Kasteel Blond is dus een harmonieus bier met aroma’s van mout en fruitige gisttoetsen.

De smaaksensatie start lichtzoet, waarna het fruit en de hopbitters verschijnen tot je uiteindelijk kan genieten van een zachte afdronk.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Kasteel Cuvée du Château

Uitgeschonken Kasteel Cuvée du Château in bijhorend glas

Kasteel Cuvée du Château is een gastronomisch donkerbruin bier van hoge gisting. Deze quadrupel werd gelanceerd in 2010 en heeft een alcoholpercentage van 11%.

Aroma's en smaken van sherry, porto en geroosterde karamelmout ontwikkelen zich in dit gemadeiriseerd bitterzoet degustatiebier. Kasteel Cuvée du Château heeft daarmee alle kenmerken van een op fles verouderde Kasteel Donker. In de afdronk zit een subtiele bittere toets.

Kasteel Cuvée du Château is lekker bij kalfszwezerik met een saus gemaakt van het bier.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Kasteel Donker

Uitgeschonken bruin Kasteelbier in bijhorend KasteelglasHet bruine Kasteelbier, Kasteel Donker, is een typische Belgische ‘quadrupel’ met een stevig karakter en een alcoholpercentage van 11%.

Gebrande mout zorgt voor een volmondig bier met toetsen van karamel, koffie en chocolade.

De smaaksensatie start opvallend zoet, waarna dit bier verrassend complex doorzet bij de verdere degustatie.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Kasteel Hoppy

Uitgeschonken Kasteel Hoppy in bijhorend KasteelglasKasteel Hoppy is een blond doordrinkbier van hoge gisting met een evenwichtige complexiteit. Het alcoholpercentage van dit drooggehopt blond bier is 6,5%.

Spitsvondige aroma's van hop en kruiden domineren in dit subtiel gehopt bier. Kasteel Hoppy is een volmondig bier met een zeer zacht smaak en een ingetogen bittere afdronk.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Kasteel Rouge

Uitgeschonken rood Kasteelbier in bijhorend KasteelglasHet rode Kasteelbier, ‘Kasteel Rouge’, is een fruitig mixbier met Kasteel Donker en zoete kersenlikeur. Het alcoholpercentage van dit Belgisch fruitig aperitiefbier is 8%.

Kasteel Rouge heeft een machtig kersenaroma terwijl toch nog de chocolade en peper uit het basisbier Kasteel Donker is terug te vinden. Op een zonnig terras zullen liefhebbers van zoete kersen dit fruitige cocktailbier zeker weten te appreciëren.

Dit redelijk sterke bier is opvallend licht verteerbaar.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Kasteel Tripel

Uitgeschonken Kasteelbier Tripel in bijhorend KasteelglasDe tripel in de reeks van de Kasteelbieren is een stevig blond bier van 11% met een flagrante combinatie van hopbitters en fruitigheid.

De extra aromahoppen geven dit bijzondere bier een discreet aroma met toetsen van fruit, mout, kruidnagel en bloemen.

Kasteel Tripel heeft een smaaksensatie met een dominante fruitigheid en een warme afdronk. Toch is het zeer evenwichtig en niet overdreven bitter.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Keizer Karel Goud Blond

Uitgeschonken Keizer Karel Goud Blond in bijhorend kelkglasKeizer Karel Goud Blond is een helder goudblond speciaalbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8,5%. Het wordt sinds 2006 gebrouwen.

Keizer Karel Goud Blond is een kruidig speciaalbier. Het heeft dan ook frisse aroma's en smaken van hopen andere kruiden. De afdronk is licht bitter en droog.

Aan tafel is Keizer Karel Goud Blond lekker bij rosbief, spinaziepuree of frisse visgerechten zoals witte vis met Hollandaisesaus.

Tijdens de Superior Taste Awards won Keizer Karel Goud Blond 3 sterren in zowel 2014 als 2011. Daarenboven haalde dit smakelijke bier in 2014 een zilveren medaille binnen op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Keizer Karel Ommegang

Uitgeschonken Keizer Karel Ommegang in bijhorend kelkglasKeizer Karel Ommegang is een strogeel blond bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8%. Het werd in 2011 gebrouwen ter gelegenheid van de jaarlijkse Ommegang van Brussel. Sindsdien is dit bier een vaste waarde geworden in de reeks van Keizer Karel.

De hergisting op fles zorgt voor een keizerlijk speciaalbier met veel diepgang. Keizer Karel Ommegang heeft dan ook een subtiele bloemige, kruidige smaak met verfijnde aroma's van citrus. De afdronk is zachtzoet met een complexe bittere toets.

Aan tafel is Keizer Karel Ommegang lekker in combinatie met asperges, garnalen, vanille-ijs of appelcrumble.

Drie jaar op rij won dit voortreffelijke bier 3 sterren tijdens de Superior Taste Awards. Daarvoor kreeg Keizer Karel Ommegang een Crystal Taste Award. Daarnaast viel dit heerlijke bier al meerdere keren in de prijzen op de World Beer Awards. Zo won het goud in 2019.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Keizer Karel Robijn Rood

Uitgeschonken Keizer Karel Robijn Rood in bijhorend kelkglasKeizer Karel Robijn Rood is een roodbruin speciaalbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8,5%. In de jaren 50 werd de voorloper van dit bier voor de eerste keer gebrouwen. In 1999 kreeg het zijn huidige robijnrode kleur.

Uitgelezen aroma's van boomgaardfruit en een zachte fruitzoete smaak resulteren in een echt speciaalbier voor levensgenieters met levenservaring. Keizer Karel Robijn Rood heeft een warme afdronk met een hopbittere toets.

Tijdens de Superior Taste Awards won Keizer Karel Robijn Rood 3 sterren in zowel 2014 als 2011. Daarenboven behaalde dit excellente bier in 2013 en 2019 brons op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

KlevereTien

Uitgeschonken KlevereTien in bijhorend bierglasKlevereTien is een bijna zwart winterbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 10%. Ondanks de zeer donkere kleur is dit geen stoutbier.

Gebrande mout zorgt voor een hartverwarmend bier met aroma's van zwarte koffie en pure chocolade. KlevereTien heeft een koffiebittere smaak met fijne fruitige toetsen, een vleugje steranijs en karamel. De afdronk is warm.

KlevereTien is lekker bij nagerechten met chocolade, bij blauwe kaas of stoofpotjes.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Knots Natuurbier

Uitgeschonken Knots natuurbier van brouwerij Varenbroek volgens persoonlijke smaak van Marc KnopsHet Knots Natuurbier is een ambachtelijk donkerbruin degustatiebier van hoge gisting met hergisting in de fles. Deze creatie van bierfenomeen Marc Knops brouwt hijzelf met passie in zijn Reetse brouwerij volgens persoonlijke smaak.

Een Knots is bijna zwart door de karamel en de roostermouten. Zij zorgen ook voor een moutige en lichtjes geroosterde volle smaak. Het alcoholpercentage is 9%.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

KoekeDam

Uitgeschonken blonde KoekeDam in bijhorend bierglasKoekeDam is een goudblond saisonbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 6,5%. Dit verfrissend bier wordt sinds 2014 gebrouwen.

Door de combinatie van Franse saisongist, een Amerikaanse hopsoort en speltmout verkrijgt men dit fris blond saisonbier. KoekeDam is een ideale dorstlesser die zacht kruidig en knapperig fris is van smaak. De afdronk is een beetje bitter.

KoekeDam is heerlijk als aperitief maar past ook goed bij tapas, soepen, zachte kazen en mosselen.

In 2017 won KoekeDam een gouden medaille op de World Beer Awards. Het is dan ook een uitstekend bier.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Koeketiene

Koeketiene uitgeschonken in KoeketieneglasKoeketiene is een blonde tripel van 8,5% en het wordt gebrouwen door Brouwerij Maenhout in Pittem.

Dit blonde bier heeft geurige aroma's van sinaasappel, mandarijn en honing. Een Koeketiene smaakt lichtzuur met toetsen van citrus en abrikoos. De nasmaak is zacht bitter.

De naam verwijst natuurlijk naar ‘ruiten 10’ in het kaartspel. Daarnaast is Koeketiene ook een verbastering van het Franse woord ‘concubine’, dat in regio van Gent veel gebruikt wordt.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Kotmadam

Uitgeschonken Kotmadam in bijhorend bierglasKotmadam is een formidabel blond bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 6%. Het is een ode aan de Kotmadam; het iconische symbool voor de studentenstad Leuven.

Wulps met frivole toetsen van hop, zo kan dit formidabel streekbier worden samengevat. Kotmadam heeft een zachte afdronk, is erg dorstlessend en drinkt vlot. De hedendaagse student zal dit bier net als menig ander bierliefhebber zeker kunnen appreciëren.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Kriek Boon

Uitgeschonken Kriek Boon in bijhorend glasKriek Boon is een diep rood kriekbier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 4%. Dit bier gerijpt op eiken vaten is gemaakt met jonge lambiek.

Tweehonderdvijftig gram krieken per liter lambiek zijn de basis van dit verfrissend kriekbier. Kriek Boon heeft een authentieke volmondige zuurzoete smaak doordat uitsluitend echte Spaanse krieken uit Galicië worden gebruikt.

Kriek Boon is erg verfrissend tijdens de zomermaanden op een terras of bij de barbecue.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Kriek Mariage Parfait

Uitgeschonken Kriek Mariage Parfait in bijhorend glasKriek Mariage Parfait is een ongefilterd dieprood fruitbier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 8% en een rozerode schuimkraag. Deze kriekenlambiek rijpt gedurende 6 tot 8 maanden op eiken vaten waarna het nog eens 6 maanden hergist op fles.

Vierhonder gram verse wilde krieken per liter lambiek zijn de basis van dit ongezoet traditioneel Lembeeks kriekbier. Kriek Mariage Parfait heeft een fijnzurige smaak met krieken, rozijne, eik en vanille. Het is een intens en complex bier met een zeer lange houdbaarheidsdatum van minstens 20 jaar.

Kriek Mariage Parfait is lekker bij stoofpotjes of kan ook dienen als dessert of aperitief.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Kriek Max

Uitgeschonken Kriek Max in bijhorend glasKriek Max is een helder donkerrood kriekbier van spontane gisting. Dit fruitbier met laag alcoholgehalte van 3,5% wordt sinds 2002 gebrouwen.

De intens fruitige en volle kriekensmaak dankt dit frisfruitig kriekbier aan de 25% krieken die worden gebruikt. Kriek Max is echt de max voor een kriekbierliefhebber!

Aan tafel is Kriek Max lekker als aperitief met champagne of in gerechten zoals gepocheerde peer, eendenborstfilet met kersen of gemarineerde kip. Ook zonder maaltijd kan dit bier gedronken worden, met of zonder ijsblokjes.

Kriek Max is een uitstekend bier. Het werd dan ook verkozen tot 's werelds beste kriek op de World Beer Awards in 2011.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Kwak

Uitgeschonken Kwak in origineel KwakglasKwak is een historisch amberkleurig bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8,4%. Dit bier is vernoemd naar de 19de-eeuwse herbergier Pauwel Kwak. Hij schonk zijn bier in het ongewone glas zodat koetsiers het aan hun koets konden hangen met een speciale houder.

Aroma's van gekarameliseerde mouten, citrusachtige hoptoetsen en rijpe banaan bepalen dit eigenzinnig bier. Kwak pakt uit met een warme afdronk van gekarameliseerde banaan en biscuit met een pittige toets aan het einde.

Aan tafel is Kwak ontzettend lekker bij een zacht en smeuïg nagerecht zoals chocoladebrownie met peer en pistache-ijs en je maakt er ook exquise topgerechten mee in de keuken.

Dankzij zijn uitzonderlijke kwaliteiten viel Kwak al verschillende malen in de prijzen op internationale wedstrijden. Zo won het een gouden, zilveren en bronzen medaille op verschillende edities van de World Beer Cup en gouden medailles op de World Beer Championships en de Meininger's International Craft Beer Awards. Het Beverage Testing Institute roemde Kwak zelfs als ‘exceptional’.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Kwaremont

Uitgeschonken Kwaremont in bijhorend bierglas

Kwaremont is een pittig goudblond bier van hoge gisting en een naam die verwijst naar de Oude Kwaremont. Het heeft een alcoholgehalte van 6,6% en een stevige witte schuimkraag.

De zeer zachte smaak typeren dit krachtig bier voor de kopman. Kwaremont is immers een volmout bier en bevat daardoor een flinke dosis vloeibare suikers. Het is ook zeer dorstlessend. Ideaal na een zware inspanning!

Die ochtend op de Kwaremont...

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

La Chouffe

Uitgeschonken La Chouffe in glas van Brasserie d'AchouffeLa Chouffe is een ongefilterd blond bier van 8% met hergisting op vat en op fles. Het eerste brouwsel van 49 liter van dit eerste bier van Brouwerij Achouffe was op 27 augustus 1982 klaar.

Door z'n ingetogen hoppige smaak, z'n fruitige nuances en een vleugje verse koriander is La Chouffe een zeer lekker bier.

In de keuken maak je met La Chouffe een heerlijke scampisaus of saus bij zalm en groene asperges. Het is daarnaast lekker bij gerechten met kip, varkenshaasje, lam, venkel, broccoli, asperges, zeeduivel, tonijn en mosselen. Ook deze kalfsrol met ganzenlever is niet te versmaden bij een glas La Chouffe.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

La Corne Blonde

Uitgeschonken blonde La Corne du Bois des Pendus in bijhorend hoornglasLa Corne Blonde of voluit ‘La Corne du Bois des Pendus Blonde’ is een zacht blond bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 5,9%. De naam verwijst naar een tragisch verhaal uit 1636 dat zich afspeelde in de bossen van de provincie Luxemburg.

Twee hopsoorten werden deskundig geselecteerd voor dit kruidig blonde bier. La Corne Blonde heeft een fris fruitig citrusaroma en is zowel zoet als verfrissend. De afdronk is droog met een bescheiden bittertje.

La Corne Blonde is een schitterend bier. In 2010 won het dan ook een zilveren medaille als publieksprijs op een grote bierwedstrijd in Straatsburg. Ook tijdens andere wedstrijden won het al prijzen.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

La Corne Triple

Uitgeschonken La Corne du Bois des Pendus Triple in bijhorend hoornglasLa Corne Triple of voluit ‘La Corne du Bois des Pendus Triple’ is een koper-goudblonde tripel van hoge gisting met een alcoholgehalte van 10%. De naam verwijst naar een tragisch verhaal uit 1636 dat zich afspeelde in de bossen van de provincie Luxemburg.

De combinatie van een rijke neus en de vlotte drinkbaarheid maken dit een verbazend degustatiebier. La Corne Triple is een waar genot dankzij een fruitig en fris hoparoma met een vrij uitgesproken bitterheid.

La Corne Triple is een uitmuntend degustatiebier. Het won dan ook al twee zilveren medailles tijdens een grote bierwedstrijd in Straatsburg en in Australië behaalde het zelfs al een gouden medaille.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

La Guillotine

Uitgeschonken La Guillotine in bijhorend bierglasLa Guillotine is een goudblonde tripel met een alcoholgehalte van 8,5%. Dit bier van hoge gisting heeft een fijne pareling die zorgen voor een mooie klevende schuimkraag. Het werd voor het eerst gebrouwen in 1989 ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van de Franse Revolutie.

Verlies je hoofd er niet bij! Complexe aroma's zoals citrus en hoparoma’s van de hopsoorten Saaz, Brewers Gold en Amarillo vind je terug in dit intens meergranenbier. La Guillotine is dan ook een drooggehopt volmondig bier. Het is zacht zoetbitter van smaak en redelijk gekruid.

In de keuken kun je met La Guillotine een lekker recept bereiden van zeewolffilet met prei, courgette en milde kerrie.

De kwaliteit van La Guillotine is niet te versmaden. Dit bier wint dan ook jaar na jaar prijzen op gerenommeerde internationale bierwedstrijden. Zo werd het in 2018 bekroond op de ‘Meininger’s International Craft Beer Awards’ in Duitsland en op ‘World Beer Idol’ in Praag.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

La Trappe Blond

Uitgeschonken La Trappe Blond in bijhorend kelkglasLa Trappe Blond is een goudgeel Nederlands trappistenbier van hoge gisting met een witte schuimkraag. Waar de blonde La Trappe in 1928 bij de lancering nog een alcoholpercentage had van 4%, is dit in het verbeterde recept 6,5% geworden.

Een combinatie van natuurlijke ingrediënten en een nauwgezet brouwproces liggen aan de basis van dit toegankelijk bier met een rijke smaakbeleving. Fruitige en frisse aroma's met zowel zoete als moutige toetsen zijn het resultaat. La Trappe Blond is een prikkelend biermet een zachte moutige smaak en een ongedwongen afdronk die zich situeert tussen zoet en bitter.

Aan tafel is La Trappe Blond lekker bij gerechten zoals witloofsoep of een pasta met kalkoen en prei. Ook tonijnfilet met groenten en taco of een pasta met kastanjechampignons en broccoli zijn niet te versmaden in combinatie met een La Trappe Blond.

Eersteklas natuurlijke ingrediënten en een geduldig brouwproces zorgen ervoor dat La Trappe Blond regelmatig in de prijzen valt op internationale bierwedstrijden. Zo won La Trappe Blond twee gouden medailles in 2016 en een zilveren in 2015.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

La Trappe Dubbel

Uitgeschonken La Trappe Dubbel in bijhorend kelkglasLa Trappe Dubbel is een donkerbruin Nederlands trappistenbier van hoge gisting met een ivoorwitte schuimkraag. De donkere La Trappe kwam in de jaren 80 op de markt en heeft een alcoholgehalte van 7%.

Een combinatie van natuurlijke ingrediënten en een meticuleus brouwproces liggen aan de basis van dit klassiek donker bier met een volmondige smaak. Fruitige en warme aroma's van karamel, vanille en donkere chocolade komen je tegemoet. La Trappe Dubbel is een fluweelzacht biermet een ingetogen bittere smaak met fijne indrukken van karamel, dadel, honing en gedroogd fruit.

Aan tafel past La Trappe Dubbel goed bij smoutebollen, chocolademousse en mosselen met dit bier in verwerkt. Verrukkelijk zijn ook gerechten zoals kalfspotje of rundvlees met courgette, pompoen en aardappel. Ook gegrilde courgette met kastanjechampignons of een Aziatisch getinte eendenfilet met gemengde champignons en hoisinsaus moet je zeker eens proberen in combinatie met een La Trappe Dubbel.

Voortreffelijke natuurlijke ingrediënten en een traditioneel brouwproces zorgen ervoor dat La Trappe Dubbel regelmatig bekroond wordt op internationale bierwedstrijden. Zo kreeg La Trappe Dubbel een bronzen medaille op ‘European Beer Star 2015’ en behaalde het meerdere gouden medailles op onder meer het ‘Stockholm Beer and Whisky Festival’.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

La Trappe Isid'or

Uitgeschonken La Trappe Isid'or in bijhorend kelkglas

La Trappe Isid'or is een amberkleurig Nederlands trappistenbier van hoge gisting met een crèmewitte schuimkraag. Dit bier met een alcoholgehalte van 7,5% werd in 2009 voor het eerst gebrouwen.

Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de abdij is La Trappe Isid'or vernoemd naar broeder Isidorus Laaber, de eerste brouwer van La Trappe in 1884. Dankzij een goede ontvangst is dit amberbier een vaste waarde geworden in het assortiment van La Trappe.

Natuurlijke ingrediënten en een meticuleus brouwproces met veel toewijding liggen aan de basis van dit bier met een hart. La Trappe Isid'or zet aan met fruitige, kruidige en bloemige aroma's. Een evenwichtige smaak met fruit en karamel volgt in dit trappistenbier met symbolische waarde. De afdronk is volmondig en aangenaam bitter.

Aan tafel past La Trappe Isid'or goed bij smoutebollen, chocolademousse en mosselen met dit bier in verwerkt. Verrukkelijk zijn ook gerechten zoals stoverij van haas of geconfijte champignons. Ook deze overheerlijke kipsatés of een feestelijke varkensrollade moet je zeker eens combineren met een La Trappe Isid'or.

Het verhaal van broeder Isidorus

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

La Trappe PUUR

Uitgeschonken La Trappe PUUR in bijhorend bierglasLa Trappe PUUR is een lichtblond Nederlands trappistenbier van hoge gisting met een stevige schuimkraag. Dit biobier met een alcoholgehalte van 4,7% werd in 2010 geïntroduceerd.

Hoogwaardige biologisch geteelde ingrediënten en een nauwgezet brouwproces waarbij groene energie wordt gebruikt, liggen aan de basis van dit doordrinkbaar biologisch trappistenbier. Aantrekkelijke aroma's van bloemen, citrus, hop, gist en mout zijn het resultaat. La Trappe PUUR is een fris-hoppig licht biobier met een droge licht moutige smaak en een bitterdroge afdronk. Kortom, het is een smaakvol biologisch alternatief voor de traditionele pils!

Aan tafel is La Trappe PUUR lekker bij gerechten zoals bierterrine of gegrilde kipfilet. Ook forelfilet met knolselderij en appel of deegbakjes met kabeljauwfilet, kerrie en preiringetjes zijn om je vingers bij af te likken in combinatie met een La Trappe PUUR.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

La Trappe Quadrupel

Uitgeschonken La Trappe Quadrupel in bijhorend kelkglasLa Trappe Quadrupel is een warm amberkleurig Nederlands trappistenbier van hoge gisting met een crèmewitte schuimkraag. Dit quadrupelbier van 10% werd in 1991 geïntroduceerd. Aanvankelijk was het een winterbier maar dankzij het enthousiasme van de bierliefhebber werd het al snel een vaste waarde.

Natuurlijke ingrediënten en een nauwgezet brouwproces typeren dit eerste quadrupelbier ter wereld. Winterse en zoete aroma's van kruidnagel, noten, rozijnen, vanille en banaan ontglippen het glas. La Trappe Quadrupel is het zwaarste bier in de reeks. Het heeft daardoor een alcoholzoete warme smaak met intense toetsen van dadels, karamel, ijzer en mout. De afdronk is zacht en licht bitter.

Aan tafel is La Trappe Quadrupel niet te versmaden bij gerechten zoals ovenschotel van hertengoulash, toastjes van verloren brood met peer en blauwe kaas of deze geavanceerde donuts.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

La Trappe Tripel

Uitgeschonken La Trappe Tripel in bijhorend kelkglasLa Trappe Tripel is een goudblond Nederlands trappistenbier van hoge gisting met een parelwitte schuimkraag. De tripel van La Trappe kwam kort na La Trappe Dubbel op de markt en heeft een alcoholgehalte van 8%.

Natuurlijke ingrediënten en een geduldig brouwproces bepalen dit klassiek blond bier met een volmondige smaak. Fruitige en bloemige aroma's met onder meer geuren van perzik en abrikoos zijn het resultaat. La Trappe Tripel is een krachtig trappistenbiermet een fruitige en lichtmoutige smaak met een toets kandij. De afdronk is bitter en halfdroog.

Aan tafel combineert La Trappe Tripel goed bij heerlijke gerechten zoals bierparfait, boboti en gemarineerde ribbetjes. Ook een voorgerechtje met kalkoenfilet of hoofdgerechten zoals zalmfilet met courgette en gerechten met rundsvlees zijn niet te versmaden samen met een La Trappe Tripel.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

La Trappe Witte Trappist

Uitgeschonken La Trappe Witte Trappist in bijhorend bierglasLa Trappe Witte Trappist is een lichtblond troebel Nederlands trappistenbier van lage gisting met een robuuste schuimkraag. De witte La Trappe werd voor het eerst gebrouwen in 2003 en is nog steeds het enige trappistenwitbier ter wereld. Dit witbier heeft een alcoholgehalte van 5,5%.

De geduldige brouwmethode en natuurlijke ingrediënten determineren het enige trappistenwitbier ter wereld. Fruitige en bloemige aroma's met onder meer geuren van citrus, perzik, abrikoos, peper en kruidnagel zijn het resultaat. La Trappe Witte Trappist is een doordrinkbaar dorstlessend bier met een kleine bitterheid en een typische tarwesmaak van witbier met een fijne en frisse zoetzurige toets.

Aan tafel past La Trappe Witte Trappist goed bij hoofdgerechten zoals pasta met tomaat en courgette of bij kalkoensatés met pompoenpuree. Ook voorgerechten als ham en kastanjechampignons met bleekselderij of een smakelijke salade van asperges, kastanjechampignons en gekookte ham moet je zeker eens proeven samen met een La Trappe Witte Trappist.

Kwalitatieve natuurlijke ingrediënten en het traditionele brouwproces zorgden ervoor dat La Trappe Witte Trappist bekroond werd op een zilveren medaille op ‘European Beer Star’, een internationale bierwedstrijd.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

LeFort

LeFort in een bijhorend bierglas naast bierflesjeLeFort is een complex donkerbruin degustatiebier van hoge gisting met nagisting op de fles. Dit bier van 9% is gemaakt met geroosterde gerstemouten.

De subtiele zoete, fruitige en zachte smaak van LeFort wordt aangevuld met unieke aroma's van chocolade en karamel

LeFort werd eind 2013 op de markt gebracht als hommage aan Felix Verscheure. Dit was de oprichter van Brasserie LeFort. Hij brouwde hoofdzakelijk zware donkere bieren.

Aan tafel is LeFort heerlijk bij een gerecht als brochette met gestoofde courgette en zuiderse puree en je kunt er ook varkenswangen met speculoos mee bereiden.

De hoge kwaliteit vertaalt zich ook in bekroningen. Zo behaalde LeFort een zilveren medaille in 2014 op de European Beer Star en een bronzen medaille in 2018 op de World Beer Awards. In 2019 won het zelfs goud op die laatste wedstrijd.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Leffe Blond 0.0%

Uitgeschonken alcoholvrije Leffe Blond 0.0% in bijhorend kelkglasLeffe Blond 0,0% is het eerste Belgische abdijbier zonder alcohol. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ wordt sinds eind 2018 gebrouwen en is daarmee ook het eerste Belgische speciaalbier volledig zonder alcohol.

Een fruitige smaak gaat samen met een bittere toets in dit alcoholvrij blond abdijbier. Leffe Blond 0,0% heeft een kenmerkende smaak van vanille, kruidnagel en rokerige toetsen.

Leffe Blond 0,0% is ontzettend geschikt als aperitiefbier.

Op de World Beer Awards in 2019 werd Leffe Blond 0.0% bekroond tot beste alcoholvrij bier van België.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Leffe Blond

Uitgeschonken blonde Leffe in bijhorend kelkglasLeffe Blond is een zacht en subtiel hoogblond abdijbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 6,6%. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ wordt sinds de jaren 70 gebrouwen.

Een zacht zoetzurige smaak en een delicate bittere afdronk kenmerken dit authentiek blond abdijbier. Leffe Blond heeft een volle smaak met aangename toetsen van vanille en kruidnagel.

Leffe Blond is uitermate geschikt als aperitiefbier maar smaakt ook verrukkelijk bij pittige zure gerechten en rood vlees.

Dit zachte abdijbier won in 2018 een zilveren medaille op de International Beer Challenge. Leffe Blond won ook zilver op de World Beer Awards in 2019.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Leffe Bruin

Uitgeschonken donkere Leffe in bijhorend kelkglasLeffe Bruin is een scherp en karaktervol diepbruin abdijbier van hoge gisting. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ wordt sinds de jaren 1952 opnieuw gebrouwen en heeft een alcoholgehalte van 6,5%.

Een evenwichtige bitterzoete smaak, geroosterde aroma's en een romige schuimkraag kenmerken dit authentiek bruin abdijbier Leffe Bruin heeft een vol zachtzoet karakter met aangename ondertonen van koffie, karamel en zoethout.

Leffe Bruin is buitengewoon geschikt als aperitiefbier maar smaakt ook verrukkelijk bij volle, kruidige, zoete en zoetzure gerechten.

Dit heerlijke abdijbier won in 2018 een bronzen medaille op de International Beer Challenge. Leffe Bruin won ook brons in 2019 op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Leffe Nectar

Uitgeschonken Leffe Nectar in bijhorend kelkglasLeffe Nectar is een oranjekleurig blond honingbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 5,5%. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ wordt sinds 2012 gebrouwen.

Een zachte en verfrissende smaak met een bescheiden zure toets kenmerken dit blond en rijk abdijbier. Leffe Nectar heeft een onuitputtelijke schat aan aroma's.

Leffe Nectar is uitermate geschikt als aperitiefbier bij overheerlijke hapjes zoals een crème van zoete aardappel en veenbessen, ganzenlever op peperkoek of brochettes van eendenhart met balsamico en witte perzik.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Leffe Radieuse

Uitgeschonken Leffe Radieuse in bijhorend kelkglasLeffe Radieuse is een verfijnd amberkleurig abdijbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8,2%. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ wordt sinds de jaren 70 gebrouwen.

Rijke aroma's van citrusfruit, koriander en een lichtbittere geur van roggebrood ontwikkelen zich in dit abdijbier voor fijnproevers. Leffe Radieuse is een volmondig complex bier met een zachte droogbittere afdronk.

Leffe Radieuse is uiterst geschikt als aperitiefbier maar smaakt ook aangenaam bij gegrilde lamsfilet of bij volle, ronde gerechten waarin kaas is verwerkt zoals kaasfondue of risotto met boschampignons.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Leffe Rituel 9°

Uitgeschonken Leffe Rituel 9° in bijhorend kelkglasLeffe Rituel 9° is een stoer goudkleurig abdijbier van hoge gisting met een hoog alcoholgehalte van 9% zoals de naam al verklapt. Dit krachtig ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ wordt nog maar sinds 2006 gebrouwen.

Uitgesproken aroma's van kruiden en fruit ontplooien zich in een intens en karaktervol abdijbier. Leffe Rituel 9° is een relatief nieuw abdijbier met een lange en sympathieke lichtgerookte afdronk.

Leffe Rituel 9° is geweldig geschikt als aperitiefbier maar smaakt ook charmant bij gerookte, kruidige of andere krachtige gerechten zoals shoarma, spareribs en salamipizza.

Dit smakelijke abdijbier werd in 2018 bekroond met een zilveren medaille op de International Beer Challenge. Leffe Rituel 9° won brons op de World Beer Awards in 2019.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Leffe Royale Cascade IPA

Uitgeschonken Leffe Royale Cascade IPA in bijhorend kelkglasLeffe Royale Cascade IPA is een levendig goudblond abdijbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 7,5%. Dit temperamentvol ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ wordt drooggehopt met de toonaangevende hopsoort Cascade.

Intense frisse en lichte citrustoetsen van citroen en gele pompelmoes laten zich gewaarworden in dit ‘Indian Pale Ale’-abdijbier. Leffe Royale Cascade IPA is gemaakt met de allerbeste Cascadehop uit de Cascade Mountains in de Verenigde Staten.

Leffe Royale Cascade IPA is reuze geschikt als aperitiefbier bij sublieme amusehapjes.

Dit lekkere abdijbier won in 2018 een bronzen medaille op de International Beer Challenge.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Leffe Royale Ella

Uitgeschonken Leffe Royale Ella in bijhorend kelkglasLeffe Royale Ella is een hoppig goudblond abdijbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 7,5%. Dit intens ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ wordt drooggehopt met de hopsoort Ella.

Dankzij die hop ontdek je aroma's van eik, zwarte thee, passievrucht en zwarte bes in dit hoprijk en verfrissend abdijbier. Leffe Royale Ella is gemaakt met de beste Ellahop uit de Derwent Valley in het Australische Tasmanië.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Leffe Royale Mapuche

Uitgeschonken Leffe Royale Mapuche in bijhorend kelkglasLeffe Royale Mapuche is een blond abdijbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 7,5%. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ wordt drooggehopt met de Argentijnse hopsoort Mapuche.

Bespeur een subtiele bitterheid en aroma's van kruiden, blauwe bosbes, rode vruchten, perzik en abrikoos in dit magistraal abdijbier. Leffe Royale Mapuche is gemaakt met de kostbare Mapuchehop die speciaal voor Leffe wordt gekweekt op de Patagonische hoogvlaktes in Zuid-Amerika.

Leffe Royale Mapuche is erg lekker bij Aziatische gerechten.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Leffe Royale Whitbread Golding

Uitgeschonken Leffe Royale Whitbread Golding in bijhorend kelkglasLeffe Royale Whitbread Golding is een uitzonderlijk donkerblond abdijbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 7,5%. Sinds 2012 wordt dit hoogstaand ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ drooggehopt met de respectabele hopsoort Whitbread Golding.

Ontdek een zoetige en uitgesproken fruitige citroensmaak met een vleugje banaan en vanille in dit elegant en smaakvol abdijbier. Leffe Royale Whitbread Golding is gemaakt met de fijnste West-Vlaamse hop uit Poperinge en heeft een zachte bittere afdronk.

Leffe Royale Whitbread Golding is een uitgelezen aperitiefbier bij sensationele amusehapjes.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Leffe Ruby

Uitgeschonken Leffe Ruby in bijhorend kelkglasLeffe Ruby is een luchtig robijnrood abdijbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 5%. Dit fruitig ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ wordt sinds 2011 gebrouwen.

Exquise aroma's van rode bessen en accenten van rozenhout glippen uit dit lichtvoetig abdijbier. Leffe Ruby is een zoet geurig bier met een zachte verfrissende smaak.

Leffe Ruby is breed inzetbaar. Het is zowel geschikt als aperitiefbier maar kan makkelijk dienen van begin tot einde van de maaltijd: meloen met ham, caesarsalade met kip, pekingeend met hoisinsaus of zelfs een ijscoupe met aardbeien. De mogelijkheden zijn eindeloos.

De goede smaak van Leffe Ruby zorgde ervoor dat het bier brons won op de World Beer Awards in 2019.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Leffe Tripel

Uitgeschonken Leffe Tripel in bijhorend kelkglasLeffe Tripel is een glanzend goudblond verfijnd abdijbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8,5%. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ dat nagist op de fles wordt sinds 1954 gebrouwen en is daarmee het tweede sublieme brouwsel van Leffe.

Een culinair bittere smaak en een aromatisch karakter kenmerken dit stevig hoogblond abdijbier. Leffe Tripel heeft een volle smaak met een plezierige citroenachtige afdronk.

Leffe Tripel is prachtig als aperitiefbier maar smaakt ook goddelijk bij gerechten met een vettige, gerookte, gekarameliseerde of gegrilde insteek zoals falafels, worstenbroodjes of uiensoep met korstjes.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Leffe Winterbier

Leffe Winterbier uitgeschonken in Leffeglas met bierflesje naastLeffe Winterbier, het vroegere Leffe Kerstbier, is een bruin winters abdijbier. Dit seizoensbier van 6,6% herrijst elk jaar tijdens de knusse wintermaanden.

De aloude brouwerstraditie van Leffe merk je in het glas. Leffe Winterbier is een authentiek bruin abdijbier met overheerlijke aroma's van specerijen en karamel.

Smaakvolle ondertonen van koriander en sinaasappelschillen maken van Leffe Winterbier een onovertreffelijk seizoensgebonden karakterbier, ideaal om tijdens de winterperiode samen met familie en vrienden van te genieten.

Leffe Winterbier is lekker bij feestelijke gerechten zoals eendenfilet, een velouté van aardpeer of een lolly van foie gras met gedroogde vruchten.

Tags: 

Fabrikant: 

Lewis Dark

Uitgeschonken Lewis Dark met glasLewis Dark is een fris donker bier met hergisting op fles. Dit bier op basis van vier moutsoorten en vier hoppen kreeg de naam van de kleinzoon van Patrick Volders.

Lewis Dark is na Joske en Lily Blond het derde bier volgens recept van Patrick Volders. Het wordt sinds 2018 in Reet gebrouwen met uitsluitend natuurlijke ingrediënten door Marc Knops.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Liefmans Fruitesse

Uitgeschonken Liefmans Fruitesse in bijhorend glasLiefmans Fruitesse is een sprankelend rozerood fruitbier met een laag alcoholgehalte van 3,8%. Dit zomers bier serveer je best met ijsblokjes op een zonnig terras.

Een buitengewoon frisse mix van kriekbier met natuurlijk sap van aardbei, framboos, kriek, bosbes en vlierbes resulteren in een zachtfris fruitbier. Liefmans Fruitesse is ontzettend aangenaam dankzij een lichte pareling en intense smaken van fruit. Het is niet te zoet en heeft een mooie zure toets.

Liefmans Fruitesse is lekker op een zomers terras maar je kunt er ook allerlei biercocktails mee maken zoals je op de link in de alinea hierboven kunt ontdekken.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Liefmans Goudenband

Uitgeschonken Liefmans Goudenband in bijhorend glas

Liefmans Goudenband is een roodbruin gerijpt bier van gemengde gisting met een alcoholgehalte van 8%. Dit bier heette oorspronkelijk Ijzerenband, als verwijzing naar de ijzeren ringen rond de biertonnen. Het rijpt 4 tot 12 maanden waarna het wordt versneden met jong bier.

Zelfs na tien jaar kun je nog genieten van dit uniek provisiebier. Liefmans Goudenband heeft complexe aroma's van karamel, rabarber, appel, mout en kersen. De smaak is lichtzuur en droog met lichte karameltoetsen, appel, kersen en een vleugje hout. In de afdronk ontdek je noten en rozijnen naast een bittere toets.

Dankzij het lichtzure karakter met bittere toetsen is Liefmans Goudenband lekker bij blauwe kazen.

Liefmans Goudenband werd in 2019 bekroond met een gouden medaille op de World Beer Awards.

Het verhaal van Rosa Merckx, de eerste vrouwelijke brouwmeesteres bij Liefmans

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Liefmans Kriek Brut

Uitgeschonken Liefmans Kriek Brut in bijhorend glas

Liefmans Kriek Brut is een weelderig diep bruinrood kriekbier van gemengde gisting met een alcoholgehalte van 6%. Dit bier met verfijnde schuimkraag dat tot 2015 ‘Cuvée-Brut’ heette, is een samensmelting van Oud Bruin, jong bier en 13 kg krieken per hectoliter.

Echte krieken zorgen voor een subtiele zoetzure smaak in dit zeemzoete kriekbier. Liefmans Kriek Brut heeft aroma's van rood fruit en een vleugje marsepein. Dit fruitig klassebier heeft een zoetzure smaak na een rijping van anderhalf jaar.

Liefmans Kriek Brut past goed bij bruschetta met geitenkaas, vijgen, gandaham, waterkers en balsamicoazijn.

Het verhaal van Rosa Merckx, de eerste vrouwelijke brouwmeesteres bij Liefmans

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Liefmans Yell’oh

Uitgeschonken Liefmans Yell'oh in bijhorend glas

Liefmans Yell’oh is een zomers geel fruitbier met een laag alcoholgehalte van 3,8%. Dit zomers bier serveer je best met ijsblokjes op een zonnig terras.

Een buitengewone mix van limoen, appel, vlierbloesem, basilicum en ananas maken dit een gedurfd fruitbier. Liefmans Yell’oh is onweerstaanbaar en staat voor plezier op een zonnig terras.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Lily Blond

Uitgeschonken Lily Blond met glasLily Blond is een pittig drooggehopt ongefilterd bier op basis van 3 soorten hop en gerstemout. Voor het droge hoppen wordt Chinook gebruikt. De naam van het bier verwijst naar het oudste kleinkind van Patrick Volders.

Lily Blond, het zusje van het Joske, is het tweede bier volgens recept van Patrick Volders. Het wordt sinds 2017 in Reet gebrouwen met uitsluitend natuurlijke ingrediënten door Marc Knops.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Lindemans Apple

Uitgeschonken Lindemans Apple in bijhorend glasLindemans Apple is een troebel donkergoud fruitbier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 3,5%. Dit lambiekbier wordt nog maar sinds 2005 gebrouwen.

Als twee derde eenjarige lambiek met één derde appelsap wordt gemengd, krijg je een zuur ciderachtig fruitbier. Lindemans Apple bevat sap van verschillende appelsoorten.

Lindemans Apple smaakt lekker bij salades en toastjes met ganzenlever. Dit fruitbier kun je ook gebruiken om varkensstoofvlees te bereiden.

In 2014 won Lindemans Apple een bronzen medaille op de Australian International Beer Awards. Een jaartje eerder werd het verkozen tot beste lambiekbier van Europa op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Lindemans Cassis

Uitgeschonken Lindemans Cassis in bijhorend glasLindemans Cassis is een donkerpaars zoetzuur fruitbier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 3,5%. Dit lambiekbier wordt sinds 1986 gebrouwen.

Een mooie kleurschakering en fruitige smaken van zwarte bessen komen harmonieus samen in dit sprankelend stijlvol fruitbier. Lindemans Cassis is licht gesluierd en heeft een zeer fruitig karakter.

Lindemans Cassis is heerlijk om te drinken bij roquefortterrine, desserten met fruit of chocolade, kaastaart, of als aperitief.

In 2014 won Lindemans Cassis een gouden medaille op de Australian International Beer Awards. Op de Brussels Beer Challenge won het bier een zilveren medaille in 2018.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Lindemans Faro

Uitgeschonken Lindemans Faro in bijhorend glasLindemans Faro is een helder parelbruin farobier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 4,5%. Dit zoete streekproduct dat al werd gedronken ten tijde van Bruegel wordt sinds 1978 opnieuw gebrouwen.

Kandijsuiker wordt toegevoegd aan de op hout gerijpte eenjarige lambiek zodat die transformeert in een zoet mild zuur bier. Lindemans Faro heeft een erg vol mondgevoel.

Lindemans Faro is lekker bij vis of varkensstoofpotjes. Met dit zoete bier tover je ook toffe gerechten op tafel zoals warme geitenkaas met gepocheerde peren of wafels.

In 2011 won Lindemans Faro een gouden medaille op het Great International Beer Festival.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Lindemans Framboise

Uitgeschonken Lindemans Framboise in bijhorend glasLindemans Framboise is een donkerroze zoetzuur fruitbier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 2,5%. Dit lambiekbier wordt sinds 1980 gebrouwen.

Als twee derde eenjarige lambiek met één derde frambozensap wordt samengevoegd, krijg je een subtiel geparfumeerd fruitbier. Lindemans Framboise is lichtjes gesluierd en heeft zoete fruitige frambozenaroma's met een beetje hout in de afdronk.

Lindemans Framboise is heel lekker bij witloofsalade en desserten zoals kaastaart, verse frambozen, ijsjes of chocolademoelleux. Dit fruitbier kun je ook gebruiken om sabayon, ‘bieramisu’ of Lindemans Framboise Trifle te maken. Ten slotte zijn er cocktails mogelijk zoals Delightful Deception, Moorea surprise en The playa Linda.

In 2010 op de Hong Kong International Beer Awards won Lindemans Framboise een prijs in de categorie fruitbieren. Op de World Beer Awards viel dit fruitbier drie jaar op rij in de prijzen in 2018, 2019 en 2020.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Lindemans Gueuze

Uitgeschonken Lindemans Gueuze in bijhorend glasLindemans Gueuze is een aangenaam friszoet geuzebier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 5%. Dit gefilterde bier wordt sinds 1978 gebrouwen en is zachter en toegankelijker dan Oude Gueuze Cuvée René.

Omwille van de productiemethode werd deze nieuwe geuzevariant capsulegeuze genoemd. Lindemans Gueuze heeft een friszure afdronk die doet denken aan sherry, champagne en rabarber.

Lindemans Gueuze is lekker bij zoute of romige visgerechten, bij mosselen, en bij kip of kalkoen met een saus op basis van dit geuzebier. In de keuken kun je fantastische gerechten bereiden met Lindemans Geuze zoals staartvis met couscous, een hemels wokgerecht met kip, wildstoofvlees, gehaktballen en een ongecompliceerde maar verrukkelijk suikertaart.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Lindemans Kriek

Uitgeschonken Lindemans Kriek in bijhorend glasLindemans Kriek is een zuurzoet fruitig rood kriekbier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 3,5%. Dit licht gesluierd lambiekbier wordt sinds 1979 gebrouwen en is ontwikkeld omdat Oude Kriek zorgde voor ernstige problemen tijdens de uitvoer naar de Verenigde Staten.

Lambiek van minstens één jaar oud en vers geperste ongesuikerde krieken worden samengevoegd tot een echte referentie onder de kriekbieren. Lindemans Kriek is gefilterd en gepasteuriseerd. Daardoor smaakt het net iets zoeter en fruitiger dan de Oude Kriek Cuvée René.

Lindemans Kriek smaakt lekker bij plattekaas, terrines of stoofvlees. Dit kriekbier kun je ook gebruiken om gestoofde varkenswangetjes met kriek te bereiden. Of probeer eens geglaceerde ribbetjes of pannenkoeken met een coulis van Lindemans Kriek.

In 2014 won Lindemans Kriek een zilveren medaille op de Australian International Beer Awards. Ook daarvoor al won dit kriekbier verschillende internationale prijzen. In 1985 riep de beroemde bierexpert Michael Jackson de Kriek Lindemans zelfs uit tot één van de 5 beste bieren ter wereld.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Lindemans Oude Gueuze Cuvée René

Uitgeschonken Lindemans Oude Gueuze Cuvée René in bijhorend glasLindemans Oude Gueuze Cuvée René is een helder goudblond geuzebier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 6%. Dit geuzebier in de prachtige art-nouveaufles wordt al sinds 1900 gebrouwen. Het kreeg in 1994 de naam ‘Cuvée René’.

Hetzelfde productieproces als bij wijn en champagne maken het de Koning van de geuze. Lindemans Oude Gueuze Cuvée René heeft dan ook sprankelende bubbeltjes, aroma's van sherry en complexe smaken van zachtzure appels. De afdronk is fris en droog.

Lindemans Oude Gueuze Cuvée René is lekker bij visgerechten, zalmtoastjes, mosselen en zachte blauwe kaas zoals Stilton. In de keuken bereid je er uitzonderlijk lekkere gerechten mee met oesters of rivierkreeftjes.

In 2013 viel Lindemans Oude Gueuze Cuvée René twee keer in de prijzen op de World Beer Awards. In datzelfde jaar won het ook een gouden medaille op de Brussels Beer Challenge. Ook op de World Beer Awards van 2020 werd het bekroond als winnend Belgisch bier.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Lindemans Oude Kriek Cuvée René

Uitgeschonken Lindemans Oude Kriek Cuvée René in bijhorend glasLindemans Oude Kriek Cuvée René is een helder robijnrood kriekbier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 7%. Dit lambiekbier met roze schuimkraag wordt sinds 1961 gebrouwen en werd tot 2007 kortweg ‘Oude Kriek’ genoemd.

Lambiek van minstens zes maanden oud en de allerbeste krieken worden samen vergist in eiken vaten tot kriekenlambiek. Die wordt daarna op fles nogmaals hergist tot een sprankelend bier. Lindemans Oude Kriek Cuvée René heeft een frisse krieksmaak met een aangename zuurbalans. De afdronk is zacht fruitig en lang.

Lindemans Oude Kriek Cuvée René is volmaakt als aperitief maar smaakt ook lekker bij konijn, plattekaas of zachte blauwe kaas. Van dit verfrissend kriekbier kun je ook sorbet maken. Of tover er eens een gastronomisch hoogstaand voorgerecht mee op tafel.

In 2013 werd Lindemans Oude Kriek Cuvée René op de World Beer Awards uitgeroepen tot zowel het beste zure bier ter wereld als tot 's werelds beste kriek. In datzelfde jaar won het ook een gouden medaille op de Brussels Beer Challenge. Ook in 2019 en 2020 behaalde het grote overwinningen op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Lindemans Pecheresse

Uitgeschonken Lindemans Pecheresse in bijhorend glasLindemans Pecheresse is een licht troebel goudblond fruitbier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 2,5%. Dit lambiekbier wordt sinds 1987 gebrouwen.

Als twee derde eenjarige lambiek met één derde vers perzikensap wordt gemengd, krijg je een sappig smaakvol fruitbier. Lindemans Pecheresse heeft uitgesproken aroma's van perzik. De naam van dit fruitig bier combineert de Franse woorden voor perzik en zondares.

Lindemans Pecheresse smaakt lekker bij gegrilde kip, Waldorfsalade, salade niçoise, pekingeend, gekarameliseerd varkensvlees, pannenkoeken, wafels, bladerdeeghapjes of sorbet. Dit fruitbier kun je ook gebruiken om varkensstoofpotje te bereiden. Of maak er een cocktail zoals Moorea surprise mee.

Het lambiekbier Lindemans Pecheresse heeft al heel wat prijzen op zijn palmares. Zo won het perzikenbier al verschillende zilveren en gouden medailles op wedstrijden de World Beer Awards, het World Brewing Congress, de US Open Beer Competition, de Asia Beer Awards en de World Beer Championships.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Lost in Spice

Een uitgeschonken List in Spice Jo naast bierflesLost in Spice is een ongefilterd verfrissend blond bier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit bier met alcoholgehalte van 5,2% wordt gebrouwen met de hopsoorten Hallertau en Saaz.

Het kruidige en verfrissende karakter van dit bijzonder bier is het resultaat van een uniek brouwproces. Lost in Spice wordt gemaakt volgens het proces van drooghoppen maar dan met gember en kardemom in plaats van hop. De smaak is frisfruitig met veel citrus en een pittige nasmaak.

Lost in Spice was oorspronkelijk een testbrouwsel. Door zijn geliefde smaak is het nu permanent verkrijgbaar.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Lucifer

Uitgeschonken Lucifer in bijhorend glasLucifer is een goudgeel sterk blond bier uit 1980 van de voormalige brouwerij Riva. Dit sterke bier van 8% met een roomwitte schuimkraag wordt tegenwoordig gebrouwen door Het Anker.

De fruitige aroma's in combinatie met een zachte bittere toets en een delicate indruk van hop gaan in dit duivels bier een lange gebalanceerde afdronk vooraf. Lucifer is een sterk blond bier dat u dus zeker zal verleiden!

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Lupulin Monster

Uitgeschonken Lupulin Monster in bijhorend bierglasLupulin Monster is een hoppig blond IPA-bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 7%. Deze ‘India Pale Ale’ wordt twee keer drooggehopt met Citra, Mosaic, Amarillo, Centennial en Hallertau Blanc.

Drooghoppen met deze vijf hopsoorten resulteert in een zeer hoppig bier met tropische aroma's dat toch niet overdreven bitter is. Lupulin Monster spreekt sinds z'n lancering in 2018 vele bierliefhebbers aan door dit evenwichtige karakter.

Lupuline is het gele poeder met harsen en aromatische oliën dat hop zo aromatisch maakt. Lupulin Monster dankt dan ook z'n naam aan die stof die het bier goed samenvat.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Lupulus Blanche

Uitgeschonken Lupulus Blanche in bijhorend glasLupulus Blanche is een subtiel gesluierd witbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 4,5%. Dit bier werd gelanceerd in 2017 en heeft een mooie ivoorkleurige schuimkraag. Vroeger bestond dit bier al onder de naam Fourquette.

Frisse aroma's met impressies van zoet citrusfruit zijn te ontdekken in dit ongefilterd witbier. Lupulus Blanche is een dorstlessend bier met een aangename bittere nasmaak.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Lupulus Blonde

Uitgeschonken blonde Lupulus in bijhorend glasLupulus Blonde is een goudblonde tripel van hoge gisting met nagisting op fles. Dit licht gesluierde blonde bier met een alcoholgehalte van 8,5% heeft een stevige ivoorkleurige schuimkraag.

Subtiele aroma's van citrus, hop, gist, bloemen en honing zijn te herkennen in dit ongefilterd blond bier. Lupulus Blonde heeft een ongeëvenaarde frisse bittere citrussmaak met een pittige toets van tijm.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Lupulus Brune

Uitgeschonken Lupulus Brune in bijhorend glasLupulus Brune is een ongefilterd bruin bier van hoge gisting. Dit bier met een alcoholgehalte van 8,5% heeft een stevige schuimkraag en bevat weinig restsuikers.

Een mild droog karakter en de toets van sinaasappelzeste onderscheiden dit atypisch bruin bier. De fijne frisse smaak van Lupulus Brune is erg verschillend van een traditioneel bruin bier.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Lupulus Hopera

Uitgeschonken Lupulus Hopera in bijhorend glasLupulus Hopera is een goudblond drooggehopt bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 6%. Dit donkerblonde bier heeft een stevige ivoorkleurige schuimkraag en is gesluierd.

Subtiele hoparoma's en een verfrissende bitterheid bepalen dit ongefilterd hoppig bier. Lupulus Hopera is een smaakvol droog bier dat wordt gebrouwen met 4 verschillende hopsoorten.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Luvanium Blond

Uitgeschonken Luvanium Blond met fles ernaastLuvanium Blond is een ongefilterd blond bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 7,2%. Luvanium is de vroegere naam van Leuven.

Traditionele vloermout ligt aan de basis van de complexe smaak van de koning aller dranken zoals het in de 18de eeuw werd genoemd. De gerst van Luvanium Blond wordt manueel gemout op grote zolders zoals vroeger.

Ruwe tarwe en haver zorgen voor een uitgelezen smakenpallet met een frisfruitige, ronde en romige smaak.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Maes 0.0

Uitgeschonken Maes 0.0 in bijhorend ribbeltjesglasMaes 0.0 is zoals de naam aangeeft een alcoholvrije pils van lage gisting met een alcoholgehalte van 0,0%.

Net als de traditionele Maes Pils is ook de alcoholvrije variant een erg verfrissende pils met een verfijnde smaak. Deze alcoholvrije pils is laag in calorieën en heeft fruitige aroma's en een vleugje mout.

Maes 0.0 is dus uiterst geschikt om te drinken met maten en makkers als je alcohol even achterwege wil of moet laten.

Met een gouden medaille op de World Beer Awards werd Maes 0.0 in 2018 verkozen tot het beste alcoholvrij bier ter wereld. Het won dat jaar ook een bronzen medaille op de Brussels Beer Challenge. Ook in 2019 viel Maes 0.0 in de prijzen op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Maes Pils

Uitgeschonken Maes Pils in bijhorend ribbeltjesglasMaes Pils is een karaktervolle pils van lage gisting met een alcoholgehalte van 5,2%. Het werd in 1930 op de wereldtentoonstelling in Antwerpen gelanceerd onder de naam Prima Maezenbier en in 2009 werd het receptuur aangepast.

Gebrouwen met Saazhop en extra mout is dit gevierd bier uiterst geschikt om te drinken met maten en makkers.

De zachte volle smaak van Maes Pils, het moutig karakter en de verfijnde bitterheid werden immers bekroond met goud op de European Beer Star Awards, de International Beer Awards en de Brussels Beer Challenge. In 2019 werd het zelfs verkozen tot beste pilsbier van België op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Maes Radler Agrum

Uitgeschonken Maes Radler Agrum in bijhorend ribglasMaes Radler Agrum is een dubbel verfrissend Radler-bier waarbij Maes Pils werd veredeld met volledig natuurlijk sap van agrum, citroen, limoen en acerola. Dankzij z'n erg lage alcoholgehalte van 2% kun je er elk moment van de dag van genieten.

Maes Radler Agrum is een laagalcoholisch succesnummer na een rustgevende fietstocht of gewoon op café met de maten!

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Maes Radler Citroen

Uitgeschonken Maes Radler Citroen in bijhorend ribglasMaes Radler Citroen is een dubbel verfrissend Radler-bier waarbij Maes Pils werd veredeld met volledig natuurlijk citroensap. Dankzij z'n erg lage alcoholgehalte van 2% kun je er elk moment van de dag van genieten.

Maes Radler Citroen is een laagalcoholisch succesnummer na een rustgevende fietstocht of gewoon op café met de maten!

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Maneblusser

Uitgeschonken Maneblusser in bijhorend glasManeblusser is een lichtblond Mechels stadsbier met een alcoholpercentage van 5,8%. De naam van dit bier vindt zijn oorsprong in de spotnaam van de Mechelaars.

Tijdens een nevelige januarinacht in 1687 scheen de maan op de toren van de Sint-Romboutskathedraal. Een dronkaard dacht dat de toren in brand stond en schreeuwde om hulp. De Mechelse ‘Maneblussers’ snelden te hulp...

Een sprankje citrusaroma en een uitgelezen afdronk zorgen voor een vlot drinkbaar Mechels stadsbier. Maneblusser is een feestelijk fris bier van hoge gisting om met volle teugen van te genieten!

Maneblusser werd in 2019 bekroond op de World Beer Awards met een bronzen medaille.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Maneblusser Lente

Uitgeschonken Maneblusser Lente in bijhorend glasManeblusser Lente is een goudblond Mechels lentebier met een alcoholpercentage van 6,5%. De naam van dit bier vindt zijn oorsprong in de spotnaam van de Mechelaars.

Tijdens een nevelige januarinacht in 1687 scheen de maan op de toren van de Sint-Romboutskathedraal. Een dronkaard dacht dat de toren in brand stond en schreeuwde om hulp. De Mechelse ‘Maneblussers’ snelden te hulp...

De zachtzoete fruitige smaken en de bloemige toets zorgen voor een verfrissend Mechels lentebier met karakter. Maneblusser Lente kun je dus zeker zien als een heerlijke start van de lente!

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Maneblusser Wit

Uitgeschonken Maneblusser Wit in bijhorend glasManeblusser Wit is een lichtblond Mechels witbier met een alcoholpercentage van 5,4%. De naam van dit bier vindt zijn oorsprong in de spotnaam van de Mechelaars.

Tijdens een nevelige januarinacht in 1687 scheen de maan op de toren van de Sint-Romboutskathedraal. Een dronkaard dacht dat de toren in brand stond en schreeuwde om hulp. De Mechelse ‘Maneblussers’ snelden te hulp...

De frisse fruitige smaken en de kruidige toetsen van koriander en citrus zorgen voor een troebel Mechels tarwebier met pit. Maneblusser Wit is dus de ideale zomerse dorstlesser.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Maredsous Blond

Gevuld Maredsousglas met flesje blonde MaredsousMaredsous Blond is een dorstlessend abdijbier dat in 1949 ontstond in de benedictijner abdij van Maredsous. Vanaf 1964 wordt het gebrouwen door Brouwerij Duvel Moortgat en sinds 1999 is het een Erkend Belgisch Abdijbier.

Harmonieuze smaken van hop en mout kenmerken dit authentieke abdijbier. Maredsous Blond is fruitig maar vooral fris en met een lichtbittere afdronk. Deze goddelijke dorstlesser drinken de monniken nog steeds bij het middagmaal.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Maredsous Bruin

Gevuld Maredsousglas met flesje bruine MaredsousMaredsous Bruin is een diepbruin Belgisch abdijbier dat net als de blonde Maredsous ontstond in 1949, oorspronkelijk als kerstbier, later als vaste waarde.

Vanaf 1964 wordt Maredsous Bruin gebrouwen door Brouwerij Duvel Moortgat en sinds 1999 is het een Erkend Belgisch Abdijbier.

Maredsous Bruin is een expressief abdijbier en het omvat rijke aroma's van karamel met evenwichtige toetsen van fruit en kruiden.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Maredsous Tripel

Gevuld Maredsousglas met flesje Maredsous TripelMaredsous Tripel is een elegant en zacht donkerblond abdijbier dat wordt gesmaakt door de echte genieter.

Een uitbundige pareling in samenspraak met een evenwicht tussen zoet, zuur en bitter, zorgen voor een feestelijk abdijbier met een warme afdronk.

Maredsous Tripel is uitermate geschikt om te combineren bij braadkip met geglaceerde groenten en braadjus.

Vanaf 1964 wordt Maredsous Tripel gebrouwen door Brouwerij Duvel Moortgat en sinds 1999 is het een Erkend Belgisch Abdijbier.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Mc Chouffe

Uitgeschonken Mc Chouffe in glas van Brasserie d'AchouffeMc Chouffe is een ongefilterd bruin bier met een robijnrode kleur. Dit bier van 8% is hergist op vat en op fles.

De fruitige neus van dit smaakvolle bier heeft behaaglijke aroma's van anijs, zoethout en karamel. Mc Chouffe is een robuust bier met een zachte bitterheid.

In de keuken maak je met Mc Chouffe een heerlijke saus bij balletjes op Luikse wijze. Het is ook lekker bij gerechten met wild, parmaham, entrecote, gestoofde witloof, paddenstoelen, pastinaak, zalm, scampi's en oesters. Het is ook verrukkelijk in gegratineerd witloof.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Moeder Overste

Flesje Moeder Overste blond bier met bijhorend gevuld bierglasMoeder Overste is een tripel van 8% met een gouden uitzicht en aroma's van kruiden, hout, fruit en mout.

Moeder Overste heeft een volle smaak met een subtiele bittere toets in de afdronk. Je kan dit bier van brouwerij Lefebvre uit Quenast in Wallonië zowel koud drinken (5°C) als ietsje warmer (10°C).

Aan tafel is Moeder Overste heerlijk bij parelhoenborstfilet, bij kalkoen en in een rundsstoofpotje op de wijze van Moeder Overste.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Moinette Blonde

Uitgeschonken Moinette Blonde in bijhorend bierglasMoinette Blonde is een koperblond degustatiebier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit Belgische blonde bier met een alcoholpercentage van 8,5% wordt gebrouwen sinds 1955. Het is het paradepaardje van de brouwerij.

Z'n subtiele hoparoma's en eigenzinnige maar complexe smaak dankt dit verfrissend bier onder meer aan de gebruikte gisten. Moinette Blonde is een evenwichtig bier met een fruitige zachtzoete smaak en een bittere toets.

De naam Moinette is afkomstig van ‘moëne’, het oude Franse woord voor moeras. De reden hiervoor is dat de streek rond de brouwerij moerassig is. Oorspronkelijk werd de naam ‘Abbaye de la Moinette’ gebruikt die in 1980 werd afgekort tot Moinette.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Mort Subite Gueuze Lambic

Uitgeschonken Mort Subite Gueuze Lambic in bijhorend glasMort Subite Gueuze Lambic is een fruitig zoetzuur geuzebier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 4,5%. Dit bier is een combinatie van zowel jonge als oude lambiek.

De pittige smaak dankt dit friszoet lambiekbier aan de spontane gisting door de gisten uit de lucht in de Zennevallei. Ook de rijping op eik zorgt voor extra complexe pittigheid. Mort Subite Gueuze Lambic is gemaakt op basis van tarwe.

De naam van dit topbier verwijst naar een speelterm van een lokaal Brussels dobbelspel. De ‘Mort Subite’-worp beslist het pietjesbakspel snel en spontaan.

Mort Subite Gueuze Lambic won in 2015 een zilveren medaille op de International Brewing Awards in de categorie van de fruitbieren.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Mort Subite Kriek Lambic

Uitgeschonken Mort Subite Kriek Lambic in bijhorend glasMort Subite Kriek Lambic is een robijnrood lichtzuur kriekbier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 4%. Dit bier is een combinatie van zowel jonge als 3 jaar oude lambiek en verse krieken.

De krieken zorgen voor een intense kriekensmaak en -aroma in dit zoet lambiekbier. Mort Subite Kriek Lambic is gemaakt op basis van tarwe.

De naam van dit kriekbier verwijst naar een speelterm van een lokaal Brussels dobbelspel. De ‘Mort Subite’-worp beslist het pietjesbakspel snel en spontaan.

Mort Subite Kriek Lambic won in 2015 een bronzen medaille op de International Brewing Awards in de categorie van de fruitbieren.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Mort Subite Kriek Lambic Tradition

Uitgeschonken Mort Subite Kriek Lambic Tradition in bijhorend glasMort Subite Kriek Lambic Tradition is een roodkleurig zuur kriekbier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 4,5%. Dit ongefilterd kriekbier heeft een lichtrozige schuimkraag.

De traditionele aanpak van de brouwers maakt dit een echte hommage aan de kriek. Mort Subite Kriek Lambic Tradition heeft de kenmerkende smaak van krieken met een geraffineerd vleugje amandelaroma afkomstig van de kersenpitten. Dit traditioneel kriekbier is gemaakt op basis van tarwe.

Drie jaar nagisting op fles een lokaal Brussels dobbelspel. De ‘Mort Subite’-worp beslist het pietjesbakspel snel en spontaan.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Mort Subite Oude Gueuze Lambic

Uitgeschonken Mort Subite Oude Gueuze Lambic in bijhorend glasMort Subite Oude Gueuze Lambic is een friszuur geuzebier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 7%. Dit bier is een combinatie van zowel jonge als oude lambiek.

De pittige smaak dankt dit friszoet lambiekbier aan de spontane gisting door de gisten uit de lucht in de Zennevallei. Ook de rijping op eik zorgt voor extra complexe pittigheid. Mort Subite Oude Gueuze Lambic is gemaakt op basis van tarwe en heeft een zachte friszure citrussmaak.

De naam van dit topbier verwijst naar een speelterm van een lokaal Brussels dobbelspel. De ‘Mort Subite’-worp beslist het pietjesbakspel snel en spontaan.

Mort Subite Oude Gueuze Lambic won in 2014 een gouden medaille op de World Beer Awards in de categorie van de zure bieren. Ook in 2019 won het daar goud.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Mort Subite Oude Kriek Lambic

Uitgeschonken Mort Subite Oude Kriek Lambic in bijhorend glasMort Subite Oude Kriek Lambic is een robijnrood zuur kriekbier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 6,5%. Dit kriekbier heeft 3 jaar kunnen rijpen op eikenhouten vaten.

Deze lange rijping op eik zorgt voor de nodige diepgang in dit zure lambiekbier. Mort Subite Oude Kriek Lambic is gemaakt op basis van tarwe.

De naam van dit kriekbier verwijst naar een speelterm van een lokaal Brussels dobbelspel. De ‘Mort Subite’-worp beslist het pietjesbakspel snel en spontaan.

Mort Subite Oude Kriek Lambic won in 2015 een gouden medaille op de International Brewing Awards in de categorie van de fruitbieren.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Mystic Krieken

Uitgeschonken Mystic Krieken in bijhorend glasMystic Krieken is een helderrood kriekbier op basis van witbier. Dit fruitbier met laag alcoholgehalte van 3,5% wordt sinds 2006 gebrouwen en heeft een stijlvolle zalmroze schuimkraag.

Geniet van de krachtige kriekensmaak in dit dorstlessend fruitbier dankzij 25% kriekensap. Mystic Krieken is enig in zijn soort omdat het gemaakt is op basis van witbier. De aanzet is zuur en gaat over in een lichtzoete afdronk.

Aan tafel is Mystic Krieken lekker bij gerechten met anijszaad, venkel, steranijs, basilicum, hysop, dille, hopscheuten en tomaat.

Mystic Krieken is een uitstekend bier. Het werd dan ook twee keer bekroond op de Superior Taste Awards in 2013 en 2017. Ook op de World Beer Awards 2018 viel het in de prijzen met een gouden medaille.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Mystic Radler

Uitgeschonken Mystic Radler in bijhorend glasMystic Radler is een zongeel Radler-bier op basis van witbier en citroen-en limoensap. Dit ‘fietsersbier’ met laag alcoholgehalte van 2,5% wordt sinds 2015 gebrouwen en heeft een witte schuimkraag.

Prikkelende citrustoetsen combineren met witbieraroma's van koriander en sinaasappelschil tot een verkoelende dorstlesser. Mystic Radler heeft een verfrissende lichtzoete afdronk.

Aan tafel is Mystic Radler lekker bij salades, sorbets en tapas.

Mystic Radler is een zeer goed bier. In 2017 kreeg het daardoor 2 sterren Superior Taste Awards en twee jaar eerder werd het zelfs bekroond met een gouden medaille op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

N'Ice Chouffe

Uitgeschonken N'Ice Chouffe in bierglas van Brasserie d'AchouffeN'Ice Chouffe is een ongefilterd sterk bruin winterbier van 10% dat is hergist op vat en op fles.

N'Ice Chouffe is een kruidig bier met verleidelijke aroma's van tijm en curaçao. Samen met een zachte smaak van hop zorgt dit voor een zeer evenwichtig bier.

In de keuken maak je met N'Ice Chouffe een heerlijk stoofpotje. Het is ook lekker bij gerechten met wild, lam, gehaktballetjes, tomaat, rode paprika, rode kool, zalm, oesters en mosselen.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Ne Flierefluiter - Westelse Tripel

Ne Flierefluiter - Westelse Tripel in een bijhorend bierglas naast bierflesjeNe Flierefluiter - Westelse Tripel is een goudblond bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 8,5%. Deze tripel met witte schuimkraag werd in 1982 op de markt gebracht.

Pilsmout, bitterhop en twee Europese hopsoorten liggen aan de basis van dit royaal blond bier. Ne Flierefluiter - Westelse Tripel heeft moutige smaken en een hoppige bitterheid.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Ne Flierefluiter Eeuwling

Ne Flierefluiter Eeuwling in een bijhorend bierglas naast bierflesjeNe Flierefluiter Eeuwling is een donker bier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit donker bier van 8,5% werd in 2002 gelanceerd om het honderjarige bestaan van het Westelse gemeentehuis te vieren.

De combinatie van gekarameliseerde mout, 3 hopsoorten, kandijsuiker en een typische gist leidt tot een heerlijk donker bier. Ne Flierefluiter Eeuwling heeft een fruitig karakter met toetsen van karamel.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Ne Flierefluiter Hop! Hop! Hoera!

Hop! Hop! Hoera! in een bijhorend bierglas naast bierflesjeNe Flierefluiter Hop! Hop! Hoera! is een dorstlessend blond IPA-bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 5,8%. Sinds 2016 wordt dit drooggehopt bier gebrouwen.

Een evenwichtige hoeveelheid hop resulteert in een bitter blond bier. Ne Flierefluiter Hop! Hop! Hoera! wordt gebrouwen met de hopsoorten Tomahawk, Cascade, Saaz, Amarillo en Hallertau Blanc.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Neuzebier Tripel Blond

Neuzebier Tripel Blond uitgeschonken met schuimkraag in NeuzebierglasNeuzebier Tripel Blond is een fris en fruitig blond bier van hoge gisting dat wordt gebrouwen door Brouwerij De Neus in Tessenderlo, in ‘de neus van Limburg’.

Het is een zachte blonde tripel van 7,2 % met een uitgesproken fruitige karakter en een licht bittertje in de afdronk. De kruiden in dit bier zijn zoete sinaasappelschil, herderstasje, paardenbloem, karwij en kaneel.

De geschiedenis van het Neuzebier gaat terug tot 1984, wat het de oudste Limburgse tripel maakt. Sinds 2014 heeft de Tripel Blond een broertje: Neuzebier Tripel Bruin.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Neuzebier Tripel Bruin

Neuzebier Tripel Bruin uitgeschonken met schuimkraag in NeuzebierglasNeuzebier Tripel Bruin is een rijk en fruitig bruin bier van hoge gisting dat wordt gebrouwen door Brouwerij De Neus in Tessenderlo, in ‘de neus van Limburg’.

Het is een karaktervolle bruine tripel van 6,9 % met een uitgesproken smaak die voortvloeit uit een mooi samenspel van granen, hop en kruiden. Die kruiden zijn zoete sinaasappelschil, herderstasje, paardenbloem, karwij, kaneel en kandijsuiker.

Neuzebier Tripel Bruin is in 2014 ontstaan uit de Tripel Blond, de oudste Limburgse tripel.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

OMER. Brut Nature

OMER. Brut Nature in een bijhorend bierglas naast de bierfles

OMER. Brut Nature is een koperkleurig bitter bier met een subtiele afdronk en weinig restsuikers. Twaalf jaar na de lancering van OMER. Traditional Blond worden vijf generaties van de brouwersfamilie gevierd met dit gelimiteerd bier.

Wilde Brettgisten, vijf nobele hopsoorten en een brouwproces van minstens acht weken zorgen voor een aangenaam droog bier. Daarbij wordt ook een Belgische hopsoort gebruikt voor het droge hoppen. Dit accentueert de toetsen van fruit en kruiden in OMER. Brut Nature.

Als aperitief is OMER. Brut Nature perfect maar het kan ook gedronken worden tijdens of na de maaltijd. Dit levendig bier kan zeker vijf jaar bewaard worden waarbij ook de smaak evolueert.

Lancering van OMER. Brut Nature met Jean Blaute en Sofie Vanrafelghem:

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

OMER. Traditional Blond

OMER. Traditional Blond in een bijhorend bierglas naast bierflesjeOMER. Traditional Blond is een goudblond bier met een traditioneel recept. Dit bier is gemaakt met zomergerstemout uit de Loirestreek en 3 aromatische hopsoorten uit Tsjechië, Slovenië en Duitsland.

OMER. is een bier van hoge gisting met nagisting op de fles en een alcoholpercentage van 8%. Naast z'n hoppig aroma heeft dit goudgele bier een volle smaak en een zachtbittere afdronk.

Dankzij haar hoge kwaliteit, won OMER. al verschillende gouden medailles. Ze werd het bekroond op de European Beer Star Awards 2009, de World Beer Cup 2010, de World Beer Awards in zowel 2015 als 2019 en de Brussels Beer Challenge in zowel 2013 als 2018.

Recepten:

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Oude Geuze Boon

Uitgeschonken Oude Geuze Boon in bijhorend glasOude Geuze Boon is een ongefilterd helder goudgeel bier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 7% en een witte schuimkraag. Dit oud geuzebier gerijpt op eiken vaten is grotendeels gemaakt met lambiek van 1,5 jaar oud die wordt aangevuld met een beetje 3 jaar oud bier voor extra karakter en een beetje heel jonge lambiek om de hergisting op gang te brengen.

Na een extra rijping op fles van enkele maanden, verkrijgt men dit ongezoet traditioneel Lembeeks geuzebier. Oude Geuze Boon heeft een fruitige neus en fijne smaken van pompelmoes, eik en muskaat.

Oude Geuze Boon heeft een zeer lange houdbaarheidsdatum van wel 20 jaar na bottelen.

Op de World Beer Awards in 2019 werd dit geuzebier verkozen tot het beste van België.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Oude Geuze Boon Black Label

Uitgeschonken Oude Geuze Boon Black Label in bijhorend glasUitgeschonken Oude Geuze Boon Black Label Edition N°3 in bijhorend glas
Oude Geuze Boon Black Label is een ongefilterd helder goudgeel bier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 7% en een witte schuimkraag. Dit oud geuzebier gerijpt op eiken vaten werd in 2015 gelanceerd om de 40ste verjaardag van de brouwerij te vieren. Sindsdien volgden nog twee edities.

Kenmerkend voor dit Lembeeks geuzebier met beperkte oplage is het extra droge karakter. Oude Geuze Boon Black Label heeft een volmondige complexe smaak en een droge afdronk.

Oude Geuze Boon Black Label heeft een zeer lange houdbaarheidsdatum van wel 20 jaar na bottelen.

In 2018 won Oude Geuze Boon Black Label een zilveren medaille op de Brussels Beer Challenge. Het jaar daarna werd het bekroond met een bronzen medaille op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Oude Geuze Boon Vat 79

Uitgeschonken Oude Geuze Boon Vat 79 in bijhorend glasOude Geuze Boon Vat 79 is een ongefilterd helder goudgeel bier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 9% en een witte schuimkraag. Dit oud geuzebier gerijpt op eiken vaten is een monoblend gemaakt van 90% lambiek uit foeder 79 en 10% jonge lambiek om de hergisting op gang te brengen.

Foeder 79 is het oudste vat van de brouwerij. Het werd in 1883 gemaakt in Antwerpen met hout van eiken die vóór 1680 werden aangeplant.

Na een rijping van meer dan 3 jaar werd het ongezoet Lembeeks geuzebier uit foeder 79 gehaald en gebotteld. Oude Geuze Boon Vat 79 heeft een verleidelijke zoetzure smaak en aroma's van rijpe appel, perzik, muskaat en vanille.

Oude Geuze Boon Vat 79 heeft een zeer lange houdbaarheidsdatum van wel 20 jaar na bottelen.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Oude Geuze Oud Beersel

Uitgeschonken Oude Geuze Oud Beersel in bijhorend glasOude Geuze Oud Beersel is een goudgeel geuzebier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 6%. Dit fris schuimend bier gerijpt op eiken vaten is gemaakt met lambieken van verschillende jaren.

Een fruitige neus met aroma's van hop en gist kenmerken dit typisch geuzebier. Oude Geuze Oud Beersel combineert een zacht zurige smaak met een aangename bitterheid. De afdronk is droog.

In de keuken kun je met Oude Geuze Oud Beersel heerlijke gerechten maken zoals:

Oude Geuze Oud Beersel is een uitstekend bier. Het werd daardoor al vaak bekroond op internationale wedstrijden. Zo won het in 2017 op de Brussels Beer Challenge een zilveren medaille.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Oude Kriek Boon

Uitgeschonken Oude Kriek Boon in bijhorend glasOude Kriek Boon is een dieprood kriekbier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 6,5%. Dit bijzonder bier gerijpt op eiken vaten is gemaakt met lambiek van 1 jaar oud en heeft een rozerode schuimkraag.

Vierhonderd gram krieken per liter lambiek zijn de basis van dit traditioneel kriekbier. Oude Kriek Boon heeft een frisfruitige smaak met fijne zuren van de krieken en een zoete toets.

Oude Kriek Boon heeft een lange houdbaarheid waarbij de smaak doorheen de jaren evolueert van zure kersen naar een complexere smaak met intense toetsen die doen denken aan port en madera.

In 2018 won Oude Kriek Boon een zilveren medaille op de Brussels Beer Challenge. Op de World Beer Awards in 2019 werd dit kriekbier bekroond met een bronzen medaille.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Oude Kriek Oud Beersel

Uitgeschonken Oude Kriek Oud Beersel in bijhorend glasOude Kriek Oud Beersel is een robijnrood kriekbier van spontane gisting met een alcoholgehalte van 6,5%. Dit fruitbier gerijpt op eiken vaten is gemaakt met jonge lambiek.

Vierhonderd gram krieken per liter lambiek zijn de basis van dit ongezoet traditioneel kriekbier. Oude Kriek Oud Beersel heeft een friszurige smaak met uitbundige aroma's van krieken, aangevuld met een delicate amandeltoets in de afdronk. Dit ambachtelijk kriekbier heeft een zachte bitterheid.

Aan tafel past Oude Kriek Oud Beersel zeer goed bij een belegde boterham met platte kaas, pijpajuintjes en radijsjes. Dit kriekbier kun je ook gebruiken in gerechten zoals sabayon of een stoofpot met kalfswangen.

Oude Kriek Oud Beersel is een uitstekend bier. Het werd daardoor al vaak bekroond op internationale wedstrijden. Zo kaapte het op de World Beer Awards drie prijzen weg in 2018. Datzelfde jaar won het ook een gouden medaille op de Brussels Beer Challenge.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Paix Dieu

Uitgeschonken Paix Dieu in bijhorend bierglasPaix Dieu is een troebel goudgeel abdijbier van hoge gisting met een romige vaste schuimkraag. Deze ongefilterde tripel van 10% werd lang geleden in de abdij van Paix Dieu gebrouwen en wordt opnieuw gemaakt sinds 2010.

Een vol karakter met een fijne bittere hopsmaak bepalen dit bij volle maan gebrouwen bier. Paix Dieu heeft plezierige aroma's van fruit en kruiden. Voor dit 100% natuurlijk bier worden ingrediënten uit de streek gebruikt.

Paix Dieu is een smeuïg abdijbier dat goed combineert met gegrild vlees of wildgerechten.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Paljas Blond

Paljas Blond met schuimkraag in Paljas-glas met flesje ernaastPaljas Blond is een smaakvol ongefilterd traditioneel bier. Het wordt gemaakt in Zeebrugge door Brouwerij Henricus, een jonge brouwerij. Dit goudblonde bier van hoge gisting kreeg een hergisting op de fles.

Voor de blonde ‘Paljas’ worden natuurlijke ingrediënten gebruikt waaronder de 4 hoppen Magnum, Stryrian, Kent en Saaz. Zij zorgen voor een aangename bittere smaak met karakter en een heerlijk fris aroma.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Paljas Bruin

Paljas Bruin met schuimkraag in Paljas-glas met flesje ernaastPaljas Bruin is een smaakvol ongefilterd traditioneel bier. Het wordt gemaakt in Zeebrugge door Brouwerij Henricus, een jonge brouwerij. Dit donkerbruine bier van hoge gisting kreeg een hergisting op de fles.

Voor de bruine ‘Paljas’ worden natuurlijke ingrediënten gebruikt waaronder 4 donkere soorten gerstenmout en de 4 hoppen Magnum, Stryrian, Kent en Saaz. Dit alles zorgt voor een rijke smaaksensatie met toetsen van chocolade en koffie.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Paljas IPA

Paljas IPA (Indian Pale Ale) uitgeschonken met schuimkraag in Paljas-glasPaljas IPA is een bier dat wordt gebrouwen met ‘pale ale’ mout en 6 hoppen. Dit bier word gemaakt in Zeebrugge door Brouwerij Henricus, een jonge brouwerij.

De hoppen Tomahawk, Cascade, Saaz en Amarillo zorgen voor een fris hoppig aroma met een goede bitterheid. Daarnaast is de Paljas IPA ook nog eens drooggehopt met de hoppen Nelson Sauvin en Hallertau Blanc zodat er finaal een zeer evenwichtig bier in het glas komt.

In de neus ontdek je aroma's van lychee en passievrucht. Dit zijn aroma's die je ook soms kan terugvinden in rijpere sauvignon blanc-wijnen.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Paljas Saison

Paljas Saison biertje uitgeschonken met schuimkraag in Paljas-glasPaljas Saison is een zomers bier om van te genieten. Het wordt sinds 2015 gemaakt in Zeebrugge door Brouwerij Henricus, een jonge brouwerij.

Dit lichtblonde bier van hoge gisting kreeg een hergisting op de fles. De typische gist van de Paljas Saison zet alle suikers om zodat dit een zeer vlot drinkbaar bier is.

Voor de productie van dit blonde ongefilterde bier gebruikt men tarwe en 5 fruitige hopsoorten die zorgen voor een frisse en aangename smaak. Dit blonde seizoensbier is 3 maal gehopt met ondermeer de Citrahop. Het resultaat is een extra fruitig bier met een hoppige citrustoets.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Palm 0.0

Uitgeschonken Palm 0.0 in bijhorend glasPalm 0.0 is een amberkleurig alcoholvrij bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 0,0%. Tot januari 2012 heette dit bier ‘Palm Green’ en daarna ook ‘Palm N.A’. Het had toen nog een alcoholgehalte van 0,25%.

Malse toetsen van honing en karamel verleiden je in dit alcoholvrije speciaalbier. PALM 0.0 is een gemoedelijk en oprecht amberbier waarvan kan worden genoten als je even geen alcohol wil of mag drinken.

Palm 0.0 won een gouden medaille op de World Beer Awards in 2019.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Palm

Uitgeschonken Palm in bijhorend glasPalm is een amberkleurig Belgisch bier van slechts 5,2%. Het ontstond aan het begin van de 20e eeuw.

Malse toetsen van honing, banaan en fijna hoparoma's komen je tegemoet in dit toegankelijke speciaalbier. PALM is zacht karamellig door een natuurlijke karamelisatie die zorgt voor een eigenzinnig karakter. Kortom, een bier om te drinken met dierbaren en vrienden.

Aan tafel is Palm lekker bij gestoofde konijnenbilletjes met abrikozen.

Op de Brussels Beer Challenge won Palm in 2015 een zilveren medaille en in 2017 behaalde het zelfs goud.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Palm Hop Select

Uitgeschonken Palm Hop Select in bijhorend glasPalm Hop Select is een hoppig amberbier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit koperkleurig IPA-bier met een alcoholgehalte van 6% ontstond in 2011. Het wordt gebrouwen met aromatische Hallertau Mittelfrüh van het eigen hopveld.

Dit zorgt voor expressieve aroma's van banaan en gras in dit oprecht amberbier. PALM Hop Select is een smaakvol degustatiebier met een zweem van karamel en een bitter karakter.

Aan tafel combineert Palm Hop Select uitstekend bij gerechten met fazant, varkensvlees, zeetong, rundsvlees, zeeduivel, tarbot of Sint-Jakobsvruchten. Ook witschimmelkazen als Camembert Le Gaslonde en roodflorakazen als Herve Le Vieux Moulin zijn niet te versmaden bij dit bier.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Palm Royale

Uitgeschonken Palm Royale in bijhorend glasPalm Royale is een koperkleurig amberbier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit bier met een alcoholgehalte van 7,5% ontstond in 2003 en heeft een robuuste witte schuimkraag. Het werd gemaakt voor de 90e verjaardag van de Palm-brouwer Alfred Van Roy en kreeg daarom zijn naam ‘ROY-ALE’.

Geniet royaal van de expressieve aroma's van banaan, gedroogde abrikoos, mout, kruiden en honing in dit intiem amberbier. PALM Royale heeft een volle smaak van honing en karamel met een alcoholzoete toets. Kortom, het ideale degustatiebier om te onthaasten.

Aan tafel is Palm Royale heerlijk bij paling, varkensvlees, kalfszwezeriken, hertenkalf, gelakte zeeduivel op de barbecue met kerstomaatjes, blauwschimmelkazen als Gorgonzola, roodflorakazen als Époisses Berthaut en kazen van rauwe geitenmelk zoals Gabarre.

Op de World Beer Awards in 2016 werd Palm Royale verkozen tot beste bier in zijn categorie.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Passchendaele

Uitgeschonken Passchendaele in bijhorend bierglasPasschendaele is een blond speciaalbier van hoge gisting. Dit bier met een alcoholgehalte van 5,2% werd in 2014 op de markt bracht ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog en in het bijzonder de Slag om Passendale.

De combinatie van rijke smaken en een relatief laag alcoholgehalte valt op in dit licht doordrinkbaar bier. Passchendaele heeft een lichtfruitige en bittere smaak met een uiterst subtiele kruidige toets en een kleine bitterheid. Die afdronk is pittig dankzij een melange van Belgische hop.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Pater Lieven Blond

Pater Lieven Blond in bierglas met fles ernaastPater Lieven Blond is een bleekblond bier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit bier met een alcoholgehalte van 6,5% heeft een fijne witte schuimkraag.

Aroma's van mout en bloemen zijn terug te vinden in dit fruitig lichtzoet bier. Pater Lieven Blond verbaast met een zachte bittere smaak die iets scherper wordt in de afdronk.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Pater Lieven Bruin

Pater Lieven Bruin in bierglas met fles ernaastPater Lieven Bruin is een donkerbruin bier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit donker bier met een alcoholgehalte van 6,5% heeft een persistente beige schuimkraag.

Aroma's van noten, havermout, rozijnen en een vleugje cacao ontsnappen uit dit intens bruin bier. Pater Lieven Bruin heeft intense smaken van pure chocolade, karamel en drop.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Pater Lieven Kerstpater

Pater Lieven Kerstpater in bierglas met fles ernaastPater Lieven Kerstpater is een diep donkerbruin seizoensbier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit kerstbier met een alcoholgehalte van 9% heeft een beige schuimkraag.

Het warm alcoholzoete in combinatie met de rijke aroma's van chocolade, karamel en kandij maken dit een karaktervol zoet-bitter winterbier. Pater Lieven Kerstpater heeft een aangename smaak die noties van kandijsuiker combineert met het bittere van chocolade. De afdronk is lang en zoet.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Pater Lieven Tripel

Pater Lieven Tripel in bierglas met fles ernaastPater Lieven Tripel is een amberblond bier van hoge gisting met hergisting op fles. Deze tripel met een alcoholgehalte van 8% heeft een stevige schuimkraag.

Kruidige aroma's en florale toetsen bepalen de neus van dit fruitig degustatiebier. De lichtzoete moutsmaak van Pater Lieven Tripel gaat een intense bitterheid en een aangename slepende afdronk vooraf.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Paulaner Hefe-Weißbier Naturtrüb

Uitgeschonken Paulaner Hefe-Weißbier Naturtrüb in bijhorend halveliterglasPaulaner Hefe-Weißbier Naturtrüb is een troebel geelbruin Duits tarwebier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 5,5%. Dit Weizenbier, of ook wel Weißbier genoemd, wordt gebrouwen in München en heeft een dikke witte schuimkraag.

Het sterke frisse aroma van dit traditioneel Beiers weissbier is mooi in evenwicht met het bitterzoete karakter. Paulaner Hefe-Weißbier Naturtrüb heeft een fluweelzachte smaak met noties van gist, banaan, mango en ananas.

Paulaner Hefe-Weißbier Naturtrüb is lekker bij Beierse specialiteiten zoals pretzels of Obatzda.

Beoordelingen:

Fabrikant: 

Petrus Aged Pale

Uitgeschonken Petrus Aged Pale in bijhorend glasPetrus Aged Pale is een zuur blond foederbier van hoge gisting. Dit onversneden bier met een alcoholgehalte van 7,3% is twee jaar gerijpt op eiken vaten.

Frisse zachtzure smaken komen je tegemoet in dit onversneden zuur bier. Petrus Aged Pale heeft een melkzurige smaak en een fruitige afdronk.

Op internationale bierwedstrijden behaalde Petrus Aged Pale al verschillende gouden medailles.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Petrus Aged Red

Uitgeschonken Petrus Aged Red in bijhorend glasPetrus Aged Red is een lichtzuur robijnrood fruitbier van hoge gisting. Dit versneden bier met een alcoholgehalte van 8,5% is een blend van 15% Petrus Aged Pale met Petrus Dubbel en kriekensap. Het wordt sinds 2013 gebrouwen.

Fruitbierliefhebbers genieten met volle teugen van dit versneden fruitbier. Petrus Aged Red heeft dan ook de perfecte balans tussen zoet en zuur. De smaak is zowel vol, zoet, fris als fruitig!

Petrus Aged Red is een buitengewoon lekker bier dat in 2019 werd bekroond met een zilveren medaille op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Petrus Blond

Uitgeschonken Petrus Blond in bijhorend glasPetrus Blond is een zacht blond bier van hoge gisting. Dit blonde bier met een alcoholgehalte van 6,6% heeft een stevige witte schuimkraag.

Droom weg bij de aroma's van karamel, mout en citrus in dit verfrissend blond bier. Petrus Blond heeft een volle smaak met een frisse bittere nasmaak.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Petrus Dubbel

Uitgeschonken Petrus Dubbel in bijhorend glasPetrus Dubbel is een evenwichtig donkerbruin bier van hoge gisting. Dit bruine bier met een alcoholgehalte van 6,5% heeft een compacte schuimkraag.

Ontspan na een harde werkdag van de volmondige smaak van dit bitterzoet bruin bier. Petrus Dubbel is gebrouwen met zes verschillende moutsoorten. Het resultaat is een extra bittere dimensie met smaken en aroma's van karamel en donkere chocolade.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Petrus Tripel

Uitgeschonken Petrus Tripel in bijhorend glasPetrus Tripel is een helderblond bier van hoge gisting. Deze blonde tripel met een alcoholgehalte van 7,5% heeft een fijne witte schuimkraag.

Geniet van de frisse en zachte moutsmaak van dit krachtig blond bier. Petrus Tripel is gebrouwen met drie Europese hopsoorten die zorgen voor een fruitige toets en een droge lichtbittere afdronk.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Piedbœuf Blond

Grote fles Piedbœuf Blond tafelbierPiedbœuf Blond is een helder goudblond tafelbier van lage gisting. Dit blonde bier met een erg laag alcoholgehalte van 1,5% heeft fijne bubbeltjes en een fijne witte schuimkraag.

De frisse lichte smaak met indrukken van mout en een ietwat zoete toets maken dit een licht verteerbaar tafelbier. Piedbœuf Blond is dankzij dit lichte karakter dan ook uitermate geschikt om te drinken bij de maaltijd.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Piedbœuf Bruin

Grote fles Piedbœuf Bruin tafelbierPiedbœuf Bruin is een bruin tafelbier van lage gisting. Dit bruine bier met een erg laag alcoholgehalte van 1,5% heeft fijne bubbeltjes en een beperkte schuimvorming.

De vrij zoete smaak en de rijpe aroma's resulteren in een redelijk zoet tafelbier. Piedbœuf Bruin is door het lage alcoholgehalte erg geschikt om te drinken bij elke maaltijd.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Piedbœuf Tripel

Grote fles Piedbœuf Tripel tafelbierPiedbœuf Tripel is een helder goudkleurig tafelbier van lage gisting. Deze tripel met een beperkt alcoholgehalte van 3,8% heeft fijne bubbeltjes en een fijne witte schuimkraag.

De graan- en gistaroma's en de mediumzoete licht bittere smaak maken dit een heerlijk tafelbier. Piedbœuf Tripel is dankzij dit lichte karakter dan ook uitermate geschikt om te drinken bij de maaltijd.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Piraat

Piraat in een bijhorend bierglas naast bierflesjePiraat is een sterk amberblond bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 10,5%. Dit zware bier is hergist op de fles en heeft een mooie en compacte witte schuimkraag.

Een complexe samenhang tussen kruiden, hopbitters, zoet en alcoholwarmte zorgt voor een grandioos bitterzoet bier. Piraat heeft een lange lichtzoete en warme afdronk met een bittere zweem.

Aan tafel kun je Piraat uitstekend combineren bij ree met aardpeer en foie gras. Een Piraat is ook uiterst geschikt als digestief na de maaltijd of bij kazen als Remoudou, Wynendaele, Trou d’Sottai of Vieux Chimay.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

PokerFace

Uitgeschonken witbier PokerFace in bijhorend bierglasPokerFace is een ongefilterd blond witbier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit traditioneel tarwebier met een alcoholgehalte van 5,5% wordt sinds 2016 gebrouwen.

Edele Amerikaanse hopvariëteiten, een vleugje koriander en curaçao bepalen het karakter van dit volmondig witbier. PokerFace heeft een fruitige smaak met een verfrissende bittere toets en een droge afdronk. Aroma's van citrusfruit en exotische vruchten zorgen voor een aangename geur.

PokerFace is heerlijk bij pikante of gefrituurde gerechten en ook vegetarische schotels passen er goed bij.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Poperings Hommelbier

Uitgeschonken Poperings Hommelbier in bijhorend glasPoperings Hommelbier is een goudblond bier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit blonde bier met een alcoholgehalte van 7,5% heeft een stevige witte schuimkraag. Het werd voor eerst in 1981 gebrouwen voor de driejaarlijkse hoppefeesten in Poperinge.

Hommelbier dankt zijn naam aan het lokale dialect. Hommel staat immers voor hop. Het bier is dan ook een mooi eerbetoon aan de Poperingse hop.

Uniek is dat alleen hop uit Poperinge wordt gebruikt. Vier lokale hopsoorten in dit sterk gehopt bier leiden tot uitnodigende aroma's van groene hop, gist en fruit. Poperings Hommelbier heeft een verfrissende kruidige smaak met citrustoetsen en een honingszachte afdronk met smaken van komijn en hop.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Postel Blond

Uitgeschonken Postel Blond in bijhorend glasPostel Blond is een helder volblond abdijbier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 7% dankt zijn oorsprong aan de Norbertijnen van de abdij van Postel die sinds 1140 bestaat.

Smaken van graan en citrus en een stevige portie hopbitters zijn te herkennen in dit pittig blond abdijbier van. Postel Blond is een verfrissend en volmondig bier met fruitige aroma's van banaan en steenfruit.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Postel Dubbel

Uitgeschonken Postel Dubbel in bijhorend glasPostel Dubbel is een zoet bruin abdijbier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 7% dankt zijn oorsprong aan de Norbertijnen van de abdij van Postel die sinds 1140 bestaat.

Aroma's van Oosterse kruiden en een volmondig zoet karakter kenmerken dit kruidig donker abdijbier van. Postel Dubbel is een zoet volmondig bier met een zachte smaak en een lichtbittere afdronk.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Postel Tripel

Uitgeschonken Postel Tripel in bijhorend glasPostel Tripel is een hoogblond abdijbier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 9% dankt zijn oorsprong aan de Norbertijnen van de abdij van Postel die sinds 1140 bestaat.

Zorgvuldig uitgekozen mouten en hop leiden tot een levendig blond abdijbier van. Postel Tripel heeft een krachtige smaak met een uitgesproken bittere smaak en een zoete toets voor het evenwicht. Dit bier combineert kruidige hoparoma's met toetsen van mout en exotisch fruit.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Primus

Uitgeschonken Primus in bijhorend glas

Primus is een helder lichtblond pilsbier met een alcoholgehalte van 5,2%. Primus Pils bestaat sinds 1974 en wordt dus al generaties lang gebrouwen door een familiale brouwerij. Zijn naam dankt het aan Jan Primus, hertog van Brabant. Dit was een machtige leenheer met een passie voor bier die bijzondere privileges aan de brouwers toekende.

Elegante hoparoma’s en een lichtzoete aanzet met een ingetogen bitterheid monden uit in een tikkeltje eigenwijs, maar altijd uitzonderlijk verfrissend resultaat. Primus is een pils die zijn weerga niet kent. Een pils die niet bespaart op kwaliteit en die niet zoeter of bitterder wordt, als die smaak populairder is.

Primus is ook een primus in de klas! Het pilsbier scoort immers goed op vele wedstrijden en in verschillende blinde smaaktesten.

Hoe Primus uitschenken?

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Pure Blonde

Uitgeschonken caloriearme Pure Blonde in bijhorend bierglasPure Blonde is een caloriearme pils van lage gisting met een alcoholgehalte van slechts 3,1%. Deze laagalcoholische Belgische pils wordt sinds 2018 gebrouwen in Jupille-sur-Meuse, een deelgemeente van Luik. Het is geïnspireerd op het Australische Pure Blonde dat al sinds 2004 bestaat.

Door een vernieuwende brouwmethode is ‘Pure Blonde by Jupiler’ een pils met 50% minder calorieën. Het langere brouwproces zorgt ervoor dat meer koolhydraten worden afgebroken. Per 100ml zitten er dan ook maar 21 calorieën in deze caloriearme pils.

De smaak van Pure Blonde is licht hoppig en zacht.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Pêche Mel Bush

Uitgeschonken Pêche Mel Bush in bijhorend glasPêche Mel Bush is een amberkleurig zeer sterk fruitbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van welgeteld 8,5%. Dit zwaar fruitbier wordt sinds 2009 gebrouwen met natuurlijke perzikextracten en ontstond als een populaire studentencocktail. Het is ongetwijfeld het sterkste Belgische fruitbier.

Combineer Bush Caractère met een perzikbier en dan krijg je een krachtig karaktervol fruitbier. Pêche Mel Bush is een volmondig bier met het bittere van Bush Amber en de aroma's van perzik, banaan en mango. In de smaak van dit lichtbittere bier zit ook nog een toets karamel.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Quintine Amber

Uitgeschonken Quintine Amber in bijhorend bierglasQuintine Amber is een troebel amberkleurig streekbier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit ongefilterd bier met crèmekleurige schuimkraag heeft een alcoholgehalte van 8,5%.

Zoete smaken van gedroogd fruit met toetsen van karamel en honing resulteren in een evenwichtig streekbier. Quintine Amber heeft een moutig aroma met indrukken van appel en peer. De afdronk is droog met een versterkende bitterheid.

Quintine is de naam van een 38-jarige heks die in 1610 op de brandstapel belande in het dorpje Ellezelles.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Quintine Blond

Uitgeschonken Quintine Blond in bijhorend bierglasQuintine Blond is een troebel blond streekbier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit ongefilterd bier heeft een alcoholgehalte van 8%.

Frisfruitige smaken met een romige hoptoets resulteren in een robuust streekbier. Quintine Blond heeft een moutig aroma met indrukken van banaan en peer. De afdronk is droog met een versterkende bitterheid.

Quintine is de naam van een 38-jarige heks die in 1610 op de brandstapel belande in het dorpje Ellezelles.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Ragnaröck

Uitgeschonken Ragnaröck in bijhorend bierglasRagnaröck is een dorstlessend blond bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 5,5%. Met zowel haver als de hopsoorten Citra en Mosaic wordt dit verfrissend bier gebrouwen.

Een fruitige gist zorgt samen met drooghoppen met beide hopsoorten voor het heerlijke aroma van Ragnaröck. De romige volle moutsmaak dankt dit krachtig bier aan de haver in het recept. De afdronk is lichtbitter.

Ragnaröck is geïnspireerd door de noordse mythologie. Ragnarök was de epische strijd tussen de goden die uitmondde in het ontstaan van de wereld. Voor het bier werd die naam licht aangepast tot Ragnaröck. Op het etiket strijden zodoende metalheads met hun gitaren en drumstokken voor een vurig en donderend resultaat.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Ramée Tripel Amber

Uitgeschonken Ramée Tripel Amber in bijhorend glasRamée Tripel Amber is een licht amberkleurig abdijbier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 7,5% heeft een stevige witte schuimkraag.

Kruidige aroma's en een fruitige smaak bepalen deze licht verteerbare tripel. Ramée Tripel Amber is een intens bier met een zachte smaak met bittere toets.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Ramée Tripel Blond

Uitgeschonken Ramée Tripel Blond in bijhorend glasRamée Tripel Blond is een lichtblond abdijbier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 7,5% heeft een stevige witte schuimkraag.

Kruidige aroma's en een fruitige smaak bepalen deze licht verteerbare tripel. Ramée Tripel Blond is een complex bier met een zachte fruitige smaak. Het is niet bitter.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Rochefort 10

Uitgeschonken Rochefort 10 in bijhorend kelkglasRochefort 10 is een zwartbruin en zwaar trappistenbier van hoge gisting. Deze trappist uit de provincie Namen heeft een alcoholgehalte van 11,3% en een beige schuimkraag.

De zeer zachte smaak van gebrande mout, fruit en alcohol kenmerkt dit sterk trappistenbier. Rochefort 10 is een volmondig en warm bier dat mooi in balans is.

Het cijfer 10 dat ook op de blauwe kroonkurk staat, verwijst naar het aantal Belgische graden, een meeteenheid uit de brouwwereld die verder niet meer gebruikt wordt.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Rochefort 6

Uitgeschonken Rochefort 6 in bijhorend kelkglasRochefort 6 is een herfstbruin trappistenbier van hoge gisting. Deze roodbruine trappist uit de provincie Namen heeft een alcoholgehalte van 7,5% en werd voor het eerst rond 1899 gebrouwen.

De fruitige smaak van sinaasappel, rode appel en mout combineert met een kleine bittere toets tot een heerlijk Naams trappistenbier. Rochefort 6 heeft fijne aroma's en een delicate smaak.

Het cijfer 6 dat ook op de rode kroonkurk staat, verwijst naar het aantal Belgische graden, een meeteenheid uit de brouwwereld die verder niet meer gebruikt wordt.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Rochefort 8

Uitgeschonken Rochefort 8 in bijhorend kelkglasRochefort 8 is een donkerbruin trappistenbier van hoge gisting. Deze trappist uit de provincie Namen heeft een alcoholgehalte van 9,2% en werd voor het eerst in 1955 gebrouwen. Het is daarmee de jongste telg in de reeks.

De zeer zachtzoete smaak van gebrande mout en een uiterst zachte bittere afdronk leiden tot een prachtig Naams trappistenbier. Rochefort 8 is complex en evenwichtig.

Het cijfer 8 dat ook op de groene kroonkurk staat, verwijst naar het aantal Belgische graden, een meeteenheid uit de brouwwereld die verder niet meer gebruikt wordt.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Rodenbach

Uitgeschonken klassieke Rodenbach in bijhorend glas

Rodenbach of ‘Rodenbach Classic’ is een Vlaams roodbruin bier van gemengde gisting met een alcoholgehalte van 5,2%. Dit erkend streekproduct is gedeeltelijk gerijpt op eik.

Deze gedeeltelijke rijping in eikenhouten foeders ligt aan de basis van dit eigenzinnig speciaalbier. Rodenbach is fruitig en zachtzuur van smaak, met een kleine houttoets en ingetogen bittere toets.

Aan tafel is Rodenbach lekker als eetlustopwekkend aperitief maar het past ook goed bij gerechten met witschimmelkaas, natuurkaas, garnalen of mosselen. Denk bijvoorbeeld aan roereitjes met garnalen of geroosterde langoustines met ananas.

Of maak een lekkere biercocktail. Schenk in een longdrinkglas 3 cl bourbon, 2 cl vers geperst citroensap en 1 cl rietsuikersiroop en vul aan met ijs en 25 cl Rodenbach.

De Thaise keuken combineert doorgaans ook goed bij Rodenbach:

Rodenbach schreef reeds vele prijzen op internationale bierwedstrijden op haar palmares. Het is dan waarschijnlijk ook het meest bekroonde bier ter wereld.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Rodenbach Alexander

Uitgeschonken Rodenbach Alexander in bijhorend glasRodenbach Alexander is een gelimiteerd roodbruin bier van gemengde gisting met een alcoholgehalte van 5,6%. Dit foederbier is gemaakt op basis van Rodenbach Grand Cru.

Twee derde is 24 maanden lang gerijpt op eiken vaten. Daarna wordt jong bier toegevoegd en start een 
maceratie met zure kersen. Zo ontstaat dit legendarisch kriekenbier. Rodenbach Alexander is fruitig met een complexe afdronk.

In 1986 werd Rodenbach Alexander voor het eerst gemaakt als eerbetoon aan Alexander Rodenbach. Deze bijzondere man was mede-oprichtiger van de brouwerij. Hij werd op 11-jarige leeftijd blind maar was een doorzetter met ondernemersbloed.

Rodenbach Alexander schreef al vele prijzen op internationale bierwedstrijden op haar palmares. Zo won het verschillende keren een prijs van All About Beers Magazine en een gouden medaille op de World Beer Awards in 2018. Het werd in dat jaar ook bekroond met brons op de Brussels Beer Challenge.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Rodenbach Caractère Rouge

Uitgeschonken Rodenbach Caractère Rouge in bijhorend glasRodenbach Caractère Rouge is een complex Vlaams roodbruin fruitbier van gemengde gisting met een alcoholgehalte van 7%. Dit erkend streekproduct dat gedeeltelijk rijpt op eik werd in 2011 ontwikkeld met medewerking van topchef Viki Geunes.

Deze gedeeltelijke rijping in eikenhouten foeders ligt aan de basis van dit uiterst verfijnd fruitbier. Bij Rodenbach Caractère Rouge ondergaat het bier een maceratie van 6 maanden met krieken, frambozen en veenbessen. Het bier is dan ook erg fruitig en doet aan wijn denken. Aroma's van framboos en kriek worden aangevuld met toetsen van hout, karamel, viooltjes, leder en tabak. De frisse zure en delicate smaak van dit edele bier doet denken aan bourgognewijn.

Aan tafel is Rodenbach Caractère Rouge lekker bij gerechten met blauwschimmelkaas, rode vruchten, chocolade of ganzenlever. Ook hazenrug, hertenkalf en patisserie kunnen lekker zijn bij dit uniek en exclusief bier.

Rodenbach Caractère Rouge schreef al meerdere internationale prijzen op haar palmares. Zo werd het in 2016 bekroond op de European Beer Star Awards en won het al vier keer een prijs op de World Beer Awards, de laatste keer in 2019.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Rodenbach Grand Cru

Uitgeschonken Rodenbach Grand Cru in bijhorend glasRodenbach Grand Cru is een complex Vlaams roodbruin bier van gemengde gisting met een alcoholgehalte van 6%. Dit erkend streekproduct is gedeeltelijk gerijpt op eik.

Deze gedeeltelijke rijping in eikenhouten foeders ligt aan de basis van dit gesofisticeerd degustatiebier. Rodenbach Grand Cru heeft veel langer op de eiken vaten gelegen dan de gewone Rodenbach en is daardoor iets zoeter en complexer met een veel langere afdronk. De smaak is fruitig met een frisse melkzuurtoets.

Aan tafel is Rodenbach Grand Cru lekker bij gerechten met witschimmelkaas, natuurkaas, varkensvlees of hazenrug. Probeer ook eens bij aperitiefhapjes zoals meloen met gedroogde ham, zure room en roze peper of carpaccio van langoustine met rode biet, zure room en cacao.

Of maak een heerlijke biercocktail. Shake 3 cl Tequila Añejo, 2 cl rode porto en 2 cl zelfgemaakte frambozensiroop en vul aan met 14 cl Rodenbach Grand Cru.

Rodenbach Grand Cru schreef al veel internationale prijzen op haar palmares waaronder bijvoorbeeld medailles op de World Beer Awards en de Brussels Beer Challenge in 2018. Het is dan waarschijnlijk ook één van de meest bekroonde bieren ter wereld.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Rodenbach Vintage 2015 foeder n°195

Uitgeschonken Rodenbach Vintage 2015 foeder n°195 in bijhorend glasRodenbach Vintage 2015 foeder n°195 is een gelauwerd Vlaams roodbruin bier van gemengde gisting met een alcoholgehalte van 7%. Dit erkend streekproduct is twee jaar gerijpt op eik.

Omdat de brouwmeester de beste eikenhouten vaten selecteerd, is dit een veelvuldig gelauwerd topbier. Rodenbach Vintage 2015 foeder n°195 heeft een evenwichtig zoetzuur smaakpalet en een lange frisse afdronk.

Rodenbach Vintage 2015 foeder n°195 schreef al veel internationale prijzen op haar palmares. Ook de vorige edities van dit gelimiteerd topbier werden meermaals bekroond op internationale bierwedstrijden.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Saison Dupont Biologique

Uitgeschonken Saison Dupont Biologique in bijhorend bierglasSaison Dupont Biologique is een blond biobier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit biologische blonde bier met een alcoholpercentage van 5,5% wordt gebrouwen sinds 1990. Het is daarmee een van de eerste biologische bieren.

Een droog en bitter karakter kenmerken dit dorstlessend biobier. Saison Dupont Biologique is een complex en licht bier met toetsen van citrusvruchten zoals pompelmoes.

Saison Dupont Biologique draagt het label Biogarantie®.

In 2018 werd Saison Dupont Biologique bekroond met een zilveren medaille op de Brussels Beer Challenge.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Satan Black

Uitgeschonken Satan Black in bijhorend glasSatan Black is een smaakvol zwartbruin bier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit donker bier heeft een alcoholgehalte van 8%.

Smaakvol met toetsen van gebrande koffie, zachte kruidige aroma's en een evenwichtige bitterheid. Zo kan dit smakelijk donkerbruin bier samengevat worden.

Satan Black is lekker bij konijn, heilbot, steak en oude kazen zoals Emmental of Cheddar. Het is ook fantastisch bij nagerechten met pure chocolade en toffee.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Satan Gold

Uitgeschonken Satan Gold in bijhorend glasSatan Gold is een goudgeel blond bier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit blonde bier met een alcoholgehalte van 8% is gebrouwen met verschillende bleke moutsoorten.

Vol en fruitig van karakter met een pittige bittere achtergrond. Zo kan dit hoppig blond bier samengevat worden. Satan Gold is rond en fijn van smaak met complexe nuances van kruiden.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Satan Red

Uitgeschonken Satan Red in bijhorend glasSatan Red is een verfrissend amberkleurig bier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit amberbier met een alcoholgehalte van 8% is gebrouwen met fijne donkere moutsoorten.

Volmondig, een beetje bitter en vooral zoet en fruitig van karakter. Zo kan dit romig amberbier samengevat worden. Satan Red is een dorstlessend bier voor de mooie momenten.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

SchuppenBoer

Uitgeschonken blonde SchuppenBoer in bijhorend bierglasSchuppenBoer is een helder blond speciaalbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8,5%. Deze eerste creatie van de brouwers bevat de hopsoort Cascade.

Naast Cascadehop zorgt ook koriander voor de unieke smaak van deze smakelijke blonde tripel. SchuppenBoer is een volmondig en fruitig bier met een kruidige en lichtbittere afdronk.

SchuppenBoer past uitstekend bij gegrild vlees, zeevruchten, fruitdesserten en harde kazen.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Sloeber

Uitgeschonken Sloeber in bijhorend glasSloeber is een kruidig blond bier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit blonde bier met een alcoholgehalte van 7,5% wordt gebrouwen sinds 1983.

De bescheiden en gesloten neus van dit speels blond bier etaleert indrukken van zoete mout, fruit, gist en een tikkeltje honing. Sloeber heeft een volle krachtige smaak met een evenwichtige hopbittere afdronk waarin een zwak zoetje treuzelt.

Sloeber is lekker bij salade met avocado, bij vis zoals forel of griet en bij Comtékaas.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Slurfke

Uitgeschonken Slurfke in bijhorend bierglas naast bierflesjeSlurfke is het stevig ambachtelijk bruin bier in de televisiesoap Thuis. In de reeks vindt hoofdpersonage Eddy Van Noteghem een bierrecept van zijn vader zaliger en samen met enkele vrienden start hij een microbrouwerij.

Dankzij Brouwerij Vanhonsebrouck bestaat dit televisiebier nu ook echt. Het is een lekker dubbel bier van 8,5% op basis van gebrande mouten die zorgen voor aroma's en smaken van koffie en karamel. In de neus vindt je dankzij de huisgist ook nog aroma's van banaan en vanille.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Spencer Imperial Stout

Uitgeschonken Spencer Imperial Stout in bijhorend bierglasSpencer Imperial Stout is een zwart Amerikaans trappistenbier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 8,7%. Dit zwartbruine bier met weelderig bruinige schuimkraag wordt sinds 2016 gebrouwen.

De trappisten hebben de traditie van Angelsaksisch-Russische Imperial Stout aangegrepen om een royaal stoutbier te brouwen. Spencer Imperial Stout heeft gulle aroma's van zwart fruit en rokerige noties van koffie, chocolade en karamel.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Spencer Trappist Ale

Uitgeschonken Spencer Trappist Ale in bijhorend bierglasSpencer Trappist Ale is een goudblond Amerikaans trappistenbier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 6,5%. Dit lichtgesluierde bier met romige schuimkraag is gebaseerd op traditionele bieren die de paters dronken. Het wordt sinds 2013 gebrouwen.

Gisten blijven behouden omdat er geen filtratie of pasteurisatie wordt toegepast. Zo verkrijgt men een rijk en robuust trappistenbier. Spencer Trappist Ale heeft droge kruidige smaken met ook een vleugje banaan en een ingetogen bittertje.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Sportzot

Uitgeschonken Sportzot in bijhorend bierglasSportzot is een smaakvol alcoholvrij bier uit Brugge. Dit bier van hoge gisting met een alcoholgehalte 0,4% heeft een stevige schuimkraag en is gemaakt op basis van Brugse Zot.

De neus van dit alcoholvrij Brugs speciaalbier is fruitig en kruidig dankzij vier verschillende mouten en twee hopsoorten. Sportzot is aromatisch en complex met een tedere bittere indruk en subtiele impressies van citrusfruit.

Dit revolutionair sprankelend alcoholvrij bier, Sportzot, ontleent zijn naam aan de bijnaam die de Bruggelingen kregen in een middeleeuwse legende uit de tijd van Maximiliaan van Oostenrijk.

Sportzot is een echt sportersbier dat dankzij de fijne bitterheid ook lekker is bij allerlei gerechten.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

St Louis Kriek Lambic

Uitgeschonken St Louis Kriek Lambic in bijhorend glasSt Louis Kriek Lambic is een oranjerood kriekenbier op basis van lambiek. Het alcoholpercentage van dit fruitbier is 4%.

Oblacinska-krieken worden zes maanden gelagerd op geuze. Met het sap van deze krieken wordt dit verleidelijk kriekbier gebrouwen. St Louis Kriek Lambic is een fris dorstlessend bier met overduidelijke aroma's van krieken. De smaak is eerder zoet met een lichtzurige ondertoon van de krieken.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

St Louis Premium Kriek

Uitgeschonken St Louis Premium Kriek in bijhorend glasSt Louis Premium Kriek is een oranjerood kriekenbier op basis van lambiek. Het lage alcoholpercentage van dit fruitbier is 3,2%.

Oblacinska-krieken worden zes maanden gelagerd op geuze. Met het sap van deze krieken en een deel St Louis Kriek Fond Tradition wordt dit dorstlessend kriekbier gebrouwen. St Louis Premium Kriek is een volmondig bier met overduidelijke aroma's en smaken van krieken. De smaak is eerder zoet met een zachte amandeltoets en een lichtzure ondertoon van de krieken.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

St-Feuillien Blond

Uitgeschonken blonde St-Feuillien in bijhorend bierglasSt-Feuillien Blond is een diepgouden abdijbier van hoge gisting met een luchtige schuimkraag. Het is een ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 7,5%.

Geparfumeerde hop en citrustoetsen zijn te herkennen in dit digestief bier. St-Feuillien Blond heeft een intense volle bitter smaak met overheersende smaak van mout. De afdronk is droog met een speelse hopbitterheid.

St-Feuillien Blond is een zeer goed bier. Het won dan ook al meerdere prijzen op internationale bierwedstrijden. Zo behaalde het een zilveren medaille op de Australian Beer Awards in zowel 2011 als 2012. Ook op de Brussels Beer Challenge in 2018 behaalde het zilver.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

St-Feuillien Bruin

Uitgeschonken bruine St-Feuillien in bijhorend bierglasSt-Feuillien Bruin is een donker mahoniebruin abdijbier van hoge gisting met een persistente schuimkraag. Het is een ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 8,5%.

Complexe aroma's van fruit, zoethout en karamel karakteriseren dit uitzonderlijk abdijbier. St-Feuillien Bruin heeft rijke smaken van mout en een subtiele bittere toets die doet denken aan pure chocolade.

St-Feuillien Bruin is een uitmuntend bier. Het won dan ook al verschillende prijzen op internationale bierwedstrijden. Zo behaalde het een zilveren medaille op de World Beer Awards in 2016 en werd het verkozen tot beste bier van Wallonië in 2014.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

St-Feuillien Cuvée de Noël

Uitgeschonken St-Feuillien Cuvée de Noël in bijhorend bierglasSt-Feuillien Cuvée de Noël is een diep robijnrood kerstbier van hoge gisting met een stabiele compacte schuimkraag. Het is een ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 9%.

Intense aroma's zorgen voor een buitengewoon aangenaam abdijbier. St-Feuillien Cuvée de Noël heeft ronde smaken van gebrande gerst en gebrande moutsoorten. Het geheel is mooi in evenwicht en wordt ondersteund door een bittere ondertoon.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

St-Feuillien Grand Cru

Uitgeschonken St-Feuillien Grand Cru in bijhorend bierglasSt-Feuillien Grand Cru is een helder bleekblond abdijbier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 9,5% heeft een fijne witte schuimkraag.

Kenmerkend zijn de afwezige kruiden in dit krachtig abdijbier. St-Feuillien Grand Cru heeft een weelderige hopzuivere smaak met een lange volle bittere afdronk. De neus is een samenspel van hoparoma's, fruitigheid en subtiele aroma's van gist.

De superieure kwaliteit van St-Feuillien Grand Cru laat zich ook niet onberoerd op internationale bierwedstrijden. Zo behaalde het zilveren medailles op de Brussels Beer Challenge in 2017 en 2015. Ook tijdens andere wedstrijden won het reeds verschillende prijzen.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

St-Feuillien Saison

Uitgeschonken St-Feuillien Saison in bijhorend bierglasSt-Feuillien Saison is een goudblond abdijbier van hoge gisting met hergisting op fles. Het is een ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 6,5%.

In de Waalse boerderijbrouwerijen vindt dit klassiek streekbier zijn oorsprong. St-Feuillien Saison heeft een aromatische neus met een genuanceerde smaak en een dorstlessende bittere afdronk. Uiterst geschikt na een dag hard labeur op de boerderij!

St-Feuillien Saison is een uitstekend bier. Het won dan ook al vele prijzen op internationale bierwedstrijden. Zo won het de zilveren Meininger International Craft Beer Award in 2017. Ook voorheen werd dit St-Feuillienbier al regelmatig bekroond.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

St-Feuillien Tripel

Uitgeschonken St-Feuillien Tripel in bijhorend bierglasSt-Feuillien Tripel is een licht amberkleurig abdijbier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 8,5% heeft een compacte witte schuimkraag.

De duidelijke mouttoets verbaast in dit romig en volmondig abdijbier. St-Feuillien Tripel heeft een sterke smaak met een bijzondere zachtbittere afdronk. De neus is complex met hoparoma's, kruiden en aroma's van gist.

De kwaliteit van St-Feuillien Tripel bewijst zich ook op internationale bierwedstrijden. Zo behaalde het een prijs op de Brussels Beer Challenge in 2017.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

St. Bernardus Abt 12

Uitgeschonken St. Bernardus Abt 12 in bijhorend glasSt. Bernardus Abt 12 is een donkerbruin bier van hoge gisting. Deze gerstewijn met een alcoholgehalte van 10% wordt sinds 1946 gebrouwen en heeft een dichte ivoorkleurige schuimkraag.

Een fruitig aroma en complexe smaken kenmerken dit weelderig bruin topbier. St. Bernardus Abt 12 is het paradepaardje van de brouwerij en wordt aanzien als een van de beste bieren ter wereld. De afdronk van dit volmondig bier is lang en bitterzoet.

Het mag dan ook niet verwonderen dat St. Bernardus Abt 12 een gouden medaille won op de World Beer Awards in 2019. Een jaar later behaalde het op dezelfde wedstrijd brons.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

St. Bernardus Christmas Ale

Uitgeschonken St. Bernardus Christmas Ale in bijhorend glasSt. Bernardus Christmas Ale is een donker kerstbier van hoge gisting. Dit kerstbier met een alcoholgehalte van 10% wordt gebrouwen met extra en andere hop- en moutsoorten.

Een breed scala aan aroma's en smaken dankt dit winters kerstbier aan de extra hop- en moutsoorten die werden gebruikt. St. Bernardus Christmas Ale is een volmondig bier met een moutige en fruitige smaak. Het is het ideale bier om in de winter van te genieten met vrienden.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

St. Bernardus Extra 4

Uitgeschonken St. Bernardus Extra 4 in bijhorend glasSt. Bernardus Extra 4 is een bleekgoud blond seizoensbier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit bier met een beperkt alcoholgehalte van 4,8% bestaat al heel lang. Sinds 2014 wordt het opnieuw gebrouwen nadat de productie in de jaren 70 werd stopgezet.

Oorspronkelijk werd dit klassiek single- of enkelstijl bier gebrouwen door de paters voor hun eigen consumptie. Nu kan iedereen ervan genieten. St. Bernardus Extra 4 is gemaakt met extra veel hop en zit daardoor boordevol karakter en smaken.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

St. Bernardus Pater 6

Uitgeschonken St. Bernardus Pater 6 in bijhorend glasSt. Bernardus Pater 6 is een donker kastanjebruin bier van hoge gisting. Dit dubbel bier met een alcoholgehalte van 6,7% wordt sinds 1946 gebrouwen en wordt ook wel ‘een Paterke’ genoemd.

Fruitige aroma's met noties van rijpe meloen en banaan typeren dit zacht bruin bier. St. Bernardus Pater 6 heeft een volle smaak met mouttoetsen en een bescheiden bittere afdronk.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

St. Bernardus Prior 8

Uitgeschonken St. Bernardus Prior 8 in bijhorend glasSt. Bernardus Prior 8 is een donkerbruin bier van hoge gisting. Dit dubbel bier met een alcoholgehalte van 8% wordt sinds 1946 gebrouwen en heeft een compacte schuimkraag.

Een fruitig karakter met een volle moutsmaak kenmerken dit rijk bruin bier. St. Bernardus Prior 8 heeft een evenwichtige afdronk tussen zoet en bitter.

St. Bernardus Prior 8 werd in 2019 dubbel bekroond op de World Beer Awards. De kwaliteiten van dit bier een gouden medaille won in haar categorie en ook nog eens werd uitgeroepen tot beste bier van het land. In 2020 behaalde het brons in dezelfde wedstrijd.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

St. Bernardus Tripel

Uitgeschonken St. Bernardus Tripel in bijhorend glasSt. Bernardus Tripel is een amberblond bier van hoge gisting. Deze blonde tripel met een alcoholgehalte van 8% wordt sinds 1990 gebrouwen en heeft een stevige schuimkraag.

Smaken van bloemen en citrusfruit kenmerken dit heerlijk zacht bier. St. Bernardus Tripel heeft een evenwichtige lange en zachte afdronk met een ingetogen bittere toets.

Door deze lichte bitterheid is St. Bernardus Tripel uiterst geschikt voor recepties of als aperitief.

St. Bernardus Tripel werd in 2018, 2019 en 2020 op de Brussels Beer Challenge verkozen tot beste bier in zijn categorie. In 2019 werd het ook uitgeroepen tot ‘Country Winner’ op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

St. Bernardus Wit

Uitgeschonken St. Bernardus Wit in bijhorend glasSt. Bernardus Wit is een ongefilterd witbier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit gesluierde bier met een alcoholgehalte van 5,5% wordt sinds 2002 gebrouwen en heeft een stevige schuimkraag.

Typische smaken en aroma's van citrus en verse koriander vind je terug in dit verfrissend zacht witbier. Het recept van St. Bernardus Wit is dan ook gecreëerd samen met Pierre Celis zaliger, de beroemde brouwer van Hoegaarden en Celis White. Een zachte volle smaak is het resultaat.

In 2019 werd St. Bernardus Wit bekroond met een zilveren medaille op de World Beer Awards. Het is dan ook een van de betere witbieren.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Steenbrugge Blond

Uitgeschonken Steenbrugge Blond in bijhorend kelkglasSteenbrugge Blond is een warm blond abdijbier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 6,5% wordt gebrouwen met het Brugse kruidenmengsel ‘gruut’.

De zalige smaak van dit kruidenmengsel en fruitige lichtgerookte aroma's zorgen voor een oprecht degustatiebier. Steenbrugge Blond heeft een warme volle en stevige smaak met een zachte moutige afdronk.

Aan tafel kun je Steenbrugge Blond mooi combineren met kazen op basis van rauwe geitenmelk. Het past ook goed bij gerechten met kip of kabeljauw.

Steenbrugge Blond won zowel in 2013 als in 2015 een zilveren medaille op de Brussels Beer Challenge. Het won brons in 2019 op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Steenbrugge Dubbel Bruin

Uitgeschonken Steenbrugge Blond in bijhorend kelkglasSteenbrugge Dubbel Bruin is een royaal bruin abdijbier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 6,5% wordt gebrouwen met het Brugse kruidenmengsel ‘gruut’.

De zalige smaak van dit kruidenmengsel en fruitige lichtgerookte aroma's zorgen voor een inspirerend degustatiebier. Steenbrugge Dubbel Bruin legt ook mooi de nadruk op kaneel en karamel. De afdronk is kruidig.

Aan tafel kun je Steenbrugge Dubbel Bruin mooi combineren met blauwe kazen op basis van rauwe koemelk. Het past ook goed bij gerechten met chocolade.

Steenbrugge Dubbel Bruin is een uitstekend bruin abdijbier dat regelmatig in de prijzen valt op internationale wedstrijden. Zo won het in 2016 een zilveren medaille op de World Beer Awards en een bronzen medaille in 2018 op de Brussels Beer Challenge.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Steenbrugge Tripel

Uitgeschonken Steenbrugge Tripel in bijhorend kelkglasSteenbrugge Tripel is een warm goudblond abdijbier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 8,7% wordt gebrouwen met het Brugse kruidenmengsel ‘gruut’.

De zalige smaak van dit kruidenmengsel en fruitige lichtgerookte aroma's zorgen voor een traditioneel degustatiebier. Steenbrugge Blond heeft een warme volle smaak met een frisbittere afdronk.

Aan tafel kun je Steenbrugge Tripel uitstekend combineren bij zeetong, sabayon, fazant of abdijkaas. Drink het ook eens bij kalfszwezerik met bospaddenstoelen.

Steenbrugge Tripel is een excellent abdijbier dat al meermaals in de prijzen viel op internationale wedstrijden. Zo won het in 2016 een bronzen medaille op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Steenbrugge Wit

Uitgeschonken Steenbrugge Wit in bijhorend kelkglasSteenbrugge Wit is een kruidig goudgeel tarwebier van hoge gisting met nagisting op fles. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ met een alcoholgehalte van 5% wordt gebrouwen met het Brugse kruidenmengsel ‘gruut’.

De zalige frisse smaak van dit kruidenmengsel en fruitige lichtgerookte aroma's zorgen voor een verfrissend speciaalbier. Steenbrugge Wit legt een mooie klemtoon op koriander en citrus. De afdronk is fris en zacht.

Aan tafel is Steenbrugge Wit lekker bij witschimmelkazen en geaste kazen. Dit toegankelijke speciaalbier past ook uitstekend bij mosselen of forel.

Steenbrugge Wit won in 2011 een gouden medaille op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Steenuilke

Uitgeschonken Steenuilke in bijhorend bierglasSteenuilke is een pittig blond bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 6,5% en een volle witte schuimkraag. Dit gesluierde bier hergist op de fles.

Fijne fruitige en kruidige toetsen, een beetje gras en een soepele moutsmaak komen naar boven in dit blond gesluierd degustatiebier. Steenuilke etaleert een volmondige smaak met een zachte hopbittere afdronk.

Steenuilke werd gemaakt door de brouwerij ter ondersteuning van het steenuilproject van Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen. Om het lokale te benadrukken, bevat dit hoppig blond bier 3 streekkruiden uit de Vlaamse Ardennen.

Dankzij zijn superieure kwaliteiten won Steenuilke in 2011 een zilveren medaille op de European Beer Star in de categorie ‘Belgian and French Style Ale’.

Steenuilke is verrassend lekker in varkenswangetjes à la Jeroen Meus; vervang het oud bruin bier door dit kruidige Vlaams Ardeens bier. Ook Campoestrella, een harde kaassoort uit Zamora op basis van rauwe schapenmelk, of Camembert de Normandie, Pastor, Pas de Bleu, geitenkaas met fenegriek en Tomme de Savoie zijn lekker bij dit heerlijke bier.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Stella Artois

Uitgeschonken Stella Artois in bijhorend glasStella Artois, of kortweg ‘Stella’, is een zachtzoete kwaliteitspils van lage gisting met een alcoholgehalte van 5,2%.

Gestoeld op een brouwtraditie die teruggaat tot 1366 in Leuven, werd het in 1926 als kerstbier gelanceerd onder de naam ‘Stella’, het Latijnse woord voor ‘Ster’. Door het grote succes heeft men toen beslist Stella Artois blijvend op de markt te brengen.

Met een smaak van mout en een laagbittere nasmaak is het een vol frisbitter pilsbier. Stella Artois is een pils met een subtiele smaak op basis van de beste mout en de beste hopsoorten.

Stella Artois werd in 2019 verkozen tot beste internationale pilsbier op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Stoute Bie

Flesje Stoute Bie uitgeschonken in glasStoute Bie is een schuimig donkerbruin stoutbier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit stoutmoedig bier heeft een alcoholgehalte van 5,5%.

Aroma's van karamel, gebrande mout, kaneel, koffie en chocolade ontglippen uit dit schuimend donker bier. Stoute Bie heeft zachtzoete smaken van karamel, anijs en zoethout.

De afdronk van Stoute Bie is bijna niet bitter en een beetje zoet maar toch opdrogend naar het einde toe.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Stouterik

Uitgeschonken Stouterik in bijhorend bierglasStouterik is een bitter diepzwart stoutbier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit zwarte bier heeft een alcoholgehalte van 4,5%.

Complexe gebrande accenten bepalen het karakter van dit bitter Brussels stoutbier. Stouterik is een droog stoutbier met een aromatische neus en een romige smaak.

Aan tafel is Stouterik heerlijk bij gerechten met gerijpte geitenkaas, gerookte buffelmozzarella, paddenstoelen en/of zeevruchten. Drink het ook eens bij een Griekse salade.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Straffe Hendrik Quadrupel

Uitgeschonken Straffe Hendrik Quadrupel in bijhorend bierglasStraffe Hendrik Quadrupel is een intens donkerbruin bier van hoge gisting met nagisting op fles. Deze quadrupel met een alcoholgehalte van 11% wordt gebrouwen sinds 2010.

Kruidig, krachtig en complex is dit rijk Brugs genietbier vast en zeker. Straffe Hendrik Quadrupel wordt dan ook gebrouwen met een samenstelling van fijne mouten.

De droge smaak van dit levendig en volmondig bier etaleert toetsen van koriander, zwart fruit, anijs en geroosterde kastanje. De afdronk van Straffe Hendrik Quadrupel is een beetje kleverig.

Aan tafel past Straffe Hendrik Quadrupel goed bij nagerechten met chocolade.

Dankzij zijn goede smaak won deze Straffe Hendrik in 2019 een bronzen medaille op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Straffe Hendrik Tripel

Uitgeschonken Straffe Hendrik Tripel in bijhorend bierglasStraffe Hendrik Tripel is een goudblonde tripel van hoge gisting met nagisting op fles. Dit bier met een alcoholgehalte van 9% heeft een stevige witte schuimkraag en is de laatste authentieke Brugse tripel.

Zes verschillende mouten en de twee aromatische hopsoorten Saaz en Styrian Golding liggen aan de basis van dit Brugs genietbier. Straffe Hendrik Tripel heeft kruidige aroma's van peper, koriander, gember en een zweem sinaasappel.

De evenwichtige en krachtige smaak van Straffe Hendrik vangt aan met karamel, laat vervolgens zijn bitterheid los en sluit af met nuances van banaan en citrusvruchten in de afdronk.

Aan tafel is Straffe Hendrik Tripel ontzettend lekker bij kruidige visgerechten. Kazen zoals camembert of Brugge Blomme of fruitdesserten met ananas en mango zijn ook aanraders bij deze tripel.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Surfine

Uitgeschonken Surfine in bijhorend Surfineglas met flesje ernaastSurfine is een goudblond Saisonbier op basis van 3 mouten, 3 kwalitatieve Belgische hoppen en 3 gisten. Saison is een traditioneel Henegouws streekproduct en hergist op fles.

Dit dorstlessende bier van 6,5% heeft een lichte droogbittere smaak met een lichtzurige afdronk. De neus van Surfine verrast met complexe fruitige aroma's met veel citrus, bloemen, kruiden en peper.

Je kunt Surfine dus aanwenden als dorstlesser, maar het is ook lekker bij geitenkaas, witschimmelkaas of kaas met een rode korst!

Surfine bewees haar kwaliteit al met een gouden medaille op de Brussels Beer Challenge in 2016. Tevens werd het in 2015 op de World Beer Awards verkozen tot beste Europese Saison-bier.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Tamera

Uitgeschonken Tamera in bijhorend bierglasTamera is een goudblond streekbier van hoge gisting met hergisting op fles. Deze tripel met een alcoholgehalte van 9% is het eerste bier van de brouwerij.

Verfijnde ingrediënten waaronder Citra-hop worden door de brouwer omgevormd tot een smaakvol bier. Tamera heeft exotische fruitaroma's en een evenwichtige smaak met een delicate bittere toets in de afdronk.

De naam ‘Tamera’ verwijst naar de Demer. Deze rivier werd door de Kelten ‘Tamera’ of ‘Tamara’ genoemd, wat staat voor ‘zwarte rivier’. Tamara was ook de godin van rivieren. Zij staat afgebeeld op het etiket samen met een hopbel.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Tank 7 Farmhouse Ale

Tank 7 Farmhouse Ale in Boulevardglas met flesjeTank 7 Farmhouse Ale is een goudblond Amerikaans seizoensbier in Belgische stijl. Dit bier wordt gebrouwen met de hopsoorten Amarillo, Magnum en Bravo en heeft een alcoholgehalte van 8,5%.

De neus van dit strogele Amerikaanse bier vangt aan met fruitige aroma's van citroen, pompelmoes en hop. De smaak is complex en eindigt met een droge peperige afdronk.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Tempelier

Uitgeschonken Tempelier in bijhorend glasTempelier is een goudkoperkleurig zacht bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 6%. Het wordt gebrouwen sinds 2009 en hergist op de fles.

Onder een witte laag schuim schuilt een prachtig parelend droog bier. Tempelier is fruitig in de neus met een florale toets van Saazhop. De afdronk van dit volmondige bier is aangenaam bitter en droog.

De naam en het etiket van dit bier verwijst naar de Tempeliers. Het rode tempelierskruis van de ridderorde uit de tijd van de kruistochten staat namelijk op het etiket van het Tempelierbier.

In 2019 werd Tempelier uitgeroepen tot beste amberbier van België op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Ter Dolen Blond

Uitgeschonken Ter Dolen Blond in bijhorend bierglasTer Dolen Blond is een goudblond Limburgs abdijbier van hoge gisting met hergisting op fles. Vanaf 1994 wordt het gebrouwen op Ter Dolen. Dit bier met alcoholpercentage van 6,1% is sinds 2008 ook een ‘Erkend Belgisch Abdijbier’.

Twee moutsoorten en twee hopsoorten leiden tot een edel abdijbier. Ter Dolen Blond is een volmondig en dorstlessend abdijbier met een zachte bittere afdronk.

Ter Dolen Blond werd in 2010 door de De Standaard uitgeroepen tot het op twee na beste Belgisch abdijbier. Op de Brussels Beer Challenge verkreeg dit bier in 2019 een gouden medaille en de titel ‘revelatie van het jaar’.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Ter Dolen Donker

Uitgeschonken Ter Dolen Donker in bijhorend bierglasTer Dolen Donker is een donker Limburgs abdijbier van hoge gisting met hergisting op fles. Vanaf 1997 wordt het gebrouwen op Ter Dolen. Dit bier met alcoholpercentage van 7,1% is een ‘Erkend Belgisch Abdijbier’.

Drie moutsoorten en twee hopsoorten liggen aan de basis van dit fruitig donker abdijbier. Ter Dolen Donker is een donker abdijbier met een biscuitachtige smaak en lichte toetsen van karamel.

Dankzij haar kwaliteiten werd Ter Dolen Donker bekroond met een bronzen medaille op de Brussels Beer Challenge.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Ter Dolen Kriek

Uitgeschonken Ter Dolen Kriek in bijhorend bierglasTer Dolen Kriek is een roodkleurig Limburgs fruitbier van hoge gisting. Vanaf 2003 wordt het gebrouwen op Ter Dolen. Dit ongefilterd bier met alcoholpercentage van 4,5% is een ‘Erkend Belgisch Abdijbier’.

Twee hopsoorten, één soort mout, tarwe en vers kriekensap zorgen voor een zoetzuur kriekbier. Ter Dolen Kriek is een fruitig abdijbier met een citroenzure toets.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Ter Dolen Tripel

Uitgeschonken Ter Dolen Tripel in bijhorend bierglasTer Dolen Tripel is een koperblond Limburgs abdijbier van hoge gisting met hergisting op fles. Vanaf 1999 wordt het gebrouwen op Ter Dolen. Deze tripel met alcoholpercentage van 8,1% is een ‘Erkend Belgisch Abdijbier’.

Twee moutsoorten en twee hopsoorten bepalen deze volmout tripel. Ter Dolen Tripel is een mals en volmondig abdijbier met een rijke smaak en een weinig bitter karakter.
bittere afdronk.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Ter Dolen Winter

Uitgeschonken Ter Dolen Winter in bijhorend bierglasTer Dolen Winter is een donker dieprood Limburgs abdijbier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit winterbier met alcoholpercentage van 9,1% is een ‘Erkend Belgisch Abdijbier’.

Naast drie moutsoorten en twee hopsoorten liggen ook lokale honing en kaneel aan de basis van dit winters donker abdijbier. Ter Dolen Winter wordt zo een warm en kruidig winterbier met een rijk karakter.

Ter Dolen Winter werd gecreëerd door brouwmeester Hendrick.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Tongerlo Christmas

Uitgeschonken Tongerlo PAX in bijhorend kelkglasTongerlo Christmas of Tongerlo PAX is een amberkleurig abdijbier van hoge gisting met hergisting op de fles en een romige witte schuimkraag. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ van 7% heeft ook even ‘Tongerlo Winterbier’ geheten.

De hergisting op fles zorgt voor een abdijbier met intense smaken en aroma's. Tongerlo Christmas is een kruidig kerstbier met indrukwekkende hoparoma's van bloemen, fruit en kruiden. De smaak is fruitig met een lichtbittere afdronk.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Tongerlo LUX

Uitgeschonken blonde Tongerlo LUX in bijhorend kelkglasTongerlo LUX is een rijk okerblond abdijbier van hoge gisting met hergisting op de fles en een romige witte schuimkraag. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ van 6,5% wordt sinds 1995 gebrouwen. ‘LUX’ is Latijns voor licht en verwijs naar de warme koperkleur van dit abdijbier.

De hergisting op fles zorgt voor een abdijbier met een overvloed aan smaken. Tongerlo LUX heeft dan ook levendige aroma's van bloemen, fruit en kruiden. De smaak is zachtzoet en ingetogen bitter met een volmondige lichtdroge afdronk.

Tijdens de World Beer Awards 2014 werd Tongerlo LUX over alle biercategorieën heen verkozen tot beste bier ter wereld. Ook in 2012, 2013 en 2016 viel dit kwalitatieve abdijbier internationaal in de prijzen.

Tongerlo LUX is ontzettend lekker bij halfharde kazen in de stijl van emmental.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Tongerlo NOX

Uitgeschonken donkere Tongerlo NOX in bijhorend kelkglasTongerlo NOX is een rijk donkerbruin abdijbier van hoge gisting met hergisting op de fles en een romige witte schuimkraag. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ van 6,5% was vroeger gekend als ‘Tongerlo Dubbel Bruin’ en als ‘Tongerlo Dubbel’. Het Latijnse ‘NOX’ staat voor de warme donkere kleur van dit abdijbier.

De hergisting op fles resulteert in een expressief abdijbier met een overvloed aan smaken. Tongerlo NOX heeft dan ook een volmondige zoete smaak met toetsen van geroosterde mout, vanille, banaan en pure chocolade. Aroma's in dit donkerbruin abdijbier zijn intens met bloemen, fruit en kruiden in de hoofdrol.

Tijdens de Asia Beer Awards in 2013 won Tongerlo NOX een zilveren medaille in de categorie ‘Brown Ale’.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Tongerlo PRIOR

Uitgeschonken blonde Tongerlo PRIOR in bijhorend kelkglasTongerlo PRIOR is een rijk goudgeel blond abdijbier van hoge gisting met hergisting op de fles en een romige witte schuimkraag. Dit ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ van 9% wordt sinds 2009 gebrouwen als vervanger van Tongerlo Tripel.

De hergisting op fles zorgt voor een abdijbier met een overvloed aan smaken. Tongerlo PRIOR heeft dan ook aroma's van hop, fruit en kruiden. De smaak is zacht en volmondig met een aangenaam bittere afdronk.

Tijdens de Superior Taste Awards in 2015 won Tongerlo PRIOR 3 sterren. Ook in 2011, 2012 en 2013 scoorde dit authentiek abdijbier verschillende internationale prijzen bij elkaar.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Tre Fontane Tripel

Uitgeschonken Tre Fontane Tripel in bijhorend kelkglasTre Fontane Tripel is een goudblond Italiaans trappistenbier van hoge gisting. Deze trappist met een alcoholgehalte van 8,5% wordt gebrouwen volgens het recept van Italiaanse monniken.

Een frisse smaak en zachtzoete afdronk met toetsen van balsamico kenmerken dit trappistenbier met eucalyptuskruid. Tre Fontane Tripel is een zuivere tripel met een bittere hoptoets die zorgt voor evenwicht. Het hoge alcoholgehalte zorgt voor de nodige warmte.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Tripel Kanunnik

Uitgeschonken Tripel Kanunnik in passend bierglasTripel Kanunnik is een amberkleurige tripel met een alcoholgehalte van 8,2%. Dit bier van hoge gisting en hergisting op fles wordt gebrouwen sinds 2011.

Zowel gerst, tarwe, haver als rogge worden gebruikt voor dit origineel 4-granenbier. Tripel Kanunnik heeft een typische zachte en kruidige smaak. Fijne hopsoorten zorgen voor een soepele afdronk.

Tripel Kanunnik won een gouden medaille op de World Beer Awards in 2019.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Tripel Karmeliet

Uitgeschonken Tripel Karmeliet in bijhorend bierglasTripel Karmeliet is een authentiek goudgeel driegranenbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8,4%, hergisting op fles en een romige schuimkraag. Deze tripel is gebrouwen volgens een eeuwenoud bierrecept uit 1679 van het Karmelietenklooster in Dendermonde en kwam in 1996 op de markt.

Tarwe, haver en gerst vormen de ideale samenstelling voor dit bier van driedubbel genot. Tripel Karmeliet etaleert een frisse hopgeur, een sinaasappelsmaak met een verfijnde zure toets die in evenwicht is met een zoete suggestie.

Aan tafel is Tripel Karmeliet niet te versmaden bij een hapje van tijgergarnaal met milde curry en basmatirijst en je maakt er ook exquise topgerechten mee in de keuken.

Dankzij zijn uitzonderlijke kwaliteiten viel Tripel Karmeliet al meermaals in de prijzen op internationale wedstrijden. Zo won het onder meer gouden medailles op de World Beer Cup en de World Beer Championships. Van Beverage Testing Institute kreeg Tripel Karmeliet zelfs het keurmerk ‘exceptional’ opgeplakt. In 2019 won het zilver op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Tripel LeFort

Tripel LeFort in een bijhorend bierglas naast bierflesjeTripel LeFort is een goudblond bier met een volle smaak en een opwarmend zacht alcoholgehalte van 8,8%. Het werd in 2016 op de markt gebracht.

Voor dit bier werd gist gebruikt die zorgt voor charmante aroma's van vanille en kruidnagel en een fruitige smaak van banaan en rode appel. De bijkomende smaken van citroen, limoen en rozen maken van Tripel LeFort een gebalanceerd en complex bier.

Aan tafel is Tripel LeFort lekker bij gerechten als mangocarpaccio of gevulde paddenstoelen. Je kunt er ook een smakelijk schelvisgerecht mee bereiden

De hoge kwaliteit vertaalt zich ook in bekroningen. Snel na haar lancering werd het verkozen tot beste Tripel op de European Beer Star Award en in 2018 won het gouden medailles op de World Beer Awards en de World Beer Cup.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Triple d'Anvers

Uitgeschonken Triple d'Anvers naast flesjeTriple d’Anvers is een goudblonde heldere tripel van 8% op basis van Saaz-Saazhop. De schuimkraag is stevig en spierwit.

Aroma's van deze Antwerpse tripel zijn kruidig met noties van koriander en sinaasappelschil. De smaak is lichtzoet en verfrissend.

Triple d'Anvers is brutaal en uitbundig, maar met een heel groot hart. Een ode van de brouwer aan ’t Stad.

In 2018 werd Triple d'Anvers bekroond met een zilveren medaille op de Brussels Beer Challenge. In 2019 won het zelfs goud op de World Beer Awards.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Triporteur from Heaven

Uitgeschonken Triporteur from Heaven in bijhorend glasTriporteur from Heaven is een ongefilterd blond bier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit licht troebel bier met een alcoholgehalte van 6,2% is gemaakt met de hopsoorten East Kent Golding, Styrian Golding en Cascade. De mouten in dit bier worden door de brouwerij zelf gebakken.

Fruitige hoparoma's zijn te ontdekken in dit hemels blond bier. Triporteur from Heaven is een fruitig bier met een zacht nasmaak.

Aan tafel combineert Triporteur from Heaven goed bij jonge zachte kazen en lichtjes gekruide mosselen.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Triporteur from Hell

Uitgeschonken Triporteur from Hell in bijhorend glasTriporteur from Hell is een ongefilterd donker bier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit licht troebel bier met een alcoholgehalte van 6,6% is gemaakt met de hopsoorten East Kent Golding en Styrian Golding. De mouten in dit bier worden door de brouwerij zelf gebrand en geroosterd.

Smaken en aroma's van gebrande mout typeren dit hels donker bier. Triporteur from Hell heeft iets van chocolade, koffie, karamel en vers gebakken brood. De afdronk is droog en vrij bitter.

Aan tafel combineert Triporteur from Hell goed bij gebakken rood vlees en nagerechten met donkere chocolade.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Troubadour Blond

Uitgeschonken Troubadour Blond in bijhorend bierglasTroubadour Blond is een verfrissend blond speciaalbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 6,5%.

Frisse fruitige aroma's in samenspel met hoppige kruiden en een zachte bitterheid zorgen voor een volmondig genotsbier. Troubadour Blond heeft alles in huis als vlot drinkbaar bier.

In 2010 werd Troubadour Blond bekroond met een gouden medaille op de World Beer Cup. Ook in 2017 won het een gouden medaille op de Brussels Beer Challenge. De kwaliteit van dit speciaalbier is dan ook grandioos.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Troubadour Magma

Uitgeschonken Troubadour Magma in bijhorend bierglasTroubadour Magma is een amberkleurige IPA-tripel van hoge gisting met een witte schuimkraag en een alcoholgehalte van 9%. Deze ‘Indian Pale Ale’ is het vlaggenschip van Brouwerij The Musketeers aangezien dit amberbier het hoppig-bittere van de Amerikaanse IPA-stijl combineert met de zachte smaak van een Belgische tripel.

Kruidig, bitter en lichtzoet is de smaak van dit oranje-koperkleurige speciaalbier. Troubadour Magma heeft ook onstuimige fruitige aroma's omdat het drooggehopt werd.

In 2016 werd Troubadour Magma verkozen tot beste Imperial/Double IPA van België. De kwaliteit van dit speciaalbier is dan ook voortreffelijk.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Troubadour Obscura

Uitgeschonken Troubadour Obscura in bijhorend bierglasTroubadour Obscura is een donker roodbruin stoutbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8,2%.

Vier mouten verklaren de stevige moutsmaak in dit mild stoutbier. Troubadour Obscura is een krachtig moutig bier met toetsen van koffie, chocolade en vanille. Deze stout is zacht bitter en volmondig van smaak met een warme afdronk.

Troubadour Obscura is lekker bij winterse wildgerechten en stoofvlees.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Troubadour Westkust

Uitgeschonken Troubadour Westkust in bijhorend bierglasTroubadour Westkust is een zeer donker degustatiebier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8,5%.

Het evenwicht tussen smaken van gebrande mout, koffie en een plezierige bittere toets karakteriseert dit hoppig IPA-bier. Troubadour Westkust heeft aroma's van hop, gebrande mout, koffie, chocolade en vanille.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Vedett Extra Blond

Gevuld Vedettglas met flesje blonde Vedett

Vedett Extra Blond is een blonde premiumpils van 5,2% met een eigenzinnig karakter en volmondig van smaak. Dit strogele bier met parelwitte schuimkraag wordt al gebrouwen sinds 1945.

De hopsoorten Saaz-Saaz, Styrian Golding en Hallertau Magnum zorgen voor een kwaliteitsvolle pils met een slepende fruitigheid en noties van vanille. De smaak is zacht met een moutig karakter en een subtiele bittere afdronk.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Vedett Extra Ordinary IPA

Gevuld Vedettglas met flesje Vedett Extra Ordinary IPA

Vedett Extra Ordinary IPA is een goudblond IPA-bier waarvoor vier hopsoorten uit de VS gebruikt werden. Deze IPA van 5,5% is sinds 2014 verkrijgbaar.

De smaakvolle bitterheid en het fluweelzacht mondgevoel resulteren in een toegankelijk en dorstlessend IPA-bier. Dit verfrissende bier vangt frisfruitig en floraal aan met aansluitend lichtzoete indrukken.

Aan tafel is Vedett Extra Ordinary IPA lekker bij steak tartaar met sojakaviaar en citroenmayonaise.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Vedett Extra Session IPA

Gevuld Vedettglas met flesje Vedett Extra Session IPA

Vedett Extra Session IPA is een laagalcoholisch IPA-bier waarvoor de drie hopsoorten Cascade, Simcoe en Centennial gebruikt werden. Dit goudgeel gesluierd IPA-bier van 2,7% is sinds maart 2018 verkrijgbaar.

Krachtige aroma's van citrus en dennenhars kenmerken dit smaakvol laagalcoholisch IPA-bier. Vedett Extra Session IPA is erg verfrissend dankzij een zure aanzet en een smaakvolle bittere toets.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Vedett Extra White

Gevuld Vedettglas met flesje Vedett Extra White

Vedett Extra White is een troebel Belgisch witbier van 4,7% met en kruidig karakter en een frisse smaak. Dit tarwebier werd in 2008 gelanceerd.

Samen met koriander en sinaasappelschil zorgen de hopsoorten Saaz-Saaz, Styrian Golding en Hallertau Magnum voor een kruidig witbier met verfrissende citrusaroma's en noties van koriander.

In de mond proef je een witbier met volle zachte korrelige textuur die voorvloeit in een afdronk met een geraffineerd honingzoetje.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Vicaris Generaal

Uitgeschonken Vicaris Generaal in passend bierglasVicaris Generaal is een ongefilterd donker roodbruin bier van hoge gisting met hergisting op fles. Dit donker speciaalbier met een alcoholgehalte van 8,5% heeft een getinte schuimkraag.

Drie moutsoorten en géén kruiden liggen aan de basis van dit stevig donker bier. Vicaris Generaal is zoet van smaak met een zachte bittere afdronk. Dit bier met uitgesproken karakter heeft aroma's van gebrande mout en chocolade.

Vicaris Generaal is lekker bij en in gerechten zoals stoofvlees, konijn en andere vleesbereidingen.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Vicaris Quinto

Uitgeschonken Vicaris Quinto in passend bierglasVicaris Quinto is een ongefilterd goudblond bier van hoge gisting met hergisting op fles. De naam van dit bier verwijst zowel naar het alcoholgehalte van 5% en de Italiaanse brouwinstallatie. Tevens is dit het vijfde bier van de brouwerij.

Zachtheid en toegankelijkheid zijn de kernwoorden van dit aangenaam blond bier met romige schuimkraag. Vicaris Quinto heeft rijke aroma's van banaan, koriander en hop. Door de lichte hoppige smaak is dit bier erg verfrissend.

Beoordelingen:

Tags: 

Fabrikant: 

Vicaris Tripel

Uitgeschonken Vicaris Tripel in passend bierglasVicaris Tripel is een ongefilterd goudblond bier van hoge gisting met hergisting op fles. Deze tripel met een alcoholgehalte van 8,5% wordt sinds 2005 gebrouwen. Het is het eerste bier van de brouwerij.

Een rijpe hop- en moutsmaak typeren dit evenwichtig blond bier. Vicaris Tripel is een zacht en fruitig bier met een toegankelijke bitterheid. Het is een dorstlessend bier met een zachte nasmaak.

Aan tafel is Vicaris Tripel lekker bij mosselen, scampi's en andere visgerechten.

Beoordelingen:

Tags: